9 mesačný synček nechce spať

atuss
2. jan 2013

Mám 9 - mesačného synčeka. Do takých 7mych mesiacov mi spával dobre. Ale teraz ako keby bol vymenený cez deň nemám šancu ho uspať. VIdím že je unavený, šúcha si očká, je nervozny, tak ho chcem dať spať no v postielke je schopný mrnčať aj hodinu. Milionkrat skušam isť k nemu, dam mu napiť z čajíku, cumlík do pusy, nepomáha. Keď k nemu neprídem mrnčanie prejde až do zúrivého plaču. Skúšala som si ľaahnúť do postele s ním ale on sa začne krútiť, dvíhať sa do sedu, plaziť so ponad mna, alebo sa mi hra s okom.. Jednoducho nič nepomáha, som z toho zúfala, potom je už taký unavený že z toho potom najust nechce spať a v noci sa mi budí aj päťkrát, Zakaždym musim prisť k nemu a dať mu napiť z čajíku, cumlík do ust a spí potom dalej. Ale dakedy mi prespal celú noc. Skúšala som ho nechaj aj poplakať v postielke ale bývam s rodičmi a tí zakaždým prídu a vyberú ho z postielky na ruky, už som sa s nimi aj preto pohádala lebo si myslím že potom aj jpreto nechce spať, lebo sa naučil že akonáhle zaplače, tak niekto príde a zoberie ho na ruky. Poradte mi prosím čo mám robiť. Napríklad aj dnes je hore od ôsmej rána a su takmer štyri hodiny a ešte mi nespal..

xlucia
2. jan 2013

@atuss daj do nosica, uspi tam, a potom do postielky. rodicia robia dobre. drobec ta potrebuje, dava ti to najavo

xenicka13
2. jan 2013

niektore deti spia iba vonku v kociku 🙂

kolinia
2. jan 2013

a mozno len take prechodne obdobie a idu mu zuby, moja mala spavala pekne do cca siedmeho mesiaca, samozrejme budila sa tak dvakrat na papnie, potom od siedmeho mesiaca do cca roka to bol horor, zacali jej ist zubky a ktovie co este, od roka sme sa prestahovali, spi vo vlastnej izbe sama a od vtedy spi dobre a celu noc, mna islo tiez porazit, zacala sa mi budit aj desatkrat!!!! a nic nezaberalo, asi sa to vekom upokoji, mozno je to aj preto, ze viac dieta uz vnima a spracovava zazitky

mirka1308
2. jan 2013

Ja malého doteraz uspávam v kočíku a potom prekladám do postieľky, sám od seba v postielke nezaspí, tiež začne mrnčať a neskôr spustí hrozný plač... 😒 A vonku mi zaspí vždy, tak sa snažím raz za deň byť s ním vonku. Vyskúšaj...nič iné ma nenapadá 🤐 Je ešte malý na to, aby nespal cez deň aspoň 1hodinu...

jaruska8
2. jan 2013

@atuss Fakt, skús uspať v kočíku, ešte je malý, aby nespal. Podľa mňa to budú zúbky v kombinácii so separačnou úzkosťou. Prejde to!!

ikuza
2. jan 2013

nam pomaha hacka http://www.fler.cz/zbozi/hacka-latkova-kolebka-... a kocikovanie na cerstvom vzduchu.

riska
2. jan 2013

@atuss presne to iste som si teraz prešla s mojim samkom 🙂 začalo to v 9. mesiaci, teraz má 10,5 a vyzera, že sa to pomaly vracia do starých dobrých kolaji..u nas to bola určite separačna uzkost, zaspal mi len na rukach, aj v noci sa potreboval viackrat ponosit, hoci predtým spal v pohode celú noc...chce to len pevne nervy a vydržať 🙂

castania
2. jan 2013

@atuss to akokeby som citala o nasom ..zacal mi to robit iba par dni dozadu ... Je pravda ze mu vykukol vcera prvy zubok a aj hlieny mu daju zabrat,ale tak dufam ze coskoro sa to vrati do starych kolaji...dnes zaspal o siedmej a od pol osmej us bol hore...vyniesli sme hore kocik tak teraz spi tam ..som zvedava ako v noci dopadne,vcera bol hore 3 hodiny ;(

castania
2. jan 2013

@atuss to akokeby som citala o nasom ..zacal mi to robit iba par dni dozadu ... Je pravda ze mu vykukol vcera prvy zubok a aj hlieny mu daju zabrat,ale tak dufam ze coskoro sa to vrati do starych kolaji...dnes zaspal o siedmej a od pol osmej uz bol hore...vyniesli sme hore kocik tak teraz spi tam ..som zvedava ako v noci dopadne,vcera bol hore 3 hodiny ;(