Cavte baby, dnes sa mi prvykrat stalo, ze mi moja 20mesacna dcerka chytila pod krk jedneho chlapca, v jej veku, len preto,ze jej zobral lopticku. Dcerka je doma vychovavana, ze nedostane vzdy co chce, ma aj mladsiu sestru. este som sa s tym nikdy nestretla a vzdy som to odsudzovala a zrazu vidim, ze to spravila aj nasa. A este sa ho snazila aj pohryzt? ako to riesit? ja som jej stisla ruky a ked ich kusnut, dostala po ustach. No ako tomu zamedzit, co sme vo vychove spravili zle? dakujem za rady. ☹
ja si tiez myslím ze si nespravila chybu vo vychove pekne jej vysvetlit a viac neriesit to sa stava deti sa menia skusaju
moj syn mal 2 roky a tiez robi detom zle - sace ich, strka, buchne po hlave... riesim to tak, ze som mu, pokial sa da, v patach a predvidam. vidim, ze na smykalku ide male dievcatko a on sa rozbehne tiez, viem, ze by ju sotil, tak mu v tom zabranim. niekto si chce nico jeho pozicat a viem, ze by to dieta bil, tak mu skusim odviest pozornost k inej hracke prip. ho presvedcit na vymenu a tak... vo vychove si nespravila ziadnu chybu, je to povahou dietata. treba to vydrzat, raz to prejde. starsi syn sa na ihrisku nikdy o nic nebil, mladsi je priebojnejsi.
jooj, o tom by ti tu iste vedeli viacare napisat 🙂 Nespravila si nic zle..u nas to zacalo tiez v podobnom obdobi, okolo 18 mesiacov..ja som syna musela nejaky cas drzat na "voditku"..na tych remienkoch..a nie kvoli chodeniu, ale kvoli tomu, ze som ho musela kontrolovat a hamovat ked sa priblizoval k druhym detom..musela som predvidat ked sa k niekomu priblizoval, ci nieco chce alebo ci mu nevadi, ze ho niekto predbieha na smykacke a zasahovat..vysvetlovat...tiez ked sa zahanal, tak som to obracala na to, ze jeeej, ty chces dievcatko pohladkat...pekne ju pohladkaj po vlaskoch...aky si zlaty..a tak...ako prislo, tak odislo..aj ked nas syn ma 3.5r a doteraz je priebojny, neda si len tak od nikoho a vie vyskocit aj na starsie deti..ale uz to nie je vobec o agresivite a ze ho musim stale strazit..uz rok chodi do skolky a nema ziadne problemy, iba sa vie branit...viacmenej sa pochyti len s podobnymi typmi ako je on, ak su dve priebojne deti, tak si skocia do vlasov, ale ostatnych ani nahodou..mensie deticky miluje, co kedysi ich odstrkoval...teraz stiska vsetky dievcatka, hladka..musel si tym prejst🙂 Takze vydrzat a zasahovat..je to vyvojove obdobie
dakujem vam pekne , mi odlahlo velmi :D
@kisub1985 pravdepodobne si vo vychove nespravila nic zle. deti v tomto veku sa este nevedia jasne vyjadrovat - pozicaj mi to, daj mi to a pod 😉 skratka vidia svet ako svoj - vsetko je ich - lopta, ihrisko, atd a podla toho reaguju.
skus ju vzdy zastavit skor ako sa pusti do akcie. poznas ju, vidis jej reakcie. neznamena to, ze jej musis byt stale za zadkom, ale ked vidis, ze hrozi ublizenie - tak ju stopni, upozorni, ak neprestane, ze pojdete domov. vo väcsine je to obdobie, ktore prejde. skratka sa naucia lepsie pouzivat jazyk, vyjadrit co chcu a nechcu. 😉