9 mesačný die v noci aj 3 hodiny. Má biedny spánok.Je to normálne?

mareka49
4. feb 2019

Ahojte mamicky, chcela by som.poprosit o radu. Syn 9 mesiacov prebdie uprostred noci aj dve tri hodiny. Jeho spanok je biedny uz od narodenia, budieva sa kazdu hodinu, nikedy sa stane zazrak a spi dlhsie ale 5-6 krat za noc ma vola. Nikedy nekojim, nikedy len pomojkam, pococikam a spi dalej. Za posledne tyzdne sa to vsak.zmenilo, zhorsilo, mliecko si nikedy da, ale casto aj odmietne a ma zavrete oci, ale nevie zaspinkat. Povozim v kociari, pohojdam v kresle, ponosim po byte, pohladim, zas skusim trosku mliecka a tak dookola aj dve tri hodiny. Ma dole dva zubky a hore uz prerezane tiez dva. Myslite, ze to je len zubkova zalezitost? Ako to riesit? Nemozem mu predsa davat paralen a nurofen pricasto..a nie vzdy to pomoze. Ale okrem tychto okien v spanku zvysok spi tiez dost biedne a uz sa mi ta unava mega nazbierala.. A skusali sme aj.spolocne spanie v manzelskej a ziadna zmena. Strava, teplota, vzduch, denny spanok, oblecenie,..to by malo byt vsetko v poriadku. Kojim ho pred dvoma dennymi spankami a v noci podla situacie. Ak su to LEN zubky, cim mu mozem este ulavit? Aj ked si nie som ista..
Kde este hladat pricinu?
Pomoze odstsvut?
Je moje prve dieta a rodina ma uz asi pocit ze prehanam a nezvladam..Len zatat zuby a stale je to este v ramci normy? Za nazory dakujem

ellieellie
4. feb 2019

Normálne to nie je. Kedy chodí večer spávať? Koľko spí cez deň a kedy sa zobudí z poobedného spánku? V noci by som ho nevozila v kočíku, nehojdala v kresle, nenosila po byte. Nechaj ho ležkať v postieľke, buď pri ňom, pohladkaj ho, príp. sa mu tichučko prihovor.

mareka49
autor
4. feb 2019

@ellieellie doobedny spanoknma tak hodinku a pol.do 12 cca, poobedny kratsi, konci mu tak okolo 16 nikedy 17
Dokopy asi dve a pol hodiny
Zaspava okolo 9

liliana2222
4. feb 2019

@mareka49 neviem či ta poteším ale nás maly ma za pár dni rok a takéto noci sme mali asi od cca 8 mesiaca. Utlo to zrazu pred asi týždňom. Síce sa aj tak často budi ale už nebdie . Inak tiež bol hore aj 2-3hodiny. Zubky ma zatiaľ len 3. Najhoršia bola noc keď do11 bol hore každých 10 minút a od 23.do pol5 prebudený. Ale to som si istá že to bola noc kedy sa predral von 3. zub a odvtedy sa to zlepšilo. len dokedy neviem . Tiež sme skúšali všetko a nič nepomohlo. Dokonca sme sa snažili zaviesť len 1 spánok denne, ale to už bol k večeru fakt strašne unavený a aj tak bol hore v noci. Čiže u nás trebalo len vydržať, aj keď si myslím že pri ďalšom zuba to bude rovnaké..

pukavica
4. feb 2019

Moze to byt kludne len take ,,blbe, obdobie... ako konzultovala si to aj s vasou pediatrickou, ci nie? Rozhodne by som to s nou skusila prebrat

larisalarisa
4. feb 2019

Vydržať.....prejde to

majusska202
4. feb 2019

@mareka49 ako chcem ťa povezbudit ale toto je nič náš malý ako novorodenec spával celu od pol roka prestal spať cez deň ja som ho uspavala aj 4 hodiny a nič Max 15 min spal ... V noci sa budil každých 20 minút proste hrozná... Pomohlo nám trošku odstavenie ale inak veľmi nie ... Teraz má 15 m budú mať za pár týždňov súrodenca takže sme ho preložili do detskej spať a to konečne zabralo začal spávať celú noc a konečne si raz denné pospi hodinu a pol

lejka01
4. feb 2019

Moj je velky spac, ale vzdy ked mu isli zuby tak bol niekolko noci za sebou hore od cca 2 do 5.00 alebo 3 do 6.00....niekedy vypil mliecko a hral sa, niekedy som mu dala nurofen ked bolo vidno ze je uboleny...naposledy mu isli posledne 3 stolicky /ma 2 a pol roka/ a teda zopar noci sme prebdeli v obyvacke pred telkou od 3 do 6.00....takze mozu to byt zubky

diewcatqoo
4. feb 2019

Ahoj, spankove rytmy u deti sa casto menia. Nas mal pred mesiacom dva roky a asi pred 2 tyzdnami prespal prvykrat celu noc. Dovtedy mal vzdy take blbe obdobia, ze raz sa budil kazdu hodinu, inokedy bol v noci hore 2-3hod. Pocas dna spal max 20 min. Poviem ti, ze som naozaj padala na hubu... skusili sme vsetko a nic nepomohlo. Ako to prislo, tak aj same odislo... zrazu proste zacal spat.
Inak, na tie zubky si neskusala calgel alebo nejaky iny znecitlivejuci gel? Skus mu pred spanim potriet dasienka, mozno to pomoze.. ak pises, ze mu nechces casto davat nurofen. Pripadne mozno to bude nejaky druh separacnej uzkosti. V tomto veku sa to zvykne objavovať.
Kazdopadne, verim, ze si zufala.. viem ako sa citis. Urcite sa to raz zmeni. Drzim palce

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petinkaaa
4. feb 2019

Môj prvý syn prespal noc až keď vyšli všetky zuby t.j. cca v dvoch rokoch. Spánok dovtedy bol biedny, cez deň 10-15 min. A v noci bol hore každých 15 min. A aj medzi tým mrncal. PSYCHIATRIA. Dcéra má teraz 15 mesiacov. Spánok má trošku lepší ale budí sa často a tie 3 hodinové nočné máme tiež. Od 1 do 4-5 hodiny rannej je hore. Je mi to ľúto, ale treba vydržať. Nič iné nepomôže. Denné zjem kilo čokolády lebo nevládzem, ale raz to skončí. To ma zatiaľ drží nažive

deti95060810
4. feb 2019

my sme to mali...od cca 6 mesiacov do 11....takže čochvíľa by to mohlo prestať...po roku už veľa detičiek prespí lepšie....