Aká je najlepšia kniha o výchove deti od 2 - 3 rokov?

mia27
3. apr 2012

Ahojte, moj dvojrocny poklad zacal byt strasne autoritativny, chcem a nechcem-to by som zvladla, ale zacal neposluchat....vysvetlujem, zvysim hlas, pohrozim, kricim, nakoniec som uz aj "bacla", ale nic nezabera..bud place alebo dalej robi, co robil a este sa na tom aj zabava.potrebovala by som poradit nejaku literaturu k tomuto obdobiu vzdoru,aby som ho spravne usmernila a neurobila nejaku "fatalnu vychovnu chybu", budem rada,ak poradite aj z osobnych skusenosti..
😉 dakujem.

lilly
3. apr 2012

podla mna jednoznacne Jak mluvit, aby nas deti poslouchali, jak naslouchat, aby nam deti duverovali, aj je dobre pisana, nie ako ucebnica..
http://www.najlacnejsie-knihy.sk/koupit/Jak-mlu...

naty
4. apr 2012

Já mám teď čerstvě rozečtenou Osvobození rodiče, osvobozené děti,a líbí se mi i víc než Jak mluvit, aby....., i když ani k té nemám výtky... je to od stejných autorek, ale přijde mi to čtivější a tak nějak logicky vyplývající ze situací... 😉

kataatak
10. apr 2012

Cesky psycholog p. Zdenek Matejicek napisal vela knih o vychove deti. Su napisane krasne, ludsky a rady tam su aplikovatelne a naozaj funguju!

martinka17
11. apr 2012

Ja knihy nečítam, vychovávam ho tak,ako vychovali mňa. Nie som zlý človek, nie som rozmaznaná ani sebecká. Knihy, musíš roky podrobne študovať, aby si ich správne pochopila, ináč tú chybu ľahko spravíš. Jednu knihu som mala doma, bola os Matejíčka, v polovici som to vzdala, začala som ten čas venovať malému.

mikman
11. apr 2012

Podla mňa na výchovu deti sa netreba riadiť podla kních každý človiečik je iný čo platí na jedného na druhého nemusí.. Treba si nájsť vlastný spôsob a treba byt aj prísnejší.

lili777
12. apr 2012

Ja odporúčam prečítať si Každé dieťa sa vie naučiť poslúchať alebo 5 dní, ktoré zmenia vaše dieťa. Samozrejme, že nie všetko ide podľa učebníc a tak to asi nemá byť, ale minimálne rodičovi to pomôže, aby vedel ako reagovať na uričté situácie, v ktorých si už sám nie je istý, čo koná správne. Nie každý sme psychológ a dokážeme určiť, či reagujeme správne a nemôžeme dieťaťu skôr nejako ublížiť. A nie každý má doma rovnako "živé" dieťa. Vidím to sama na svojich deťoch, s malým som sa trápila a trápim dodnes, konzultovala aj so psychologičkou a dcérka je ÚPLNE iná. Takže ak má niekto potrebu uzrejmiť si, či koná správne a ako by mal reagovať na rôzne situácie u detí, pokladám len za správne, že hľadá literatúru resp. inú pomoc. Je to len dôkaz zodpovdnosti rodiča.

lucikan
12. apr 2012

Ja odporucam knihu Do nitra detskych emoci od Isabelle Filliozat. Uplne uzasna knizka. Neda sa povedat, ze je presne o vychove, ale tak vychova je velmi siroky pojem... Knizka je o tom ako porozumiet emociam svojho dietata. Je hlavne o tom, aby sa rodic na dieta naladil a uvedomil si, ze uplne vsetkym dieta s nami komunikuje a preto to vrha trochu ine (vlastne poriadne ine) svetlo aj na chapanie vzdoru, vybuchov zlosti a podobne nez na ako sme tu zvyknuti a ktore sa tu opakuje ako mantra - ze dieta si len skusa co si moze dovolit a ma svoje vrtochy. Autorka sama hovori, ze deti nemaju maniere, vzdy ide o to, ze sa snazia nieco povedat. Prosto krasna a inspirujuca kniha. 🙂
Navody tam velmi nie su, je to kniha o takom vseobecnom chapani detskeho sveta. Vela prace potom bude na tebe...

ibamy2
12. apr 2012

u mna jednoznacne Respektovat a byt respektovan; Jak mluvit, aby nas deti poslouchali, jak naslouchat, aby nam deti duverovali; Svoboda a hranice, laska a respekt; Vychovavame deti a rosteme s nimi... V mojom pripade ich citam stale dokola a vzdy tam objavim nieco nove...

mimkao
2. aug 2020

@mia27 U mňa všetkými 10 kniha:
"A dosť! Francúzske deti nevystrájajú pri jedle "

Funguje u nás od úplného narodenia, až do puberty.

mishkamishka
3. aug 2020

@mimkao @mia27 tiež si myslím, že veľmi dobrá kniha, určite stojí za prečítanie a je písaná dobre, vtipne a čítavo.

mimkao
4. aug 2020

@mishkamishka tak, tak. Asi z 20 ďalších kníh, čo som o výchove prečítala, je táto pre mňa top.