Dobrý deň ako väčšina mamičiek aj ja mám problém s mojim 9mesačným synčekom, Spával mi do 6mesiaca ukážkovo, večer sa napapal a o 21:00hod večer mi zaspinkal a spal až do 6:00hod, potom sa napapal a spinkal do 9:00hod niekedy aj do 10:00hodiny. Teraz má 9mesiacov všade možne čítam že 9mesačné dieťa by malo prespať celu noc?!môj syn sa budí každu hodinu, nekojím ho, je na umelom mliečku večer papá kašu a uspím ho až o 21:00 lebo skôr sa mu nechce spať!Som ztoho zufala meliem už z posledneho!!Cez deň mi môj syn spinka okolo 10:00hodiny 11:00hodiny ako sa mu chce niekedy len 30minut, niekedy aj hodinku a poobede tych 30minut, je to velmi málo!!okolo 18:00hodiny si vyžaduje tiež spinkať!to pospí 30minut a večer až o 21:00hodiny ide spať. V nocy sa mi budí každu hodinu čo plače!hrozné už nevladzem, môj muž chodí na týždňovky tak som s malým sama, nikto mi nepomôže a ja som už strašne unavená a samozrejmä aj podráždená, Neviem čo mám robiť. Keď v nocy sa malý zobudí tak si vždy trochu cucne čajíku a potom zaspí a za hodinku alebo do pol hodiny je zase to isté, zase je hore! Papa 160ml mliečka okolo tej 3:00hod rano alebo o tej 04:00hodiny stým že potom stále takčitak mrnčí, nespí kludne. Ráno sa celkom zobudí okolo tej 7:30 niekedy aj skôr a usmieva sa na mňa z postielky ale ja som hotová. Nevladzem a asi ak to pôjde takto ďalej tak sa zbláznim. Kristianko inak prospieva je zdravý až nato že mu chyba železo. Prosím pomôžte mi. Budem velmi vďačná.
Ahoj,poznam,nas maly ma rok a pol...a tiez v noci mrnci..spanie sa nam len tento tyzden cez den upravilo na 1x...predtym spaval 2x do dna....ked mal 9 mesiacov ako vy,spaval aj 4 x cez den....s tym nic nespravis,pretoze ked je unaveny,jasne ,ze chce spinkat...ty sa musis prisposobit....mas len jeho...nemala by si mat problem...to znamena,lahni aj cez den ku nemu....aj v noci co sa da,cajik si nachystaj do termosky ku posteli...nemusis vstavat a mas teply...ja mam starsie este dve deti,manzel chodi kazdy den domov,musim denno denne varit....plus maly je vsade vylepeny....no poviem ti,tiez som niekedy na hubu...ale kaslem niekedy na neporiadok,pradlo...dolezite pre mna je aby som mala uvarene,deti nachystane do skoly a maly bol v pohode...nakrmeny,cisty a spokojny....upratujem ked je maly v pohode a hra sa sam..pripadne mi ho starsia dcera prizera....takze ja to radim,lahni ku malickemu kedy mozes....ci je den,ci noc..a este nepospi ti v kociku?mne spaval von a av kociku ked sme sa prechadzali vyspal aj 2 hodiny...pravda,ked som kocik odparkovala 😀 uz bol hore....tym bol potom spokojnejsi,viac spapal a vydrzal aj v postielke s asam hrat....oni rychlo rastu...pride cas,ze si spomenies,ako mo bolo vtedy dobre..hlavne ked budes musiet do prace 😀
@miladka13 tvoj syncek je vo veku, ked sa casto detom pokazi nocny spanok- vsimni si, ze na caste nocne budenie sa velmi casto stazuju vycerpane mamicky 8-12 mesacnych drobcov, v tom case casto riesia aj odstavenie od nocneho dojcenia v nadeji, ze to pomoze (vela krat zbytocne, lebo problem sa tym nie vzdy vyriesi).
inak moj syn ma tiez 9 mesiacov a spanky ma dost podobne, rano sa budi okolo 7.00, spi cca 9.00-10.00, potom az okolo 16.00-17.00, spat na noc ide okolo 20.30-21.00. v noci sa mi casto zacal budievat okolo 7. mesiaca. aj kazdu hodinu bol hore, teraz sa to uz vyrazne zlepsuje. ja mam taku teoriu, ze to nejak suvisi so zacatim lezenia a strachom z odlucenia, teoreticky za tym moze byt aj jedlo, co mu nepasuje a v noci ho rusi zo spanku alebo lezuce zubky. Pokial to nie su zubky ani prikrm, tak to bude asi ten strach z odlucenia. Vydrz, prejde to coskoro.
@mihouk myslim, ze ta polhodka spanku o 18tej neuskodi, moja si vypyta spat vzdy od pol siedmej do osmej a napriek tomu o 9tej zaspinka...inak autorka nemoze to byt napriklad zubkami?drzim palce
ahoj, ja mam 8 mesacne dvojicky, jedna spinka celu noc, druha je kazdu hodinu hore, je to aj tym ze jej idu zubky, alebo len protestuje ze nechce spat, ale s tym nic nenarobim, cez den spia niekededy dokopy len 40 minut, no a vzdy v inom case ako ta druha, je to len take obdobie a musis vydrzat, este sa opytam, preco mu davas len 160ml mliecka? to viac nevypije? moje v noci nekrmim vobec aj ked su hore, ale neplacu od jedla, ale pred spanim vypiju aj 260 ml mliecka niekedy aj viac...
my budeme mať 8 mesiacov a máme noci keď je malý hore každú chvíľu, väčšinou je to cez spln alebo keď ho bolia zuby, vtedy mu dám nurofen a zaspí, v noci stále papáme minimálne raz 180 ml, väčšinou však dva krát po 180 ml, viac mi naraz nevypije, mal obdobie keď sa okolo 23 budil a strašne plakal, nakoniec sme zistili že je hladný 🙂 skús mu dať najesť poriadne možno zaspinká a skús aj tie zúbky
http://tvnoviny.sk/zeny/top-tema/kazde-dieta-sa...
tu je link na stiahnutie knihy http://www.ulozto.sk/xjfFpdg/kazde-dieta-sa-vie...
možno sa s tým niektore mamičky uplne nestotožnuju, ale mne to velmi pomohlo. moja malinka sa tiež budila v noci aj každu pol hodinu niekedy. už som bola zufala a nervozna a to sa prenaša aj na dieťatko. teraz mame dva roky a od vtedy spime uplne v pohode. Pravdaže niekedy sa v noci zobudí, ale to je uplne normalne.nam to trvalo 4 dni nemohla som tomu uveriť, že sa to da a kolko som sa do vtedy natrapila. 🙂 hadam aspon trošku pomože. prajem pevne nervy 🙂
u nás to tiež začalo, keď mal malý 8 mesiacov, budil 6-7 krát, stále som ho nakojila a spinkal ďalej. Ráno som mala prsia vyťahané, bola som strašne unavená a on spokojný. Potom sme si všimli, že nekľudnejšie spí vtedy, keď je doma manžel a spíme všetci na posteli. On potreboval priestor na otáčanie, lezenie, premiestňovanie. Teraz sa budí tak 2-3 krát, niekedy stačí len pohladkať po chrbátiku, inokedy si vypýta prsník. Vyriešili sme to tým, že sme k našej posteli pridali váľandu, na ktorej spí manžel a môj malý sa rozťahuje na veľkej posteli 🙂 Takže tak ako vraveli baby predo mnou, musíš vydržať, ono sa to upraví. Čo sa týka odkazu mariasola - naučiť deti spať, mne sa to nepodarilo, lebo som nevydržala 😒
neboj,zas sa to zlepsi. Nasa mala zacala spat celu noc az v 20.mesiaci, dovtedy sa budila a ja s nou... A ani nie na jedlo,len proste chcela pohladkat, podudlat dudela alebo co ja viem... a odrazu utalo a bolo to ok. Takze len vydrzat
@mihouk no vto dúfam lebo ja už nevládzem fakt ver mi či never každým dňom som strašne podráždená, aj ja mám poriadny deficit spánku!chcela som mať aj druhé dieťa ale po takejto skusenosti nechem mať už iné deti!už by som to nezvládla.Byvam často nervozna a to najhoršie je že som už nervozna aj na malého!v poslednej dobe ho skušam nechať vyrevať ale ja pritom revem tiež v druhej izbe!!je to fakt ťažké a to bol do 6 mesiaca super bábätko, ukážkové, prespinkal mi celú noc a teraz???hm
Môže to byť aj tvojou nervozitou. dieťa to vycíti môj drobcek sa budí iba ked je doma priateľ ked sme sami máme svoj režim a chodí spávať už o šiestej potom o desiatej vypije ďalšiu fľašu mlieka a spí do rána do pol siedmej siedmej. ked je doma táto tak sa budí každú chvíľu.
My mame tiez problemy so spanim dcerka ma 1,7mesiacov a nechce mi cez den spat,neviem cim to je v noci tiez sa stale budi a krici akoby mala zly sen sice jej idu aj zubky teraz ale nezda sa mi ze to bude tym,uz som s toho unavena ona od malicka sa budila v noci stale ale dala som jej napit a bolo no teraz place sadne si bojim sa aby to nebolo nieco vaznejsie ako len zle sny
@miladka13 v prvom rade by som ho presunula k tebe do postele, ked mas muza na tyzdnovkach, tak nie j eproblem ... mozno potrebuje aj v noci castejsie mliecko nez ako mu davas ty ... syn mal tiez obdobia, ked sa budieval aj 3-4krat za noc na mlieko a ja som toho nazoru, ze ked si to vyzaduje, tak to potrebuje ... vzdy si reguloval pitie mlieka sam - bol na Um ... sam od seba s nocnym pitim prestal - nikdy som neoducala ... noc prespal az ako 1,5 rocny 🙂 ... pocas dna spaval tiez polhodiinovky - neriesila som ... bol vela noseny, takze takto prespal viac ... mne pomohlo, ze v noci spal a spava pri mne, lebo, ked aj je nejaky problem, tak ho mam hned pri sebe a nemusim vstavat ... vsetko prejde, aj ked je to tazke, ale treba vydrzat ... aj ja som mala obdobia, ked mi bolo az fyzicky zle od unavy a prezila som vsetko 🙂
Hľadáte veľmi originálny pôžičku? Dobrou správou je tu! ! ! Ponúkame úvery v rozmedzí od 5, 000,00 euro na 30, 000, 000,00 Euro. na 2% úrokovou sadzbou za ročné. Úvery na rozvoj podnikania Sme certifikovaní, dôveryhodný, spoľahlivý, efektívny, rýchle a dynamické, kontaktujte nás e-mailom: centuryfinance11@yahoo.com
@miladka13 mam pocit ze ten prispevok som pisala ja! To je ako cez kopirak.akurat manzel nechodi na tyzdnovky.ale inak to iste.am ale idu asi zubky...aj ked uz velmi dlho sa mi zda.nas maly je unaveny ale nechce zaspat, uspava sa na rukach, z coho uz mame aj krize odrovnane, krici a asi tak po polhodinke kriku zaspi...a za polhodinku je hore.zobudi sa aj na hlasnejsie nadychnutie.my uz sme doma tiez ko.vsetci mi hovoria ze to mam vydrzat ze to za chvilu prejde.tak snad.este stale moze byt aj horsie si hovorim 😉 cez den uz aj v kociku zaspi len s rozkom v ruke 😉 co ho obhryza, inak je nekludny.vraj to niekedy trva aj do roka, tak sa mame na co tesit.
@brokolica1986 neviem ci ma zmysel reagovat na 2 roky stary orispevok 🙂
No
@magic08 to som si vobec nevsimla 😉 dobre 🙂
@brokolica1986 stava sa 🙂 🙂 🙂
@miladka13 To je take obdobie. Mozno ma rastovy spurt, tak je v noci hladny a cajik mu nestaci. Co sa tyka spania cez den, moja potvorka, tiez toho vela nenaspi, niekedy len 40min dokopy za cely den. Je to induvidualne. Pri mojom prvom synovi som pochopila, ze ho nema vyznam ho davat do postele skor, ako o 9tej, lebo aj tak by skor nezaspal a takto spi do par minutiek. A nemozes sa cudovat, ked si pospi 30 o 6tej, ze sa mu nechce hned spat. Musis len vydrzat, neikedy sa to zda ako vecnost, ale urcite to prejde. Drzime palce!!!