Prosím vás, tie, čo máte deti - nespáčov, to kedy skončí? Nespí dobre od narodenia, najprv otočený režim, potom nonstop dojčenie v noci, ale čo stvára tento posledný mesiac je totálny extrém (má 8m). Zaspáva večer len v kočíku, za hojdania. Spí cca hodinu a potom sa začne prehadzovať, až sa zobudí a v noci sa tisíckrát dojčí, do toho nevie zaspať (už ani na prsníku) a posledný mesiac je pravidelne v noci hodinu, hodinu a pol hore a vyžaduje nosenie na rukách, hranie.... S mužom už umierame, nevládzeme, sme podráždení, nervózni, nevyspaní totálne.... To dieťa ani cez deň nedokáže tvrdo zaspať a spí len vtedy, ak sa kočík nezastaví... ináč je v tom momente hlava hore.... Začína to byť nezvládnuteľná situácia, hlavne psychicky, nervy máme v totálnej prdeli....
Viem, že sú deti, ktoré proste nespia dobre, ale toto mi už príde ako extrém. Aj teraz spí cca 40 min., ale ruku z kočíka som ešte nezložila. Akonáhle prestanem hojdať, tak je hore.... a pritom tu únava je, pretože ručí, keď sa dobre nevyspí...
Máte nejaké rady/tipy/triky, ako "naučiť" dieťa lepšie spať alebo ja už neviem čo... ☹ Len nie "každé dieťa sa vie naučiť spať". Lebo nie som zástanca vyplakania a ani by ju nebolo kde uložiť, keďže postieľku máme len ako nevyužívaný kus zavadzajuceho nábytku.... spí so mnou v posteli... "spí"....
@pipilady ja tiez nie som zastanca nazorov nechat vyplakat a pod.,ale asi by si to mala skusit...mne toto prevadzala dcera do roka a pol...teda spat spala,ale zaspavanie iba na rukach a pod. A to som ju uspavala aj hodinu a pol. Az jedneho dna som si povedala DOST, polozila do postele a rob co chces...cuduj sa svet,po par dnoch aj sama na postel vyliezla. Syncek bol po narodeni operovany na srdiecko,tak predsa len bol viac noseny,pozorovany,samozrejme si na to zvykol...no ale ked mal asi 4mesiace,tak som si povedala,no stacilo srdiecko,vzdy som si len lahla vedla neho na postel,jemu ta moja pritomnost uplne stacila a zaspava pekne sam dodnes,bude mat o tyzden dva roky 🙂
tiez nepatrim medzi maminky,ktore nechaju deticky vyplakat,mne je to jednoducho luto...my mame sice 4 mesiace,ale od narodenia by sa tiez iba nosila a zaspavala nam s placom....v prvych mesiacoch som ju musela balit do zavinovacky koli rukam,ktore jej zavadzali, niektore deti vraj potrebuju byt spevnene, existuju aj nejake satky pre vacsie deticky, do ktorych sa daju takto na pevno zabalit, mozno by vam to pomohlo.....minuly tyzden som uz tie rezignovala a povedala som si,ze uz nosit ju nebudem,lebo takto nikdy nic nespravim a zase neporiadok cele dni nemozem mat,aj varit treba a tak 🙂...asi styry dni do zadu som ju zacala ukladat do postielky a strcila som jej do ruciciek bavlnenu plienku ( lebo najnovsie potrebuje nieco drzat ) a chvilu som pri nej a hladkam ju na licko a potom odidem, ked zacne plakat,tak nepridem hned k nej,ale pockam si take 4 minutky a az potom pridem,aby vedela,ze som stale s nou a pri nej🙂, a vysledok, dieta zaspava uz treti den bez placu🙂...v kociku von mi zaspava tak,ze ciapku si stiahne na ocka,neviem preco,asi potrebuje tmu alebo co🙂
@pipilady to jak keby si pisala o nasej rodinke...a tiez to bolo najhorsie medzi 8-11mesiacom, s manzelom sme boli na kraju zrutenia psychickeho aj fyzickeho...potom som si povedala dost, prisposobim sa decku a bolo...nastahovali sme ju do nasej postele, chodila som spat vtedy ked madam chcela,alebo manzel,proste sama nemienila spat,ak, tak jedine utriast na rukach,v kociku, potom sme niekedy mohli polozit do postielky uz tvrdo spiacu...v noci sa zobudila, tak nech...s manzelom sme dalej driemali, ona medzi nami sedela,gulala sa..nedovolila som jej robit nic,hranie s hrackami,proste nic...aby sa nerozptylovala. po case ju prestalo bavit byt hore kedze bola nuda a lahla si a spala...atd atd, nechce sa mi moc rozpisovat, proste zaklad bol ten ze som totalne zmenila myslenie,ostala som maximalne kludna, ked sme nespali v noci,lahli sme si cez den,bordel-nebordel...ked kocikovat tak kocikovat, neriesila som. proste som sa zmierila s tym,ze nemam kludnucke dieta a ked chcem byt kludna aj ja tak sa musim naladit na jeho vlnu a neriesit stale preco nespi,preco spi 30min., preco hento,preco tamto...
toto mi pomohlo zvladnut to najhorsie obdobie a potom zo dna na den a to smrtelne vazne mala v noci kludne spala a odvtedy spi pekne aj cez den...polozim do postielky a haja. ci cez den ci v noci...mame aj teraz nejake problemiky ale to uz je pohoda v porovnani s tymi predoslymi.
skratka troska narastla,dozrela alebo ja viem...nic som ju neucila,nenehavala vyrevat len som zila a zijem podla nej. a konecne si to uzivam.
sprav si prijemnym to co ta teraz zatazuje....
@sosanna88 no to by ma zaujimalo ako si ma lahnut cez den, ked jej dieta cez den tiez nespi???. Moj syn bol teda rovnaky a ked som dostala takuto radu, tak som bola na nervy este viac. Ono pri kocikovani sa dost zle spi ☹.
@pipilady bohuzial radu nemam, snad len povzbudenie, ze to casom bude lepsie. Cakam druhe, ked sa male narodi, starsi bude mat skoro 3. Inak doteraz s nim treba zaspavat, trva mu to riadne, v noci sa budi, chodi k nam, alebo nas vola, ale je to fakt o moc lepsie. Dojcit som prestala okolo roka, aj potom sa to trosku zmenilo. Takze aj toto si zvaz, ci by to pre teba nebola ulava. U nas hej, aj ked teda to neznamenalo, vyslovene prespanu celu noc. Skuste sa striedat s mamzelom, my sme to tak robili, ten druhy potom vyslovene spal za zavretymi dverami, aby potom zase potiahol dalsiu noc. Mne sa potom maly naucil aj tak, ze som v kociku pohojdala, ukocikovala a nechavala potom odstaveny kocik vonku cez den. V noci sme robili rozne hokusy pokusy tiez.( nastastie byvame v rodinnom dome). A tak nejako postupne... Drzim palce, ale naozaj sa to zlepsi, verim, ze ti to teraz pripada, ze uz fakt nevies, ale neboj, bude lepsie
@lemurko ale ved to som pisala o sebe. podstatna je ta posledna veta...aj my sme mali obdobie, ze som zaspavala pri kocikovani, ozaj...vela krat som zbehla z chodnika a podobne...viem ake to je odpadavat od unavy. ale tu uz mi pomohla napr mama, ked zobrala malu na noc. babo-nebabo, trpela som aj ja, mala mi chybala ale som si povedala,ze sa musim vyspat aspon jednu noc aby som dokazala fungovat. a pomohlo nenormalne...
radila som najst si nieco co pomoze...aj si oddychnut, aj sa psychicky odputat...
Skús vibračné kreslo, alebo lehátko kombinované s hojdačkou. 🙂