9 mesačné dieťa sa nevie pretočiť z bruška na chrbát

pamilu812
9. sep 2020

Ahojte. Z chrbáta na bruško sa pretáča od 5.mesiaca,plazí sa a dáva sa na štyri. Kedy sa vaše detičky začali pretáčať z bruška na chrbát a “válať sudy”?

bajka16
9. sep 2020

Môj malý tiež všetko naopak robil najprv sedel potom sa až pretacal z bruška na chrbát a až potom sa plazil stvornozkoval a až teraz sa stavia a to má už tento týždeň rok 🤷🏻‍♀️😀 neboj každé babo ma svoj systém

terezia323
9. sep 2020

@pamilu812 aj náš malý mal problém s pretáčaním na chrbátik. Už vedel sedieť keď sa začal pretáčať na chrbátik bez toho aby si obil hlavičku o podložku.

nikpa
9. sep 2020

@pamilu812 ja by som uvažovala nad cvičením, v 9 mesiacoch uz by sa mohol aj sam posadiť. Pretáčanie uz by mal tiež zvládať, cvičením spevnie a pojde to všetko ľahšie. My sme tak chodili na odporúčanie neurológa cvičiť do nemocnice k rehabilitačnej sestre. Po mesiaci sa veľmi zlepšil celkovo v obratnosti.

katty2012
9. sep 2020

@pamilu812 v 5 mesiaci. skus detskeho fyzioterapeuta, pretacanie by malo byt v tomto veku uz automaticke, bezproblemove. cvicenia u takychto malych deti su velmi ucinne s rychlym vysledkom

ckatka
9. sep 2020

Fuha...9 mesačne dieťa by za normálnych okolností už malo sedieť a šikovnejší sa už aj stavaju okolo nábytku.
Ja by som sa isto.poradila.s lekárom.

nini1010
9. sep 2020

@ckatka to mas individualne.Moj sa v 8 mesiacoch postavil a zacal chodit okolo nabytku.Ale sediet a stvorkovat zacal az ako 11 mesacny.Divne ze? 😁

andreatytler
10. sep 2020

Byt na chrbte pre 9 mesacne nie je nic zabavne. Nema preco sa tak prevalovat.
Nas nerobil vobec nic prvych 6 mesiacov a to som s nim kazdy den trenovala pretacanie sa na brusko.
Potom ked mal 6 mesiacov sa pretocil, dal na vsetky 4 a o 2 tyzdne stvornozkoval a sedel a o dalsie 2 tyzdne stal a chodil pori nabytku ale nepretacal sa z bruska na chrbatik. Nemal preco. Ked sa zacal plazit jedinne co chcel je dat sa na brusko a lozit.
Teraz ma 9.5 mesiacov a sam sa nikdy nepretoci na chrbatik len tak ale velmi rad sa jasi so nmou na zemi. Vala sa na vsetky strany a smery a niekedy sa aj prevali s rehotom na chrbatik.

ckatka
10. sep 2020

@nini1010 hej ale keď už stál tak asi tam nebol predpoklad na nejakú chybu vo vývine...to by som neriešila. Treba si dieťa poznať a matka vacsinou ma tušenie ze niečo nie je v poriadku. Inak.by sem asi nepísala...

pamilu812
autor
10. sep 2020

Ďakujem za odpovede,nakoniec to teda riešime s rehabilitačnou