Akčné, živé a zvedavé bábätko = lepší psychomotorický vývoj, je to pravda?

janahu7
26. aug 2019

Ahoj dievčatá,
aký máte názor na túto rovnicu? Je to podľa vás pravda?
Budem rada za každý názor.

snehulienka8
26. aug 2019

@janahu7 nase je zive, zvedave a akcne a sme pozadu cez pol roka😀

blumie
26. aug 2019

@janahu7 nasa je totalny duracell a co sa tyka hrubej motoriky, tak je dost sikovna si myslim v 7.5 mesiaci uz stala a od 8m chodi popri nabytku, okrem toho sedi od 7m a stvornozkuje. Ale neviem, zase su veci v ktorych, tak nerozumie. Napr. Nevie dat papa a podobne veci co sa napodobnuju nejak zatial v tomto nenapreduje, takze asi kazde dietstko je vynimocne v inom @snehulienka8 v com je pozadu vasa, ak sa smiem spytat a v porovnani s kym?

siska53
26. aug 2019

@janahu7 nas bol akcny, zivy a zvedavy.. dllho motoricky vyvoj bol presny stred az popredu.. vedel v 2r.pismenka, rad cital- teda, ze ja mu citam... ale rozpravanie a odplienkovanie az po 2,5r. A.kreslenie ako-tak v 5.roku si oblubil..vymyslala som, cim by bol.ochotny kresliť.. nakoniec aspon stetcom..ale..aj tak skoncil s diagnozou porucha pozornosti, dysgrafia a mierne adhd.

jankapepe
27. aug 2019

@janahu7 ja by som upravila tvoju rovnicu na: Dieťa ktoré sa správne psychomotoricky vyvíja je prirodzené akčné živé zvedavé.

snehulienka8
27. aug 2019

@jankapepe to nie je pravda, su zdrave deti a aj tak lenive, spomalene, nie su zvedave ani akcne..celkovo hladat nejaku rovnicu je podla mna zbytocne..

jankapepe
27. aug 2019

@snehulienka8 ak je dieťa spomalené určite nie je psychomotoricky vývoj v poriadku. Ak dieťa nie je zvedavé tiež to nie je v poriadku. Hovorím prirodzene akčné živé zvedavé......to znamená že samozrejme tieto vlastnosti sa od povahy môžu líšiť.
Spomalené deti ktoré nie sú zvedavé......tak toto nie je ani pre to najlenivejsie dieťa prirodzené.

janahu7
autor
27. aug 2019

@snehulienka8
@jankapepe
..ani som v podstate nijakú rovnicu nehladala, no nevedela som to lepšie sformulovať..samozrejme nešlo mi o žiadny extrém nezáujmu, či nečinnosti bábätka, to už je určite patologické

..a je mi jasné, že ci sme zdravu osobu priviedli na svet sa dozvieme až po puberte 😀😉 no zaujímal ma pohľad a skúsenosť iných maminiek

Naš syn bude mať 7 mesiacov a ako bábätko sa najedol, veľmi dobre spal, stále sa usmieval. Teraz to je so spánkom biedne, no stále sa usmieva, väčšinou pomrnkava, keď sa mu čosi nepozdáva.. cez deň je aj hodiny na bruchu, točí sa okolo seba, nacahuje sa za hračkami alebo si ich pritiahne. To je tak všetko. V kočíku bud lezi, alebo sa hrá s nejakou hračkou, alebo s nohami..ale interakcia s okolím prítomná je, nie je to o nezáujme.
No okolie sa čuduje, že ich deti bud išli z kočíka vyskočiť, alebo tam nechceli vôbec byť.

snehulienka8
27. aug 2019

@janahu7 co sa okolia tyka, nikdy nebude spokojne, vzdy bude posudzovat, riesit, radit..sustredte sa na seba a nerieste, co netreba, drzim palce😉

0silvia0
27. aug 2019

@janahu7 no ja som mala prvého syna, ktorý kočík neznášal a nechcel tam byť. Dcéra strpela, ale tiež len nevyhnutný čas. Také, že bábätko ležiace spokojne v kočíku hrajúce sa s hračkou nepoznám. Podľa mňa je to len výhoda, možno budeš mať pokojné, vyrovnané dieťa s dobrou povahou, ja by som v tomto prípade nejaký problém nehľadala...
Môj syn, ktorý neznášal byť v kočíku bol náročné dieťa, je náročné dieťa a náročným na pozornosť asi aj zostane, a to bude mať o chvíľu 18 rokov😔

siska53
27. aug 2019

@janahu7 nas tiez v kociku vydrzal, pritom na zemi bol akcny dost, doplazul sa,kam.chcel, v rom.7.m.boli prve pokusy o sed..

Mladsia bola velmi zvedave dieťa - potrebovala vidiet, ale zas motoricky - v hrubej motorike - zaostavala.. vsetko ale dobehla, ziva a akcna je aj nadalej..

janahu7
autor
27. aug 2019

@snehulienka8
@0silvia0
@siska53
@siska53
@blumie
Ďakujem dievčatá za príspevky..
ja a tým okolím vôbec nebojujem, môžu si povedať svoj názor, všade je to proste ináč a tak je to v poriadku.

atislava9
31. aug 2019

@janahu7 nas 6,5mesacny viac-menej to iste, z kocika ho zaujimaju iba huciace auta 😁