ako mam odnaučiť 9 mesačnu dcerku aby v noci spala v postielke a nie v kočiku ?
ahoj cez den si lahni k nej a nech zaspava pri tebe...a potom ju preloz do postielky.kocik radsej nech ani nevidi 😉
Viem, že sa to povie ľahko, ale odnauč ju od toho čo najskôr. Moja mladšia dcéra spávala cez deň len v kočíku až do 13 mesiacov. Nikde inde, len v kočíku. V noci sme problém nemali, ale cez deň nedokázala inde spať. Bolo to v podstate počas zimy minulý rok, v pohode, lebo bola vo fusaku, kočík zazipsovaný, takže bola ako v rakete, nemohla sa tam ani pohnúť. Takže som ju kľudne nechávala na dvore alebo vo vchodovej chodbe pri otvorených dverách (kočík som mala pod dohľadom ). Ale keď skončila zima, mala niečo vyše roka, fusak a zipsovaciu časť sme už nedávali, aby jej nebolo teplo, zároveň už bola voľnejšie oblečená, takže sa veselo mohla v kočíku otočiť. Tak som ju hneď ako zaspala zapla do tých popruhov, čo sa dávajú pri sedení deťom v kočiari, ale jedného pekného dňa sa zobudila oveľa skôr ako inokedy a dodnes neviem ako, ale pretočila sa na brucho a podarilo sa jej dostať do kľačiacej pohohy. Skoro som dostala infarkt, keď som ju takto našla. Kým som pribehla ku kočiaru, strašne som sa bála, že buť vypadne alebo sa prevráti aj s ním. No a od druhého dňa som ju tam už nedala spať, iba keď sme išli na prechádzku, že som ju mala na očiach. A behom týždňa sme sa naučili spať na posteli, kojila som ju, tak nebol s tým až taký problém, napapala sa, začala som jej spievať a rozprávať jednoduché rozprávky a ona zaspala. Samozrejme nešlo to z jedného dňa na druhý, keď zistila, že po posteli sa dá loziť, tak nechela ležať, ale zvládli sme to.
Zo začiatku spala v posteli len niečo cez pol hodiny, ale postupne sa ten čas predlžoval, až začala spávať 2 hodiny. Bola totiž zvyknutá z toho kočíka, že sa tam veľmi nedalo pohybovať a v posteli ju asi budili aj vlastné pohyby. Ale naučila sa. Aj vy to zvládnete, dnes sa nad tým len pousmejem.
dakujem pekne za radu no musim s tým niečo robit lebo sa mi to nepáči a ako hovoriš že potom je to ešte horšie ked je staršia 🙂
ked zaspi v kočiku tak ju preložim do postielky ale akonahle zisti že je v postielke hned je hore a je po spanku svieža ako rybička sa začne otačat a vystrajať 🙂