8 týždňové dieťa je nonstop na rukách

bonnie29
17. jún 2016

Ahojte, moj 8.t syn si vyzaduje byt nonstop na rukach...ked ho mam polozeneho alebo v kresielku a vsemozme sa mu venujem...nikdy ho nenecham sameho aj tak po 5minutach place a musi ist na ruky...a aj to si nemozem sadnut a drzat ho ale len chodit...ide o to ze je tazky a ja uz pred tehu som mala problemy s chrbtom cize nevladzem...ani kocik ci vajicko nefunguje...uz ozaj neviem co s nim moze byt...a zamyslam sa nad tym ako funguju zeny co uz dieta maju...ako by som sa venovala uz keby som mala ine dieta aj jemu? To ze doma nic ine nerobim o to mi nejde...len to ze nevladzem ho nosit...vsade citam ze babatka si len tak lezkaju, hojdaju sa, kocikuju a s tym mojim ani na prechadzku nemozem lebo place v kociku akoby ho drali z koze...je nejake riesenie?

eeffka
17. jún 2016

@bonnie29 riesenia su 2:
1, nosit ho ( ruky, satka ergonosice... neviem co este)
2, nenosit ho

2.ka je priechodnejsia u matiek co uz maju 2,3,.... dieta, place, tak place ved doplace...

Ak nema zdravotne problemy je to len o sile vole mamy. ja som deti nenosila, akoze ano pomojkat pritulit ale aby som robila nonstop nosica... tak to v ziadnom pripade.

lenicka2609
17. jún 2016

Ahoj,skus nosi alebo satku,to pomaha,mala som presne taku istu drecku,ale ona mala aj reflux. A tiez sme nemohli ani len sediet s nou,tak som na prisposobila a nosili sme sa,aj sme spolu varili,vysavali. Co uz a doteraz co ma uz rok sa sem tam ponosi.

sopkova
17. jún 2016

odporúčam ergonomický nosič (pozor na klokanky, tie nie sú vhodné pre zdravie) alebo šatku... u nás je to to isté, to mám 2 deti...som sama na nich cca do 16-tej každý deň, posielam aj link na skupinu o nosení detí aj link na fb
https://www.modrykonik.sk/group/1862/

https://www.facebook.com/groups/682053868471503...

sue
17. jún 2016

@bonnie29 8t. dieťatko nemôže byť ťažké 😀 a je normálne, že chce byť pri tebe.
Inak áno, to čo píše @eeffka je 100% pravda...máš len dve možnosti - uspokojiť novorodenca tým, že ho budeš nosiť, alebo budeš tvrdá, vydržíš, kým ho nezlomíš a neukážeš mu : môj zlatý, áno, bol si síce 9 mesiacov (vlastne teraz už 11mesiacov) stále pod mojím srdcom, počul si ho biť, hojdala som ťa svojou chôdzou, ale už si sa narodil, stačilo, zvykni si, že musím urobiť aj niečo iné...

Moja cesta pri oboch deťoch bola 1. nosila som v šatke a ergonosiči. Pri obidvoch deťoch musím s ľútosťou konštatovať, že napriek noseniu vždy na vyžiadanie (u dcéry to bolo do 9mesiacov cca 6hodín denne....) po 1.roku sú to už len ojedinelé chvíle...ktoré si obidve maximálne užívame 🙂

...áno, je to riadny záhul, bývala som ukrutne unavená, ale čo je jeden rok v porovnaní s celým ich životom? ...dieťa nestačí nakŕmiť a prebaliť...dieťaťu treba aj lásku...a holt títo malinkatí štopli ešte nepotrebujú nič iné, iba mamine teplo 😔

sopkova
17. jún 2016

nechať dieťa plakať nie je riešenie...tiež sa mi stane, že obe deti naraz "nevykryjem", ale ponáhľam sa, aby ani jedno neplakalo. To, že plakať prestane, je síce pravda, ale plač je jeho jediný prejav a asi niečo potrebuje. Plakať ho nenechám, pretože tým ignorujem jeho potreby. Je to predsa dieťa......

margaretka_
17. jún 2016

tiež odporúčam nejaký kvalitný nosič alebo šatku. my sme malého tiež prvé týždne iba nosili na rukách alebo v šatke. a cez deň aj spal na rukách, ani sme ho nikam neprekladali. s nami mu bolo najlepšie 🙂
nebála by som sa, že mu to ostane na vždy. proste je maličký a potrebuje cítiť blízkosť rodičov 🙂

n0mi
17. jún 2016

Ako si si ho naučila, tak máš...
Môžeš skúsiť šatku alebo nosič ako odporúčajú vyššie. Alebo nechať tak, nech si zvykne, ze nie je na rukách celý deň.

bonnie29
autor
17. jún 2016

@eeffka ine deti nemam ale mam problemy s chrbticou...a ked si ich nenosila tak ako si to robila? Boli v kociku ci ako?a neplakali? Uz som s tym vela krat bola u dr. vraj zdravy nic mu nieje..najprv som myslela ze koliky ale to asi nie je nonstop cely den

alicka850
17. jún 2016

Vobec nepocuvaj reci ako si si ho naucila,tak mas. Su to najmudrejsie matky na svete,co maju dokonale deti. Kazde dieta je ine, niektore zaspi samo,ine treba uspavat, niektore chodi skor,ine neskor. Taketo malinke babatko by som v ziadnom pripade este "nevychovala" stylom nech si poplace. Ono neplace len tak,dava ti najavo,ze nieco potrebuje. Moje deti vychovavam rovnako a su uplne ine. Dcera by sa bola nosila do nemoty, nemohla som ju ani na chvilku polozit a tiez som bola na nervy. A okrem toho este svokra s mudrymi radami typu Ako si si naucila.... Vtedy som o ergonosici ani nechyrovala,tak sme sa odnosili na rukach dokial zacala behat a dnes uz ani neviem,ze sme mali nejake problemy. Ked som cakala syna, nakupila som satky a nosic a hold,smola. Nosil sa asi dva tri mesiace v elastickej satke a potom uz ani pocut. Tak ako som to vsetko nakupila,tak som to predala. Od mala neznasa byt na rukach a nosit sa.
Dokonca poznam jdnu maminu,co uz ma dve deti a teraz ma tretie presne taketo, len sa nosit a je z toho dost prekvapena,lebo tie dve take neboli. Mozno ma maly aj reflux,preto sa chce nosit, vtedy sa tie tazkosti zmiernia. Prejde to tak za dva tri mesiace. Len vydrz,drzim palce.

alicka850
17. jún 2016

@n0mi ty este asi nemas deti,ked mozes takuto hlupost napisat.

dominika6
17. jún 2016

@alicka850
ved ju nehaj...v novembri má termín,v decemri bude taká istá téma 😀

dominikav123
17. jún 2016

@bonnie29 koliky práveže môže mat aj cely den. Kojis ci je na UM ? V noci lepsie ? Na chrbte ho to môže viac bolieť preto reve, ked ho máš na rukách tak ma bruško viac stlačené možno mu to pomáha.

rokkisu
17. jún 2016

@bonnie29 malinky moze mat koliky.preto ten neklud. U chlapcov je to velmi caste az bezne. Po 3 mesiacoch koliky zvyknu uplne vymiznut. Treba len vydrzat. U nas to bolo presne take iste. Mame 2 chlapcov a prve 3 mesiace boli hrozne. A ak som nevladala,polozila som si ho do postele a lezala a tisila som ho vedla seba alebo na hrudi na sebe a zaspali sme dakedy i obaja. Ked lezal bruskom na mne,aj sa vyprdkal😊Proti kolikam skus probiotika. Napr.biogaiu. drzim palce. Treba to len vydrzat a ked bude lepsie,nenechat ho zvyknut sa nosit donemoty. To by si bola potom otrok nosenia a uspavania a pod...

eeffka
17. jún 2016

@bonnie29 aj mne odchadzal chrbat, jednoducho som sa im prihovarala, boli v miestnosti tam kde ja tak aby na mna videli... mne dost pomahalo najma u mladsej ju mat polozenu v obycajnom podhlavniku do ktoreho zapadla, asi mala pocit ze ju objimam a nerevala ( je pravda ze je narodena v zime, teraz asi tazko ked je hic...)

tobnuf
17. jún 2016

@n0mi boooooze taketo veci typu " ako si si naucila tak mas" ved tod dieta ma 8t!!!!! Ako ho mozes na nieco naucit? Ono chce byt len pri mamine lebo mu je tam najlepsie a citi sa bezpecne. 9 mesiacov bolo jej sucastou ono nechape ze ma byt niekde v postielke a drzat hubu...
@bonnie29 treba satkovat

bonnie29
autor
17. jún 2016

@lenicka2609 satku uz mam ale nechce tam byt...stale sa v nej mele a place samozrejme...rozmyslam este nad nosicom..lebo ta satka je neprakticka...nez to zaviazem a aj tak to nemam tak ako by to malo byt

bonnie29
autor
17. jún 2016

@sue veru moze...ma uz skoro 7kg...ke vacsi na svoje tyzdne...ale to nejde o to ze mu nechcem dat lasku...len nonstop pestovat za pochodu od 5 rana do cca 23:00 je trosku na nervy...a on reve aj na rukach len menej...nei je to tak ze na rukach je uplne spokojny...preto som uz casto zufala lebo place tak ci tak

wednesday1
17. jún 2016

neviem, kde si čítala alebo počula, že novorodenec len tak ležká sám. babatka chcu byt pri mame, nie je nic take, ze ako si si naucila. je prirodzene, ze chce byt s tebou a urcite nieje riesenie nechat ho vyplakat. kup si pevnu satku a chod na kurz satkovania, alebo nech ta nejaka kamaratka nauci satku viazat. babatko bude kludne, ty tiez a este aj nieco stihnes porobit doma. ked si satku uviazes dobre, chrbat ta boliet nebude, aj ked je to zo zaciatku unavne, ale zvyknes si. ja som dceru nosila od narodenia v satke a od cca 4 mesiacov v manduce, aj teraz je na mne- ma 6 mesiacov.a neznamená to, ze budes dieta nosit 24/7, ze uz inak nebude chciet byt. moja sa pohra sama na zemi aj hodinu a niekedy nechce ist ani na ruky. rob tak, ako to citis ty, nie ako si citala alebo pocula. ty najlepsie vies, co je pre tvoje babatko najlepsie.

bonnie29
autor
17. jún 2016

@rokkisu biogaiu davam aj vsetky kvapky som skusila aj antikolikove mlieko...mne sa to nezda na koliky...ved kaka aj si prdne sem tam...ak mu dam rurku tiez si s nou neprdne tak tie koliky to asi nebudu...a hlavne to ze by ich mal v kuse cely den? A teda vsade pisu ze su to zachvaty placu vkuse ale on aj prestane chvilkami tak ozaj neviem

worldtravel
17. jún 2016

Nás prvorodený syn plakal 24/7. Mal zdravotne problémy, kolíku a chronickú zapchu. Ja som tiež mala problémy s chrbticou pred otehotnením, pôrodná vaha syna 4.2kg. Keď som skončila s chrbticou v nemocnici maly mal 4. Mesiace a 9kg. Úplne mi odišli nohy a bola som týžden v nemocnici a ďalšie 2 týždne na vozíku. Potom sme to riešili kočiarom v dome alebo vo vajicku alebo "polohovateľným kresielkom"- ale vo vyzdvihnutej cestovnej postieľke kedže všetko videl a bol spokojnejší. Ale plakať prestal až v 3.mesiacoch ako keby po kolike. Pamätám si na ten moment keď som si uvedomila, ze sedí v klude vo vajíčku už dobrých 20 minút a je spokojný. Začalo "lepšie" obdobie ale dieťa je doteraz (9.rocne)výrazne precitlivené. Keď sa narodili další dvaja súrodenci oproti prvorodenému, to bolo všetko ľavou žiadnou 🙂. U niektorých deti funguje "Metoda odvykania plačom" ale on nebol vhodným kandidátom 🙂 kedze bol zjavne, ze neplače len zo zvyku na rukách ale z "bolesti"

dominikav123
17. jún 2016

@bonnie29 odgrgne si po jedle ? Našej prestali koliky až ked sa to naučila.

alicka850
17. jún 2016

@dominika6 😂😂😂😂

tobnuf
17. jún 2016

@n0mi jaaaaaaaaj tak ty este nemas dieta 😀😀😀 takym sa najlepsie mudruje .. haha moja potom napis som strasne zvedava 🙂

kvietok173
17. jún 2016

@bonnie29 mam 4 dieťa a všetky som odnosila na rukách a som tu. Teda poslednú teraz bude mat 2 roky mam na sebe zavesenú ako kliešť a stále kojime, mozno viac ako na začiatku 😊. Kociar som predala lebo nemal zmysel a v podstate u tejto poslednej od narodenia vydržala maximálne 1/2 hodiny v kociari a potom rev. Starší o dva roky pekne spal v kociari kvôli nim som kupovala double a dcérka ani za sveteho. Tak som tlačila dvojickovsky kociar so spínacím starším synom a malu na rukách. V nosiči tiez minimálne vydržala. Ano aj mne občas tečú nervy ale tak hádam do 18 rokov ich nosiť nebudeme 🙂 A ma to aj svoje výhody, nepotrebuješ fitnes. Ja mam neskutočne bicepsy 😊. Aj ked je to velmi velmi tažké cela výchova pri dieťati je hlavne o zachovani kľudu, lebo deturence su neskutočne vývrtky občas 🙂. Takze kľud 🙂

kvietok173
17. jún 2016

@n0mi veľa štastia pri tvojom dieťatku ale netušíš o čom rozprávaš. Ale ano naučiť sa dá všetko ale za akú cenu 🙁. Aj spať osamote za cenu ze sa dieťatko zreve a potom od vysilenia zaspí. Ja veľa veci neriešim . Spím s dvoma svojimi najmenšími deťmi spolu, najmenšiu skoro dvojročnú kojím počas noci a dňa x krát. A ako sa vlastne to ma to dieťatko naučiť? Mas nejaký model? Napat, vyvencit a dať spať?

lenicka2609
17. jún 2016

@bonnie29 nic si s toho nerob ak ti niekto napise ze si si tak naucila,niektore deti su takej povahy ze potrebuju neskutocne vela pozornosti,viem o com hovorim,skus teda aj ten nosic a skus aj hudbu,ked som Emu nosila tak aj sme spievali a pomohlo trosku sa ukludnila,ale ako nahle som ju polozila za par minut plac . Doteraz je narocna ale uz sme si zvykli a neboj bude uz len lepsie a lepsie a ked ti zacne 4 nozit tak si este na tieto casy spomenies 😉 a bude ti to nosenie chybat 🙂

hrjanka
17. jún 2016

@bonnie29 moja bola tak uvrestena hadam aj tristvrte roka, vyse polroka sa v kuse nosila v satke/nosici, a to mam tiez problemy s chrbticou a hypermobilitu, odchadza mi prave koleno postupne, a zvladla som to. Ono v tej satke alebo nosici sa treba hybat, najlepsie vybehnut von, nech sa dieta ukludni. Moja tiez prve razy vrestala akoby ju rezali, ale postupne sme na to prisli - ja som si lepsie osvojila satkovanie a ona sa ukludnila a zacala mi v nej spavat. Kocik u nej nehrozil, ani na zemi, ci posteli nechat ani nic...staaaale som bola pri nej. Mozno ti len treba viac trpezlivosti so satkou, ja by som to tak skoro nevzdavala.
Na druhej strane ma napada, ze znama mala taketo uvrestane dieta a zistili mu zhrubnute crevo (az mu hrozila operacia). A ina znama mala take uvrieskane dieta, a zistili mu alergiu na vsetko zivocisne mlieko - aj materske. Ak sa ti to nezda, ziadaj vysetrenia, mozno mu naozaj nieco je.

albao
17. jún 2016

@bonnie29 to je ako moja druhorodena. Kedze prvorodena mala vtedy ani nie dva roky, kupila som si elasticku baby-satku a mimi v nej travilo cele dni. Ja som takto upratala, pohrala sa s mladsou, isla von ... akoby som ani mimi nemala. Ano, bolo to tazsie ako priberala, ale zrazu prisiel stvrty mesiac a ona sama sa zacala pytat vonku, takze potom uz som nosila len malo. Ale tie prve mesiace non-stop, lebo nikde sa nevedela upokojit. Este tak u deda, ked mu pocuvala srdiecko, tak raz vynimocne zaspala. Inak len u maminky v satke.

rokkisu
17. jún 2016

@bonnie29 tak asi potrebuje bubacik pri sebe nonstop tu maminku. Je to narocne,chapem,ale vsetko netrva donekonecna,prejde to a bude lepsie. Drzim palce☺

bonnie29
autor
17. jún 2016

@dominikav123 nie vzdy...drzim ho donekonecna a nic