Ahoj,chcem sa opytat ako ste zistovali ci je vasmu dietatku zima alebo teplo,teda ci ho obliect viac alebo naopak menej ked je vo vnutri. Hovorili mi ze podla nosteka pretoze ruky a nohy si este u 6-tyzdnoveho miminka nevedia udrzat teplotu ale malinka ma nostek zimny stale a tvoria sa jej potnicky ked ju vela naobliekam. ale zase sa bojim aby mi neochorela ked ju obleciemmalo.poradte prosim.vopred dakujem 🙂
babatko len lezi, nehybe sa, cize mu je chladnejsie, ako vam, ked ha hybete. dieta nema termoregulaciu. treba deticky obliekat ale primerane. v byte by malo byt podla mna cca 22 stupnov a babatko by malo mat bavlnene body - jedine 100% bavlna, potom nejaky svetrik nie hruby, alebo mikinku pansucky, alebo dupacky a zabalene v perinke. to je podla mna take idealne pre babatko na tu teplotu. ak mate pocit, ze je dietatku teplo, tak perinku prec, alebo odopnut. podla mna treba skusat teplotu na chrbatiku. a samozrejme, ze ak je nos, ruky a nohy ladove, tak mu je zima. alebo vam zacne kychat, tak mu je zima.
optimalna teplota?no neviem ci existuje...pre niektore mamicky je 20 C optimalna...pre niektore 24 C ...ale to je optimalna (niekedy)len pre mamicky...mozno ze pre ich deticky je to malo ci vela.ale skor malo.....ja som mojim dcerkam zistovala ci im je zima alebo nie -podla ruky...ak maju chladne tak im bolo zima... lebo som im dala napr. plus 1 vrstvu a uz mala vlazne resp. teple rucicky...podla mna ked dieta resp. babo ma studene ruky to nie je normalne...my mame v dome 22 C a nam vyhovuje sice sme naobliekane...ked bola moja mensia polrocna tak jej som davala este tenku uplne tenku upletovu ciapku...a hlavne v noci lebo babo straca teplotu najma cez hlavicku..ja by som tiez obliekla malu ako ti to radila(podrobne.napisala ) @stanislavao
ani podla nosa, ale podla krku, zatylku. My sme mali min. roku v byte stale okolo 20C v zime, maly mal 3m a mal body, tricko s dl. rukavom, dupacky, teplaky a ponozky a bolo mu fajn. Obcas bol prikryty lahkou dekou. Doteraz nebol poriadne chory a to ma 15m, takze neprehanat 🙂
A optimum teplota je 22C. A to by sla jedna vrstva dole.
Ked ma potnicky, tak urcite obliekat menej.
Ciapku urcite nepotrebuje, kym nie je 17C v noci.
relevantna je teplota vzadu na krku, na zatylku, tesne pod vlaskami. tam musi byt tepla a sucha. ani prehriata, ani spotena, ani studena. ak ju mas v lehatku, zakri jej nohy dekou. ak ma oblecene bodyno, daj jej na neho hrube ponozky. ciapku vnutri netreba