Ahojte maminy. Ma niektora podobnu skusenost? Moj 9mesacny syn nespi v noci ani hodinu vkuse, stale sa budi, vacsinou aj s placom, akoby sa niecoho bal/zlakol. Nevie sa upokojit, hladkanie, skrabkanie odmieta, najnovsie uz ani cicik zakazdym nechce. Akoby vobec nevedel tvrdo zaspat. Neviem cim to moze byt a ako mu pomoct. Nemyslim, ze by v tom boli zubky. Som z toho totalne na prasky. (spi pri mne v posteli)
Poradte co robit. Dakujem
asi sa niecoho zlakol .kedisi som mala doma taku mast krizovnik neviem ci ju este mam tym sa potiera za uskami a spodky noh.viem o co rozpravas my sme to mali doma .a este presun postielku na ine miesto,odskusane mnou mam 4 deti.ps pozriem tu mast ak najdem rada ti ju poslem
Separacna uzkost, moj nazor, proste sa boji, ze mu zdrhnes alebo zostane sam, to prejde, len to musis nejaku chvilku vydrzat, vsetky deti si tym prechdzaju, len u niektorych je to take vyrazne
No ja toto riesim s mojim 15 mesacnym synom. Spinka v postielke, ktoru mam pri postely. Okolo 20.30 zaspi a zobudi sa okolo 23.30 a odvetedy az do rana to je cista katastrofa. Prehadzuje sa ako ryba na suchu, mrnci, niekedy to prechadza az do usedaveho placu. Nehovoriac o tom, ze znova zacal pytat v noci mliecko (sme na UM)....Tiez som uz zufala a dufam ze je to zubkami, alebo ze sa to casom upravi....tak si drzme palce 😀
Ja som mala takto naucenu mladsiu - kedze starsia musela rano vstavat do skoly tak som si ju naucila spavat u nas v posteli - hotova katastrofa - vzdy sok oddalovala riesenie lebo vsak je malicka, potrebujem sa vyspat, len aby neplakala nahlas lebo zobudi muza/ druhu dceru. V roku to bolo asi tak ze krpana spavala horsie ako novorodenec, vykopala - doslova - muza z postele, mna dala milost lebo ma pouzivala ako cumel, ale aj tak spavala hrozne prakticky sa prebudzala kazdu hodinku ak som sa nahodou otocila uz ma hladala kopala mrncala - na koniec som si lovedala ze uz mam toho ppne zuby a aj tak sa nevyspime v podstate nikto tak som ju supla do postielky - v nasej izbe - a odmietla spravat sa ako cumel - 2 noci horor ale potom si zvykla a zacala spavat lepsie i ked tiez musim povedat ze mlada nezacala spavat normalne az v nejakych 2r
@jankajanka81 to je take blbe obdobie, vacsinou s tymto problemom prichadzaju mamicky 8-12 mesacnych deti. neviem ti poradit ine, len vydrzat, to prejde. tiez si myslim, ze to suvisi so separacnou uzkostou.
@jankajanka81 neviem ti poradit, pretoze moj tiez 9 mesacny to zacal robit tiez. U nas to bolo ukazkove, vecer zaspal na prsniku, dala som ho do postielky a nadranom sa ozval na kojenie. Potom som si ho uz nechala pri sebe a spali sme dalej. No a poslednych niekolko noci je hroznych. Nezaspi pri kojeni, zaspava sj hodinu, po polnoci uz pyta jest, vcera od 4:30 do 6:30 bol celkom hore, potom hrozny rev ani utisit, celkovo mrnci, prevracia sa vkuse, skratka dobre nespi. Zuby este nema, ale dasna ma uz naliate, tak neviem co je za tym...