9-mesačná dcéra nechce piť

diadia92
21. júl 2021

Ahojte mamičky, mám taký problém s malou, že mi nechce nič piť okrem mlieka (UM). Má 9 mesiacov, prikrmy máme už zvládnuté plus papá UM. No keď chcem dostať do nej nejakú tekutinu (voda, čaj, šťava...) tak v momente vypľúva, prípadne neotvorí ani ústa. Skúšali sme už hocičo, fľaše, poháriky, po lyžičkách...a nič...Doktorka vravela, že to by už mala piť a poradila mi šťavu ale ani to nechce. Proste ona akoby tú konzistenciu nechcela. Keď aj niečo donej dostanem tak sa tým hneď začne drhnúť🥴 Už som fakt zúfalá..niekedy má normálne aj suché pery ale ani vtedy nič 🙈 Pomôžte mi prosím 🙏🙏🙏

suriella
21. júl 2021

@diadia92 skuste temu : https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/ako-naucit-male-dieta-pit-2/

Nas maly chce vsetko co aj my, skusajte pred nou pit z pohara po malych duskoch, ake je to mnam mnam a davat jej priamo z toho pohara aspoj jazycek omocit. Pripadne jej ovocie namixovat na riedko (melon je na to teraz vhodny) a podavat z pohara aby sa postupne naucila, a zacala prijimat aj redsie tekutiny. Nas nechce pit z nicoho, kadejake flasky, cumle, pohare sme vyskusali, len z pohara (priehladneho, z nepriehladneho nechce, nevidi asi co tam je 😀)

suriella
21. júl 2021

@diadia92 aj vela inych podobnych tem tu je

ckatka
21. júl 2021

Neporadím....mam 7m a riešim to isté. Akonáhle zisti ze je to voda, vypluva. Je na UM (cievkujem) plus prikrmy a trošičku je kojeny.
Keď je takto teplo....nenapadlo mi nic lepšie ako do UM dat proste viac vody a dávať mu to častejšie cievkou z prsníka....akože sa dojci....To mi vypije. A do všetkých prikrmov mu prilievam vodu.

marcellka32
21. júl 2021

Polievky+redšie UM (viac vody)

zabina27
21. júl 2021

Naša má síce už 5 rokov, ale v tom bábätkovskom veku sme sa s tým tiež riadne natrapili, nechcela fakt nič, bol to boj a aj tak sme nakoniec skončili so zápalom obličiek, ktorý mohol byť aj z toho nepitia. Nakoniec sa chytila a ten granulovy čaj sunarek, robila som ho dosť riešený, časom postupne riedila viac a viac, nakoniec pila vodu, no ale išlo to postupne. Proste treba skúšať a skúšať, syn napr pil lepšie, ale tiež som mu do fľaše dávala asi za lyžicu jablkovej šťavy. Niečo už len zachutí, len je to trápenie...

kacena4
21. júl 2021

ak nechces pouzivat nurofenovu striekacku na davkovanie vody, odporucam zriedit UM vacsim mnozstvom vody a mas tekutinu a nie mlieko, ked ti to vypije mas vyhrate, postupne budes znizovat davku UM az ostane len 1 odmerka a neskor nic len cista voda 😀

tomas97
14. aug 2021

@diadia92 to je len dobre 😅... počkaj keď bude v puberte a príde ti ožratá ako doga 😋 ... Ešte budeš spomínať ako bolo dobre keď pila len to mlieko. 😅...