Ahojte ma niekto skusenost s agresivnym dieťatkom v tomto veku ? Ide o to ze zacal utocit taha za vlasy starsiu sestru , hryzie ju , takisto mna priblizim sa k nemu chcem ho napr. Vziať na ruky rozbehne sa a capne ma to tvári ,takisto hryzie ..to iste otec povieme ze nesmies prestane aj pohladka ale nechapem vobec odkial to prameni.
Dcera taka nebola , mame harmonicke manzelstvo v domacnosti niesu nadavky ani krik neviem preco sa tak sprava :(
Nevravím ze je to stale ale nieje momentalne den.aby nebol agresivny syncek .
Co sa tyka rozvoja tak ma 17 mesiacov chodi od roka , vnima všetko donesie co potrebujem rozmumie mi ked od neho nieco chcem , vie ukazat na danu vec nemam pocit ze zaostava v niecom ale neviem zaradiť to spravanie jeho ...poradite ak ma niektora maminka skusenost?
@pribinak nie hovorime stale on chape ze to nemoze podla mna ale berie to neviem ako keby hru alebo srandu
No veď treba byt dôrazný a riadne mu podržať ruky, aj keď sa nude hnevať. Vtedy to už ako hru brat nebude
je to normalne v tomto obdobi, predpokladam ze este moc nerozprava a tak ak chce nieco vyjdadrit vyjadri to fyzicky. a robia to deti ked zacnu chodit kedze maju vacsi zaber a moznosti dostat sa tam kam chcu po to co chcu. je to normalne, treba len dieta ucit, kde su hranice co je pripustne a co nie
Mojmu v 17 mesiacoch zacalo obdobie vzdoru. Z nicoho nic bolo same “nie” a veci s tym spojenych.
Ahoj mam presne to iste prave teraz ma 18 mesiacov a presne toto zacala robit ze ked necakame zrazu dostaneme ranu,hryzie ma, od malicka spavala sama v postielke a teraz musi somnou a musi ma citi . presne ako pises vsetko rozumie vsetko vnima ale pribudlo toto. docitala som sa ze by to malo trvat 1-3 tyzdne max . u nas to je uz 2 tyzden a nieco ustupuje a nieco sa zhorsuje tak pevne verim ze ako to prislo tak to aj odide 🙂
Skúša čo si môže dovoliť
To nie je ani tak agresivita ako taka, sko odvaha a dravosť, musí vedieť že nesmie bit, treba ňu chytiť ruky a dôrazne a nahlas povedať NIE