Moj 8-rocny syn ma problem so spankom poslednu dobu skoro kazdu noc...Vecer sa pomodlime, dam mu dobru noc, pobozkam ho a zhasnem mu svetlo v izbe...Pocuva pri zaspavani vzdy rozpravky, ktore ho uspavaju...Ma zapnute malicke nocne svetielko v zasuvke...Vsetko je v pohode a zaspi...No v noci sa zacne hemzit, kope nohami v posteli a mrnci, castokrat aj pride za mnou, ze nevie zaspat...No ci sa mu nieco sniva, alebo mu po rozume behaju somariny, tazko povedat...Vzdy, ked sa ho pri tomto zobudeni pytam, co sa mu snivalo, nikdy si nepamäta...Mate niektora s tymto skusenost? Dakujem za kazdu reakciu 😉
@dominika6 no ja si myslim, ze to nema ani z vecere, ani zo skoly, kedze skola u nas zacala tento pondelok a zle spava uz vyse 2 tyzdne...Posledne dni hrava castejsie hraciu konzolu a myslim, ze je to z toho...Skusim mu ju obmedzit a uvidim, co bude potom...No dakujem za nazor 😉
Moj 9 rocny syn to mava, nie kazdu noc, ale dost casto, aj je unaveny, aj chce spat, ulozime ho, spi este s mladsim 5 rocnym bratom v izbe na poschodovej posteli. A naprik tomu potom za nejaky cas vyjde z izby, nervozny, umrncany, ze nemoze spat, ma nejaky neopisatelny strach, nevie a nechce povedat z coho, vyhovara sa na teplo, komare atd. Ked ho ulozim a uistim, ze nikto nikde nie je, tak sa ukludni, niekedy uz spi do rana, niekedy takto vyjde niekolkrat za noc, pripadne ho pocujem kricat a plakat zo sna. Tiez sme rozmyslali, z coho a preco to ma a tiez nam vychadzaju tie pc hry ako dovod, snazime sa to co najviac obmedzit, teraz zacal chodit na sportovy kruzok 3 krat za tyzden, tak dufam, ze sa to upravi.
mozog v noci spracovava informacia a udalosti dna. Je to normalne. Keby sa budil s krikom alebo by prisiel s placom ze ho chce niekto v sne zozrat tak by som to riesila. Pretoze by bol realne problem pocas dni - s korymi sa vyrovnava v noci. Ale kedze si napamata - rano je spokojny, tak by som to neriesila. Mozno by som skusila tie rozpravky vyhodit. Zaspat v tichu a klude moze pomoct.
@pitik Toto bude ono!!! Tie posrate PC a konzolove hry (prepac za vyraz) 😠 ...Zoberiem mu tu konzolu dnes na tyzden a uvidim, ci sa mu to upravi...Ak ano, obmedzim konzolu na minimum - na PC nehrava, ma konzolu do ruky a v nej hru, ktoru si zboku vsunie ako disk malicky- v hre byvaju dost casto negativne postavy, boje a asi aj agresia atd......Myslim, ze to vobec nerobi dobre na detsku psychiku...To, ako si Ty presne opisala spravanie svojho syna, tak toto iste mame aj my...Presne rovnake spravanie, takze Ti srdecne dakujem, ze si mi sem napisala, aspon viem, z coho prameni tento neklud nasich deti...Prajem aj vam, aby vas drobec maval uz len kludne spanie...Ak nezabudnem napisem neskor, ak sa tieto zle noci zmenia na kludnejsie...Pekny den Ti prajem 😅
@luta13 my sme s bratom vyrástli na PC a hracích konzolách a nikdy sme so spaním problem nemali.
@dominikav123 tak každé dieťa je iné, ale poznám dosť detičiek, na ktoré má dlhší čas sústrednie na pc hry podobné účinky.
@luta13 a čo pije počas dňa? niekedy aj nevhodné nápoje môžu urobiť svoje.
Inak aj môj syn mal podobné obdobie, ale prešlo ho to, resp. vyrástol z toho. Proste sa v noci zobudil krikom, plačom, prišla som k nemu, dala ho vycikať a uložila naspäť do postele, ráno si to ani nepamätal🙂
Mam 7 ročného syna A presne toto zažívame aj mi posledný mesiac mám ešte okrem neho aj malú ktorta spi snami len keď vnoci malý vleti do izby Zobudí celú rodinu že sa boji mrnci A že chce snami späť raz som sa zobudila nato že mi niekto stoji pri posteli A to bol syn skoro ma vystrelo A tiež hráva PS3 takže to budeme musieť obmedzit
@stepanka274 colu, ani nic podobne nepije, to mu zakazujeme a ani nepyta, lebo vie, zeby nezaspal a ze to obsahuje kofein a ze ten nie je pre deti vobec zdravy...Väcsinou pije 100% dzusy, alebo zeleny ladovy caj, alebo len cistu vodu, ci bazovy sirup 😉
@letyssia
@dominika6 tak veru, bude to z tej konzoly!!!...Ja som mu ju predcasom zobrala, lebo hral dlho a nic ine nevnimal, a tak bola u mna schovana zopar dni a vtedy mal kludny spanok...Ako som mu ju vratila, hned prvu noc mal takuto zlu, ako tu vsetky popisujeme atd...Takze ja myslim na 99% ze je to z konzoly...Ja po nom casto vrieskam a nadavam mu, ze nepocuva a neposlucha nas vobec, ale to som robila uz davno predtym, no taketo zle noci nemaval nikdy...Az ked hra dlhsie konzolu, tak vtedy sa mu to takto prejavi 😔 Dnes teda beriem a vyskusame, co bude...Velmi som zvedava...O vysledku budem urcite informovat...Maje sa krasne zeny a pekny den vam prajem 😉
@luta13 možno pomôže aj menej vrieskat a nadávať 🙂
@dominikav123 mozno ano, ale po dobrom to castokrat nejde...Mm vzdy na neho ide s uplnym kludom, ale su chvilky, ked ani po dobrom nepocuva...Ja poviem 2-3x s kludom, potom zvysim hlas, ak to nezabera, tak zahucim 😒
@luta13 bol taký aj pred tym ako sa Vám narodilo druhé dieta ? Mozno sa s tym stále vysporiadava.
@dominikav123 ano, bol :-/
Ahojte aj nas to maval strasne sa bal vecer aj v noci ho ovladal strach dosiel ze sa boji chodili sme detskej psychiatricke dostal malinku davku lieku na pekne snivanie polku a po 4 mes bol pokoj odvtedy uz velmi dobre. Deti zaziju aj stres ktory moze v mozgu urobit malu sarapatu a treba doplnit latku serotonin
@luta13
bud mal na večeru niečo ťažo stráviteľné,alebo má stres zo školy,alebo sa mu iba niečo sníva..
toto problém nieje a ani by som to neriešila