Ahojte. Maly má 2.5roka. V roku bol na obriezke kôli zuzenej predkozke. Vtedy skusal pár krát sadnúť na nočník ale po tomto zákroku to nešlo a mal strach. Všetko ok ale nikdy odvtedy nechcel sedieť na nočníku. Teraz sme to zase začali skúšať ale zadržiava moc keď je bez plienky. Do nocnika sa nevycika úplne ho odmieta. Kričí plače. Skúšali sme aj na wc. Keď ide kakať pekne povie že ide sa schovať lebo ide kakať so plienky. Mali vaše deti taký problém a potom sa to nejak zlomilo? Miluje knižky ale čítanie o nočníku ho vyslovene nebavi...Do škôlky ho s plienkou nazoberu a z každej strany počúvam že už je veľký na plienky...
Coho sa boji? Vie uz hovorit? U neho to nie je pohodlnostou, ale strachom z niecoho
Ešte by som pockala chvíľku. Napr 2 mesiace. Nenútila by som ho, nech si tie 2 mes oddýchne a potom by som plienky uolne zrušila.
Treba sa pripraviť na 2-3 dni non-stop prezliekanie a utieranie mlacok.
Nočník nemusí používať. Treba mu kúpiť stupienok ku wc, aby pekne dočiahol a cikal rovno do wc.
Podobné odmietanie nocnika máme za sebou. Nic nezabralo, sľuby, motivacia, odmeny, proste tam nechcel sedieť. Nakoniec sme to vzdali a na wc sa naučil po chvíľke
Tiez si Myslim ze by bolo fajn dat mu par mesiacov pokoj a potom skusit zas. Ked bude ready bude to bez problemov za 2-4dni . Teraz ho tlacit len robi viac skody ako uzitku.Nez bude mat 3 sa odplienkuje aj sam.
Ja som asi mojho drobca prilis tlacila na nocnik a odmieta. Iba obcas posedi. Tak to necham na jar leto ked bude behat bez plienky a zisti ze nechce byt mokry. Bude mat o chvilu dva roky.
Niekomu zaberie hraci nocnik, niekomu detsky pisoar ( mozno ho vyskusame), niekomu rovno zachod, vyskusame, uvidime. Niektore mamicky pisali, ze sa dieta samo rozhodlo kedy. Tak uz len trpezlivost.
Určite by som pockala ešte nejaký cas. U nás bol problem so zadrziavanim stolice, čiže som mu dala nachvíľu pokoj a o mesiac skusila znova a za tyzden aj pár dni bol uplne bez plienky. 🙂