Aké auto pre rodinu so štyrmi deťmi?

ballenka
19. dec 2012

Budeme mať 4 deti, poraďte prosím ako riešite prevoz Vy s viacerými deťmi. Či máte autá dve, my teraz áno, ale jedno je maličké a druhé normálne 5miestne kombi.
Nejak sa nevieme dohodnúť a posúdiť, ako to riešiť ďalej. Zatiaľ by pomohli akékoľvek Vaše skúsenosti. Lenka

xenicka13
19. dec 2012

no ked chcete chodit spolu, treba 7 miestne, jednu sedacku z neho vyhodit, ked chcete aj ulozny priestor-kufor 🙂

bublina83
19. dec 2012

my sme tuto zalezitost riesili takmer cely rok, tiez mame 4 deticky a kupili sme ford galaxy 7. miestne 🙂

lubiku
19. dec 2012

My mame tiez styri deti a ja mam kiu carnival-7 miestne( uz tri roky slape ako hodinky sme s nou velmi spokojny) a muz ma 5 mieste( ked ideme niekam len my dvaja alebo nie vsetci pouzijeme mensie auto) 🙂

vevet
20. dec 2012

@ballenka pri 4 deťoch určite 7 miestne vacsie auto, ako napr. Ford Galaxy, Seat Alhambra, Pegueot 807, Citroen C8, aby bolo miesto ešte aj v kufri. My máme zatiaľ 3 deti a máme Pegueot 5008, len keď dáme aj 7 sedadiel už nie je miesto v kufri. Rodiny v našom okolí, ktoré majú 4 deti, majú autá, ktoré som vymenovala a do kufra sa im zmestí aj poskladaný kočík. Kamarátka má 5 detí a majú Mercedes Viano a zvnútra to vôbec nevyzerá obrovsky a dodávkovo a majú dosť miesta aj v kufri.

felinda
20. dec 2012

V W Sharan alebo Touran sú fajn 🙂 my práve čakáme na Tourana...máme síce len 1 dieťa, ale 3 psy 😅

mrva
7. feb 2013

My máme Mazdu 5. Spokojnosť veľká. Hlavne praktické sklápanie zadných sedadiel.

mirulienka
21. feb 2013

my mame renault espace 7-miestny a jeho obrovska vyhoda je jednak cena a hlavne plnohodnotne sedenie pre vsetkych pasazierov narozdiel od vacsiny inych 7-miestnych aut (aj tu spominanych)... vsetky sedadla su rovnako velke a vyberatelne a daju sa v aute rozne rozmiestnit (2+2+2 alebo 2+3+1 alebo 2+3+2 alebo...)... treba pozriet ich foto... je fakt uzasne s ohladom na cenu a jedno z maaala aut, kde umiestnis 3 detske sedacky vedla seba 😉

lejlla
21. feb 2013

opel zafira 7 miestny.u nas spokojnost

miika
1. mar 2013

my mame 3 deti a jednu externistku z manzelovho prveho manzelstva, takze niekedy ideme na dovcu so 4 detmi a to je bez rakvy na streche nerealizovatelne, pretoze ked mas v beznom 7-miestnom aute vsetky tri rady sedadiel, tak za tretou radou nedas skoro nic, max 3-4 igelitky s nakupom 😖 My mame Seat Alhambru. Toto auto je super v tom ze ma posuvne dvere a este k tomu to mame na elektriku, je to super, uz by som auto s normalnymi dverami v druhej rade nechcela, je to uzasne pohodlna manipulacia pri osadzani deti do autosedaciek a pri vystupovani a nastupovani v uzkych parkoviskach i v nasej garazi.
Vyslovene typicke auto pre 4 deti je Chrysler Voyager, ten ma v druhej rade len dve sedadla a v tretej rade lavicu, kde sa teda tri autosedacky nezmestia. Za tretou radou je trosku vacsi priestor ako v Alhambre/Sharane. Bola som to obzerat ked som vyberala auto, ale nakoniec sme sa rozhodli pre auto s 3 sedackami v druhej rade, kedze nevozim 4 deti vkuse a chceli sme mat velky kufor.

neyaa
1. máj 2013

mame 4 deti a kupili sme Ford galaxy ghia. Je to fakt vynikajuce auto, uspelo vyborne i v crash testoch.

ballenka
autor
3. máj 2013

tak hlasim nove auto je uz mesiac na dvore je to fiat multipla novy facelift ten stary sa mi strasne nepacil, uvidime ake bude spolahlive, ale je obrovske- hlavne vo vnutri

slavqa
4. máj 2013

my máme renault espace grand a sme max.spokojný. tento renault je ten dlhší typ čiže aj ked máme nahodene vsetky sedačky tak má ešte veľa miesta v kufri.vojde mi tak aj kočík a ine veci.

briketa
4. máj 2013

@ballenka uzivajte v zdravi. ja mam pre seba a deti Volvo XC90 co je najbezpecnejsie velke auto na trhu. sedemmiestne. strasne dobre sa mi s nim jazdi, velmi mi sadlo. aj pri siedmych pasazieroch viem dat dnu aj nas dvojkocik.

fotoarch
4. máj 2013

Fiat multipla ,6 velkych rovnakych sedaciek ... 3 Vzadu 3 vpredu ... 🙂

lucinddas
4. máj 2013

My máme toyotu corollu verso a sme max spokojni . 2 sedacky vzadu v podlahe sa dajú vytahovat samostatne. Takže pri 4 detoch je aj miesto v kufri.

sasenkah
4. máj 2013

@briketa teraz som 3 tyzdne na ňom jazdila a kufor sa mi zdal byt dost maly. Mám len 2 deti a Audi Q5 ale ked ideme niekam na výlet ( kocik, bicykel, kolobezka, skate,...) mám niekedy problém napchat sa aj do tohto auta a to tam mám oveľa väčší kufor. 🙂
Inak Volva sú fajn, mali sme S60, super auto.

maragn
5. máj 2013

Sharan je super. Zadny rad ma rovnaky priestor na nohy ako stredny, cize pohodlne. Aj ked manzel mal najprv pocit, ze soferuje obyvacku... Ak idem ja nevnimam to tak.

arieska
5. máj 2013

my máme FORD S-Max 7 miestnu verziu. zadné sedačky sa sklápajú do podlahy, ale sedenie je pohodlné. tiež sme dlho vymýšľali, ale nakoniec neľutujeme, je to super vozenie. vnútri je dostatok miesta a na druhej strane človek nemá pocit, že šoféruje mikrobus.

maragn
5. máj 2013

Sedenie v sharane je pohodlnejsie, lebo je priestranejsie. Mame to porovnane, ale v podstate, kazdy si kupi auto ake sa mu paci.

katren
5. máj 2013

citroen c4 grand Picasso

emilia25
16. júl 2013

my mame dve auta jedno mam ja normalne fabiu combi a muz ma 7 miestne toyotu picnic a tiez rozmyslam ze by som si kupila aj ja nejake 7 miestne kedze chceme este jedno babetko a aj s babickou chodievame.

abbie
16. júl 2013

Kia Carens, Ford S-Max

cristinna
14. aug 2013

Odporucim pozriet Lanciu Voyager, ma dost miesta v kufri aj pri plnom pocte pasazierov. Alebo chrysler town and country. Tieto auta su vascie ako alhambra ci ford galaxy.

@sasenkah Suhlasim s tebou, my mame Volvo xc90 a neviem si ho predstavit ako sedemmiestne.. Ale vmestia sa tam (v kufri) v pohode styri velke psy ;))).

lamianka
3. sep 2013

My mame 5 deticiek 🙂 a mame Mazdu - 7 miestne. Vobec nevyzera mohutne, maju posuvacie dvere, co sme ocenili, ked sa otvaraju dvere v uzkom priestore ( nakupne centra 🙂), 3 deti za nami - kazdy ma vlastne sedadlo a 2 deti vzadu. Ked sme komplet vsetci v aute, zmestime este kocik a nejake tasky - takze nase auto mozem len chvalit 🙂. Samozrejme, ked chodime na vylety, berieme so sebou stresny box. Sedadla vzadu sa sklapaju, ak potrebujeme viac priestoru a nie sme vsetci v aute, alebo sa da 1 uplne prec. Na zadne sedadla nastupuju deti bud cez kufor - to sa im paci najviac 🙂, alebo sa sklopi sedadlo pred nimi. Z praktickych dovodov sedia vzadu starsie deti, ktore sa vedia zapasat sami, aby sme sa nemuseli za nimi sponovat 🙂
Spotreba auta je trochu vacsia, ale Mazda je na tom celkom dobre oproti spotrebe inych podobnych aut. Takze, odporucam Mazdu - 7 miestnu.
My mame len jedno auto, ale urcite som este za jedno 5miestne - hlavne, ked nam kazdy den tatino odfujazdi do prace na nasom jednom aute 🙂).

lamianka
3. sep 2013

...znami maju Ford 7-miestne, ale nie su spokojni. Okrem toho, ze ho kupili z druhej ruky a boli oklamani ohladom stavu auta, maju vysoku spotrebu.

tilly
3. sep 2013

tema je sice starsia, ale vw multivan, mercedes viano alebo vito... v kazdom inom aute budes mat malo miesta potom v kufri... my mame 7 miestny ford galaxy, ale kebyze mam 4 deti, tak by som chcela vacsie auto...

lamianka
3. sep 2013

Z nasej strany maximalna spokojnost s Toyotou a Mazdou 🙂

tilly
3. sep 2013

@lamianka my mame tiez aj dovezene z rakuska vzdy som mala voci fordom odpor, ale s tymto sme spokojni... mame na nom uz vyse 200tis km a len bezne opravy nutne...

tomika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz