Ahojte mamičky aká je pravdepodobnosť ze sa narodi dieta a ma modré oči a ani jeden z rodičov nemá modré?
@natalymindo mojej sa modre oci zmenili na zelene
Nízka, ale je to možné, treba si pozrieť starých rodičov...plus farba očí sa do roka ešte riadne pomeni...
@natalymindo môj synovec - obaja jeho rodičia majú hnedé a on modré, úplne belasé, zdedil po mojej mame a jej rodine (veľmi sa podobá na maminho oca) nečakali sme vôbec, že bude mať takéto modre oci
Farba očí nie je po rodičoch, je obgeneráciu, čiže starí rodičia
Veľa detí sa narodí s tmavo modrými očami, respektíve takmer všetky. Postupne potom menia farbu
Dcéry majú oči po dedovi a jedna ma krvnú skupinu po babke nie po nás
@natalymindo moje deti… ja tmava, ciernovlasa, skoro cigana a mam dve blondate modrooke deti. Ked s nimi niekam idem tak si vsetci myslia ze som ich ukradla…
Dvaja naši synovia z troch majú modré oči, my s manželom nie.
Nie je dôležité aké oči majú rodičia ale aké majú gény a ako sa namixovali.
Moj syn je blondiak s modrymi ocami...teraz v 4 rokoch mu mierne "stmavli" na take do seda...ale hnede isto nebudu 😀 ja s manzelom sme tmavovlasi a hnedooki...
Máme obaja hnedé, 2 z našich 3 detí malo modré, po 2 rokoch sa sfarbili do zelena a jedno malo hnedé už od narodenia.
Bezne sa deti rodia s modrymi ocami. Ono sa to zmeni potom. Aj moja dcera mala modre pri narodeni a teraz ma zelene
@natalymindo môj syn mal pri narodení modré oči, zmenili sa mu na hnedé
@natalymindo skor vsetky deti maju po narodeni modre oci a potom sa im zmenia alebo ostanu. Mojim obidvom z tmavomodrych vybledli na svetlomodre.
Kamoška ma tmavo hnede až čierne, jej muž taktiež aj jej a jeho rodičia. Dieťa má svetlo modre oci a ma už 5 rokov. Čiže je to možné
Mama zelene, otec hnede. Ja a sestra modre.brat hnede.
@natalymindo podla mojej kamosky velmi velka. Ma 3 deti a dve maju brutalne modre oci. Obaja rodicia cierne oci ako uhliky. Z jej muza si robia srandu, ze asi maju modrookeho postara. Ale mozu si robit srandu v tomto pripade, lebo tie deti su mu tak podobne, akoby mu z jeho hnedeho oka vypadli 😂 (a vraj modre oci maju v ich rodine stari rodicia)
U nas maju rodicia obaja hnede a ja s bratom obaja zelene...my s muzom mame obaja zelene a deti maju modre
@natalymindo my s mužom nemáme modré oci a synček ma úplne krásne modré očka, ma ich po dedkovi🥰
mame - po dedovi .
Ja mam dieta s modrymi ocami a obaja mame hnede. Som nositelom modreho genu,kedze do 1r.som mala kazde oko inej farby. Ale moja dcera aj tak neveri,ze nie je adoptovana😂
Takmer vsetky babatka maju po narodeni modre oci, takze sanca je velmi, velmi vysoka 🙂
Ja som taky pripad ☝️ mamka otec surodenci hnede, ja modre
@katie253 to nie je pravda. Modra sa moze skryto prenasat generaciami a zrazu sa objavi.Alebo aj hned sa zdedi. Farba oci nie je farbou oci starych rodicov
Kazdy rodic ma dve alely.Jednu od otca a jednu od matky.Hnede oci mozu vzniknut tak, ze ma hnedu alelu od matky a hnedu od otca alebo ma od jedneho hnedu a od druheho modru. Kedze hneda farba je dominantna prebije modru a oci su hnede.Ak sa stretnu muz a zena, ktory sice maju obaja hnede oci ale obaja si nesu po jednej modrej alele tak mozu splodit dieta s modrymi ocami.Lebo matka mu odovzda modru alelu a otec odovzda modru alelu.Modra a modra vytvoria modru.
Po babke alebo dedkovi môže mať modré oči
@lianka123 u nas podobne,ja tmava s modrymi ocami,muz vyzera ako daky Fernando z telenovely 😃 a najstarsia blondyna kucerava-oci sedo zelene,prostredna blondyna kucerava-oci az azurovo modre,a najmladsi syn vyzera ako jeho tato-oci hnede.este podotknem,ze ani jedno dieta sa na seba nepodoba,nevyzeraju ako surodenci 🤷♀️🙈😃
@natalymindo veľmi vysoká... väčšina detí sa totiž rodí s modrými očami 😀 definitívnu farbu majú až okolo 1 roka.
A samozrejme genetika nie je len po matke a otcovi, ale aj po starých rodičoch, prastarých, atď.
Jeden moj syn ma uplne modre oci. Ja mam zelene a muz hnede takze sanca bola mala.