8 ročný chlapec váži 30 kilogramov a nikdy nie je hladný

kburgerin
29. apr 2012

poradte mi uz to nechapem mam osemrocneho syna ma tricat kil nikdy neni hladny len keksiky a cokolady a este zo zaspavani ma problemy cely den je vonku beha skace aj na trampoline a pol desiatej a nevie zaspat

zaneta123
29. apr 2012

@kburgerin no problém môže byť v nevyváženej strave, veľa sladkostí, veľa energie, ktorú nedokáže vybiť ani tým, že je tak aktívny, treba skúsiť zmeniť jedálniček. U nás je sladkosť len za odmenu, nie je samozrejmosťou.A určite ňou nenahrádzam jedlo. pokiaľ nezje "normálne" jedlo sladkosť nie je. A sladké sa snažíme nahradiť ovocím a zeleninou. zatiaľ to funguje 😀

lucula73
29. apr 2012

a prečo papá tie keksíky a čokolády?ja by som mu nedala,však to nemá logiku..... 😝 😝
Musíš zmeniť stravovanie........ponúkať mu normálnu stravu a sladké by som dala za odmenu,v primeranom množstve ale 😉

tea333
29. apr 2012

cokolada a keksy sposobuju akurat podvyzivu dietata. Maju vela kalorii, cukru, ale ZIADNE ziviny, ktore dieta a jeho telo potrebuje. Taktiez ale sladkosti "oklamu" zaludok a potom nepocituje hlad.
Co sa tyka tej hyperaktivity - to robia sladkosti!! Sladkosti a hyperaktivita su velmi casto vedcami spojovane, viacero vyskumov dokazalo ze deti ktore ich jedia su nepokojnejsie, nevedia sa sustredit..

andreah25
29. apr 2012

@kburgerin a prečo mu dávaš tie keksíky a čokoládu? Nemyslíš, že tu je problém? Treba trošku pouvažovať kde Ty ako mama robíš chybu? (neber to prosím ako urážku)

anjelicek26
29. apr 2012

@kburgerin - ako pisu baby, cisty cukor doda energiu, ale ziadne ziviny, je to docasne oklamanie tela. To, ako sa sprava - je prilis vela cukru v krvi. Treba zmenit stravovanie, pricom ta vaha sa mi nezda nejaka prilis nizka.

sisaha
29. apr 2012

@kburgerin suhlasim s prispevkom vyssie, ziadne sladkosti, vyvazena strava, dat na vyber sportovy kruzok, kt. ho bude bavit a nechat skontrolovat krvny obraz, ci mu nieco nechyba.. 😉

zitaje
29. apr 2012

Suhlasim s predchadzajucimi nazormi, sladke az po normalnom jedle.
Dalsia vec - je 30 kg tak malo na 8 rokov?? Podla mna ani nie. Jedine ze by bol nejaky velmi vysoky.

kaja73
29. apr 2012

30 kil v 8 rokoch je vela alebo malo? To zalezi skor od vysky ako od veku-podla mna.
Moj 13 r syn ma 180 cm a 56 kg-je ako vyzla a to zje na posedenie za troch chlapov.

ivia123
29. apr 2012

sladkosti davaju energiu,skus upraviť stravu.Chcem ešte vysvetliť jeden pojem. Kedysi davno sa hovorilo dieťaťu ,ktore neposlucha ,že je nevychovany-nema vychovu.Teraz sa tomu hovori modernejšie Hyperaktivne dieťa.Baby tak pozor na slovne hračky,pretože neviete vyznam slova. 😉

xenicka13
29. apr 2012

aj ja mam takeho bude mat devat okolo 32 kil a energie nednormalne ale sladkosti dostava az vtedy ked zje obed veceru

moniciak
29. apr 2012

Moja sestra má 12 rokov a váži asi 31kg je to síce málo ale zas až také strašné to nie je páči sa mi komentár od
@kaja73 lebo tiež som nevedela či veľa či málo alebo aký poblém 🙂

moniciak
29. apr 2012

@tea333 Ale tak vraj sladkosť je ako drogy po čase si ju telo vyžaduje 🙂 Zas nehovorím že sa teraz prežerme ale vzhľadom že moja už spomínaná sestra je málo jedáčka, rodičia sa tešia aj z tej sladkosti zjedenej 🙂 Podotýkam je zdravá všetky vyšetrenia vrátane ultrazvuku štítnej či nutričných či akých hodnôt z krvi vynikajúce 🙂

lenka3007
29. apr 2012

hmm, tiez suhlasim s nazorom, ze sladke nie je jedlo. Je to len cukor a nema sa mu z coho tvorit svalova hmota, chybaju mu proteiny a dalsie vitaminy a podobne... U nas to funguje so sladkostami tak, ze ked sa normalne cely den naje. tak poobede si moze dat nieco sladke, ale vacsinou vytiahne jogurt, alebo banan (tie musim kupovat na kila 😀 )

fotoarch
29. apr 2012

nedaj mu 2 tyzdne ani gram cukru , vodu a varene jedlo so zeleninou, garantujem ti ze naberie taky apetit, ktory si uz nepredpokladala ... mam vyskusane u mojho 3 rocneho ... bohuzial aj on je ten typ, vhodny na kozmonauta, oblyze cokotycinku a ma energiu na dalsich 24 hodin , dufam ze ho NASA neobjavi 😀

lenka3007
29. apr 2012

a este ja vzdy hovorim, ze ked sa niekomu do zaludku zmesti cokolada a keksik, tak sa tam mesti aspon trochu zemiakov a maso 😉

lucula73
29. apr 2012

to som sa zabudla aj ja opýtať,či 30kg je veľa alebo málo,ale skor si myslím,že myslela málo 😒

@kburgerin koľko má výšku tvoj syn? 🙂

renab
30. apr 2012

môj syn má 8,5 roka a váži 23 kg. sladkosti nedostáva každý deň, je ako drevorubač, veľa športuje - ja v jeho váhe problém nevidím.
u vás by som sladkosti postupným obmedzovaním úplne vylúčila zo stravy, kým by nezačal poriadne jesť. a 30 kg sa mi nezdá tak málo.

kburgerin
autor
30. apr 2012

@lucula73 vysku ma 137 cm

maznacik007
30. apr 2012

137 cm a 30 kg je uplne v pohode.... ak chces aby normalne jedol vynechaj sladkosti a nepopust....

moja mala nedavno 9 rokov ma 146 cm a tiez ma 30 kg a neprijde mi ze vychudnuta.... ako ano j stihla... ale to je normalne.... je normalne....

mna by skor trapilo to jedenie samych sladkosti....

nika251
30. apr 2012

@kburgerin Ahoj. V prvom rade zmenit stravovanie lebo neskor bude mat problem s kvalitou kosti, zubov, vlasov, pletou. Vsetko co teraz nedostava do mnozstvo vitaminov ktore telo pri tomto rychlom raste potrebuje, bude neskor nekvalitne a rychlo sa bude kazit. Moze byt, ze v 20tich rokoch bude mat problem s chrbticou, nohami a budu sa mu hromadne kazit zuby. Nevyvazena strava sa nemusi ukazat teraz, ale neskor 100%. Ak nechce prijat nic ine ako cokoladu, keksiky, jednoducho mu ich nedaj. Najneskor na druhy den bude nuteny uz pytat aj ine. Viem ze je to drasticke jednoducho mu ich nedat, ale radsej ho takto donutit jest aj ine jedlo, ako ho nechat zit len na sladkostiach- co je podla mna drastickejsie.

bets
30. apr 2012

moja dcera ma 7 rokov, 30 kg, vyska okolo 137 cm, a skor jej vidno rebra, je stihla, vysoka, s dlhymi chudymi nohami. takze podla samotnej vahy dietata sa neda posudit, ci je to v norme alebo nie.
syn ma 9, ma 40 kg, vyska asi okolo 146. Je akurat lepsie stavany so sumernou postavou. povedat o nom, ze je obezny, tucny sa absolutne neda.

hajanka
30. apr 2012

@kburgerin cudujes ze neni hladny, ked je same keksiky a sladkosti? Doda mu to kopec energie, ale ziadne proteiny, mineralne latky, vlakninu, ziadne vitaminy, ziadne ziviny ktore (hlavne) dieta potrebuje pre rast a zdrave prospievanie...
v keksiku asi tazko najde taky vapnik a horcik - potrebny pre stavbu kosti, zubov, zrazanie krvy, cinnost svalov..
sodik - nervova a svalova cinnost
jod - spravna cinnost stitnej zlazy
zelezo - nevyhnutne pre tvorbu hemoglobinu a roznych enzymov
zinok - zdravy rast, imunita,
draslik - krvny tlak, srdcovy rytmus, nervova sustava
vit A - rast, bunkovy vyvoj, zrak, koza, sliznice...
vit B1 - brani tvorbe toxickych latok v tele
vit D - vstrebavanie vapnika, tvorbu zubov a kosti
K - nevyhnutny pre zrazanlivost krvi
atd....
Pri dlhodobom nedostatku moze trpiet poruchami cinnosti srdca, maknutim kosti, zlomeninami, deformaciou kostry, skolioza, bolestou svalov, dychacimi tazkostami, kazivostou zubov, zlym hojenim ran, unavu, depresiu, problemy s videnim, oneskorenie vyvoja, stratou chuti do jedla....
Myslim, ze vahu nema zlu, ale jeho telo je "prazdne" by som povedala.
Moj syn ma 8 rokov, ma nieco okolo 140cm, 33kg, ale to nie je podstatne, hlavne je ze prijima to co potrebuje, aby mohol rast a zaroven to pokryvalo energeticke potreby jeho tela. Sladkosti nikdy neobluboval, to preto, ze som mu ako malemu nikdy neponukala, aj neskor ked bol starsi, prote ich nechcel, nechutili mu, teraz si zje niekedy keksik, ale rad ma aj cerealie, alebo ryzove chlebiky napr. Takze cukry ano, ale s mierou a hlavne az PO JEDLE. Sladke varene jedla neje vobec doteraz. Ak by som mu nukala odmala namiesto normalnej stravy sladkosti, tak by to jedlo urcite velmi rychlo vyradil zo svojho jedalnicka.
... myslim, ze je to tvoja chyba, chyba rodica 🙄 teda, aj ked si nenapisala ako k tomuto stravovaniu prisiel a ako dlho to uz trva...
Mala by som RAZNE a cim skor zmenit jeho jedalnicek, aj ked v tomto pripade to bude asi velmi tazke...., ale bude to chciet naozaj raznu zmenu a nepolavit.

hajanka
30. apr 2012

@kburgerin skoda, ze si k tomu nenapisala viac ☹

vivusika
30. apr 2012

sladkosti zredukovať a začať dávať normálne jedlo 😉

kburgerin
autor
30. apr 2012

@hajanka ja varim kazdy den ale on neznasa toto starke donesu kopec sladkosti a ja co nakupujem ovocia a potom sa to vyhadzuje ............................a moja chyba to neni ked starka len sladkosti a cipsy a PALACINKY JA DOMA NAVARENE MASA A zemiaky a to nechce a ked volaco poviem tak nic neplati

hajanka
30. apr 2012

@kburgerin starkych poslat ... domov aj so sladkostami, tvoja chyba ze mu ich nechas 🙄

kburgerin
autor
30. apr 2012

aj dneska mam navarenu fasirku a zemiaky a slepaciu polievku a on nechce pomohli buy mu inekcie bdvanatsky

bodka13
30. apr 2012

@kburgerin nepomohli ...pomôže mu vyhladovať 😉 znie to možno tvrdo,ale nekompromisne zobrať sladkosti aby sa k nim on nedostal-bude ich dostávať na prídel ako odmenu od teba....nevadí,že bude prvý/druhý deň trucovať a odmietať stravu-dbaj hlavne aby veľa pil....ja osobne si myslím,že ak mu už zajtra nedáš žiadnu sladkosť a on nezje raňajky a obed tak na večeru sa bude tešiť,dokonca si bude pýtať sám ....u nás aj teraz funguje,že zo všetkého musí zjesť minimálne toľko lyžičiek koľko má rokov-ale plných lyžičiek,žiadne švindle,sedím pri ňom a pozerám sa 😉
a ďalšia vec-porozprávať sa so starkými,že sladkosti treba obmedziť a ak mu ich prinesú treba ich dať jemu pred tebou s dohovorom o jedle

hajanka
30. apr 2012

@kburgerin nepomohli, pomoze mu spravny pristup k stravovaniu
prepac, ale zacinam sa ti cudovat, namiesto "liecby" si viac naklonena k "zmierneniu priznakov" ☹ ☹ vo forme injekcii?
Budes mu davat pichat injekcie do konca zivota?
Ziadne sladkosti, ak nezje obed, nedostane nic ine... to by som spravila ja.

kburgerin
autor
30. apr 2012

@hajanka ja mu nnaberiem a nezie toho vela a aj tak ma neposluchte a nebyvy ma stale vrieskat