Ahojte,
chcem poprosit o radu. Moj syn doteraz spaval pekne v postielke cez den, len som ho polozila, odisla a on zaspal. Teraz sa len priblizim k postielke a zacne plakat, ked ho do nej polozim tak sa to este stupnuje. Dam mu cumlik, napit caju, vyskusala som aj hracku plysovu, hladim ho, ked mu spievam tak sice prestane plakat ale nezaspi a zacne so mnou komunikovat. Dalsia varianta je kocik, ale je uz mu tak akurat kedze ma 9 mesiacov, ale zase vylieza z neho, ked ho priputam tak place. A mam pocit, ze ked aj po tom placi zaspi v postielke tak spi ovela menej ako spaval predtym. Dakujem.
presne to začal môj robiť, čítala som že to súvisí s tým obdobím strach osemmesačných, obdobie medzi 7 mesiacom a vyššie, keď sa dieťa bojí byť v postieľke že mama odíde a už sa nevráti.....môj bol naučený na postieľku a zrazu keď som šla dať do nej začal sa trepať a revať......ja som to potom riešila knihou Každé dieťa sa vie naučiť spať, ako píše benne , plakal, prišla som pohladila, odišla a stále dokola aby vedel že som tam ale on teraz musí spinkať....a pomohlo....
môj malý tiež začal v období 9 mesiacov bojkotovať postieľku. tak som ho naučila spávať vo veľkej manželskej. a do postieľky sa už nevrátil.
Neboj ono sa to zase vrati. Moja malá mala také svoje "obdobia". Do 3och mesiacov spinkávala len s nami, potom asi do 5tich v postieľke. Lenže prišli zuby a zase mesiac s nami a takto dookola. Konečne keď si myslím, že už to bude takto stále, tak ona ma vyvedie z omylu 🙂 Nič si z toho nerob. Skús si s ním ľahnúť. Nestraš sa toho, že sa na to naučí. Ako rýchlo sa naučí, tak rýchlo sa odučí.
@beru30 naša dcéra presne toto začala pred dovŕšením 1 roka robiť. Ale presne ako popisuješ. Dosť zložito sme sa pokúšali dopátrať čo je na príčine a dopracovali sme sa k tomu, že začala vnímať postieľku ako klietku s mrežami, "väzenie" cítila strach z neslobody. Kúpila sa normálna postieľka (rozmermi menšia ako tie naše klasické pre dospelých) a v ten deň bolo po probléme.
Maja dcerka v postielke sama nezaspi. Uspavam ju na rukach, pritulim si ju a ked je unavena o chvilku spi. Potom ju polozim do postielky a spi kludne dalej a to aj vtedy ak trosku precitne. Sama zaspi len v kociku aj to nie vzdy.
No, neviem, asi rastie a bude to tým. Môj Miško 😉 má takmer 6 mesiacov a tiež začal v poslednej dobe vymýšlat, ked ho dávam do postieľky. Aj je najedený, prebalený, unavený, ale spustí, keď ho tam nechávam. Zatiaľ mu pustím raz kolotoč, potom ho nechám tak minútku poplakať a to ako by ho dorazilo, znova prídem do izby, uložím ho nanovo a potom normálne zaspí. (opakujem aj viac krát ak stále vystrája) Čo sa dlžky spánku týka, tak ako kedy od 30min. do 2,5hod. Podľa jeho potreby. Asi by som na Tvojom mieste skúšala ho nejako v tej postieľke uspať a už asi nespievať, lebo to aj môj sa začne jašiť a neberie to ako uspávanie ale hru. Ja som ho naučila na plienku, takže zaspáva s cumlíkom a privinie si svoju plienočku a zaspí. Držím palce