8 mesačná spánkova regresia

28. apr 2022

Ahojte.

Malý má o pár dní 8 mesiacov a už dobre dva týždne je to so spánkom katastrofa. Nehovorím že doteraz to bol ukážkový spáč ale toto je už aj na mňa priveľa 😀
V kočíku poobedný dvojhodinový spánok sa nám zo dňa na deň zmenil na 30 minútový, zobudí sa každý deň presne na rovnakom mieste a potom už len hodinu a pol kuka z kočíka a nevie znovu zaspať lebo ho zaujíma všetko naokolo a najradšej by z toho kočíka vyskočil von. Nočný spánok hore každú hodinu dnes asi každú pol, stále sa krúti, kope a dáva na bruško no a ranný budíček si posunul z 7:30 na 6-6:30.
Behom pár dní začal stvornozkovat, stavia sa popri nábytku na kolená a začína sedieť 🙂

Môže to byť tým?
Je pravda že aj na zúbky čakáme už asi od 4 mesiacov ale dasienka má stále ako novorodeniatko 😀

diamond007
28. apr 2022

Áno.
Moja má 7m, plazi sa od 5m, stvornozkuje od 5.5mesiaca a odvtedy spí nahovno 🤣 tak buď rada že to začalo tak neskoro... Cca do roka to potrvá. Aj prvé dieťatko to tak malo

autor
28. apr 2022

@diamond007 že do roka 😀 idem si kúpiť lano

deti95060810
28. apr 2022

s lanom počkaj do puberty... to je tiež také čarovné obdobie...😉😝

deti95060810
28. apr 2022

s tým spánkom to je separačná úzkosť... veľa detí to máva vo veku od 7 mesiacov do 12 ... Nám to trvalo zo pol roka kým sme sa ako - tak ustálili.... moja len revala, nechcela ani jesť, ani spať - nič. Miesto priberania chudla. K lekárovi sme chodili pod chvíľou, kde nám tvrdil že dieťaťu nič nie je. Nakoniec keď mala dcéra 1 rok sa tieto nepríjemné stavy skončili... Je to na nervy, ale ver mi prídu ešte horšie stavy...

marianarem
28. apr 2022

A nezaspi cez den v postielke? U mojho od isteho casu zacal byt v kociku podobny problem, po presne urcenom case sa zobudil a vacsinou uz nic. Doma ma ticho, tmu, tam potiahol dlhsie, reap. ked sa aj zobudil, bolo mozne ho znova uspat.
Ale v case, ked dieta zacne nejaky novy vyznamny pohyb, tak takyto zly spanok byva, aj ked su podmienky na spanok tip top.

autor
28. apr 2022

@marianarem on má spánok doma veľmi biedny.. doma spí iba polhodinu ráno o 9 a večer o 17 ;) poobedný spánok si myslím že by doma nepotiahol ani hodinu.. on býva veľmi zvyknutý na kočík dokonca tak že aj keď sme vonku nesmie kočík zastať nedajbože niekoho stretnem a rozprávame sa tak je hore lebo stojíme 😀 ale môžem niekedy pre zmenu vyskúšať dať spať poobede doma uvidíme 🙂

marianarem
28. apr 2022

Vsak vyskusaj, ono sa to u tych deti niekedy skokovo meni. Moj napriklad do isteho veku spaval pri svetle, normalne sme sa pri nom rozpravali, telefonovala som, rad zaspaval pri hudbe. Potom utalo a odvtedy ticho a tma. Tiez mal obdobie. ze vedel zaspat a dlhsie spat len pri niekom. Zase potom jedneho dna som si vsimla, ze sa pri mne osiva, nevie sa ulozit a uz vobec nie zaspat, tak som pokusne prelozila do postielky a odvtedy spaval zase tam.
Inac ak sa ti doma zobudi, treba skusit znova uspat. A moj sa niekedy zobudi, aj si sadne a zacne recnit, ale pridem, bez slova ulozim, pohladkam a vacsinou sa da nahovorit a este zaspi.

diamond007
28. apr 2022

Ja mam rovnaku staršiu jak ty, deti nemajú radi zmenu. Buď sa rozhodni ho nechávať spat v kočíku alebo doma. Ja používam od narodenia malinkej nosič, uspim, položím do postele a spí. Staršiu som naučila na kočík a presne jak píšeš, ani zastaviť, naučila som ju pot ale uspať za 10-15min, keď sa zobudí opat uspať a zastavím kočík vždy. Je to o zvyku, radšej som ho dva mesiace zastavila a uspavala dokola ako ju naučiť na nonstop vozenie - môže to začať vyžadovať aj v noci lebo vie, že sa mu tak ľahko zaspáva.