Ahojte maminky. Nas drobec sa v noci casto budi, je nekludy a vacsinou to prechadza az do neutisitelnehu placu. Aj zaspsvanie mame problematicke a s placom. Neviete co okrem zubkov by to mohlo byt? Pocula som uz aj o nocnej more, ale to je este na to asi malinky.
Moji maly su takyto ked sa blizi spln mesiaca. Neverila som tomu, ale po odsledovani kalendara sa mi to potvrdilo.
@dollynkaa tak to mame podobne, lebo my mame tiez 8 zubkov a mozno idu stolicky, ale tento nepokoj a plac trva uz dost dlho a vies ze tiez uvazujem ci mu nie je zima alebo teplo uz som aj myslela ci ho nemozu boliet nozicky, lebo je dost vysoky a rychlo rastie, alebo brusko. Potom ci mu nahodou nedavam malo papat na noc a je hladny uz fakt neviem.
dievcata u na to iste,9 mesacna sa casto budi, aj zo 3 krat, ale nema hystericky plac len mrnka, nakojim ju a je hore, aj hodinu sa vedla mna prevaluje, mrnci, lozi, rozprava si, potom zaspi a o pa hodin je zase hore.zaspavame vselijako, raz s placom inokedy lepsie.no neviem, asi je to nejaky novodoby syndrom deti, volakedy sme my vraj taki neboli,,,aspon mama a svokra hovori, ze sme spali uz celu noc, tak neviem co to tie deti spekuluju, tiea to pripisujem zubom , ma 6 zubkov vonku , tak neviem.ak viete porait ako na to aby spala celu noc tak pradte prosim.
Moja malá sa tiež niekedy v noci skôr neskoro večer zobudí s vreskom a nejde utíšiť dosť dlho, až nakoniec zaspí na rukách. Taky rev to je ako keby sa niečoho zľakla, ale veď také malé deti ( má ^7 mwsiacov) sa ešte nevie asi báť nie? To by ma tiež zaujímalo že čo to znamená. Chuďatko moje, ja sa vždy tak zľaknwm, že čo sa deje. A inak keď má byť spln tak moje dvojky zas nemôžu spať ale oni sú skôr dlho hore alebo sa budia a keď je priamo spln tak katastrofa. Už sme to odsledovali a tá nespavosť je vždy pri splne. Zúbky ešte nemáme žiadne.
treba vydržať, prejde to...ja mám ročnú dcérku, má vonku aktuálne šesť zúbkov a tiež sa v noci niekoľkokrát budí s plačom, niekedy len mrnká, inokedy ju treba ponosiť na rukách a vyslovene ukľudňovať...myslím si, že to jednak súvisí so zúbkami, možno nejakým iným nepohodlím (plienka, oblečko, teplo či chlad v miestnosti,...) a určite aj so všetkým, čo dieťa cez deň zažilo... u nás sa to zhoršuje, ak je deň neštandardný a napr. sme boli na oslave alebo v obchode, kde bol kopec neznámych ľudí, ak sa cez deň viac udrela, zažila nejakú doteraz nepoznanú situáciu...staršia dcéra má tri a pol roka a tiež ešte zvykne zo spánku plakať, kričať a pod.
@hanelka1 ja som mrnkanie neriesila ani neriesim.. Jednoducho si pomrnkali a spali dalej. Riesila som az ozajstny plac. Asi preto nebol problem so spanim. Ked sa v noci zobudili,(teraz len obcas dcera),tak ich len prenesiem.k sebe v case dojcenia som ponukla aj prsnik -,ak som teda stihla,lebo vacsinou po prelozeni ku mne uz hajali. Okolo 9.m.byva separacna uzkost,preto sa mi maly zacal obcas budit.
No a velke place?fu..bud prepodnetovane dieta,kt.spracuvava zazitky,alebo tie zuby (to si mala vzdy odtrpi,tiez sa vtedy budi,ked ju to boli)..alebo to moze byt aj nieco ine,mozno niekto iny ma skusenost. Ja viem o tychto moznostiach.
ano tak jasne, moze ich trapit hocico, sak ked nam nevedia povedat, tak placu.ale zase obcas nasu malu tiez prepadne hystericky plac, ale to viem, ze ju boli brusko, ma vetry vtedy stavene, vtedy nic nepomoze len vyplakat, espumisan, masaz bruska a vyprdkat, potom sa ukludni, nastastie ked si pukne, aj plac prestane. ked ma krce tak nechce ani prso chytit, to viem, ze jej je zle, zato narieka.mozno aj vase dietky naduva, ked z nicoho nic spustia velky plac.my sme mali s travenim od narodenia problemy tak ju to z casu na cas chyti este.
My mame 8mesiacov a tyzden, no posledny tyzden sa budi aj 3-4x za noc nas drobcek, jeto vycerpavajuce, zatial mame dva zubky dole okrem gelu na dasna a nurofenu sirupu neviem ako mu inac pomoct☹ nereve nastastie len mrnci ale vstat k nemmu musim, takze jeto o nicomm milujem noc ked sa zobudi len raz al vobec, ni ked takychto noci moc nieje, ale predsa...
@mirkava Porozmyslala by som nad jeho dennym rezimom a aktivitami pocas dna. Ci nema prilis vela podnetov, ktore este nedokaze spracovat, privela aktivit. Ci ma nejaky zauzivany den alebo je kazdy den v niecom iny. Medzi tie podnety patria aj rozne hracky, hrazdicky, kdejake piskajuce svetielkujuce hracie hluposti a v neposlednom rade televizor. Taktiez - co denny spanok? Ak nie je kvalitny ten, nebude kvalitny ani nocny. Dieta spracovava podnety aj pocas denneho spanku, mozog je potom v noci menej zatazeny a dieta spi pokojnejsie. Dolezite je vsimat si aj znamky unavy a ukladat ho spat ked je uz tak akurat unaveny, ale este nie preunaveny.
Z tepla alebo zimy sa nepusti do neutisitelneho placu, hlad je ina vec. Ak je hladny a nedostane papat hned ako potrebuje, moze nastat takato situacia. Ale to treba len vyskusat. Ponuknut a uvidis.
Nocna mora v tomto veku este naozaj nie, ale existuje aj nocny des. Sice sa objavuje tusim az okolo roka, ale nic nie je nemozne. Tak isto do hry vstupuje separacna uzkost a strach z neznamych ludi. Odporucam mat dieta tak blizko pri sebe v noci ako to len ide. A u neznamych to riesit tak, ze dieta sa zacne samo priblizovat k novemu cloveku ("novy" ci "neznamy" je v tomto veku aj clovek, ktoreho dieta dlhsiu dobu nevidelo - nepamata si ho). V nijakom pripade nedavat nasilu dieta z ruk matky do ruk neznameho cloveka.
To su veci, ktore ma napadli pri Tvojej otazke. Pouvazuj, mozno najdes pricinu nocneho placu a podari sa Ti ju odstranit a problem vyriesit. 🙂 A samozrejme, mozu to byt aj zuby, ale kedze uz tu boli spominane, neriesila som ich. 🙂
u nas je to to iste, podla mna to moze byt ta nocna mora, resp, daky nezdigestovany zazitok z dna