8 mesačná mi nechce sama zaspinkať

kaja14022
18. dec 2014

caute babenky mam pomali mesacnu malu doteraz mi cez den zaspavala v kociku ze som ju kocikovala ale teraz uz ako skusa sama sa posadit tak mi nece lezat v kociku a spinkat.....tak by som ju chcela naucit aby sama zaspinkala len neviem ako....bo nemam srdce nechat ju dlho plakat....poradite mi??????????? :/

kaja14022
autor
18. dec 2014

@kaja14022 8 mesacnu......som zabudla dodat

gretyka
18. dec 2014

Mne moji zaspavali bud v kociku pocas prechadzky alebo doma na prsniku.

dubka29
18. dec 2014

ked zacal aj môj sedkavat tak nechcel ani za pana jana lezat. tak som ho nechala v sede az kym sam neokvecol a potom som ho dala lahnut. a doma zaspaval tak ze sme lezali spolu vo velkej posteli a bol ku mne prituleny

brumka
18. dec 2014

@kaja14022 ja uspavam v satke 🙂 mne ani jedno dieta nechcelo spat ani byt v kociku pri druhej som myslela ze kocik vyuzijem dlhsie ako 15m no uz mi je aj pre nu zbytocny 🙂 len chodit a spat v satke a potom sup do postielky 🙂 keby som to vedela pri prvej hned praktizujem, takto sme mali neprespane dni aj noci pomaly 1,5 roka druha mi hened prespala noc pomaly od 8-10 🙂

dollynkaa
18. dec 2014

@kaja14022 boze toto aj ja mam doma ;) bude mat 9m a pri kazdom zaspavani vymysla a tak. Potom odpadne ked uz je veelmi dlho hore.vcera napr az o 23 vecer

althejka
18. dec 2014

Velka postel a mojkame sa.ked zaspi,zdrhnem🙂 🙂 🙂 uz mal dva roky a fubguje to od piatich mesiacov

katrin21
18. dec 2014

cez den len v kociku a vozit avozit a vozit..... inak nie...

fildom
18. dec 2014

@gretyka ahoj,chcela by som sa opytat,ze ako si ich oducila spavat na prsniku.bo moj maly zaspava tiez na prsniku,bo inac nevie,ale iba vecer.cumel vobec nechce,ma 9mesiacov.dik pa

zuzka38
18. dec 2014

@kaja14022 v kociku nech zaspi v sebe a potom ju polozis.. alebo doma na prsniku.. ani moj ani jeden nezaspaval sam v 8mich mesiacoch

1katkas
18. dec 2014

moja bude mat 15mesiacov a tiez sama nezaspi..len v kociku.. necakam,ze take male dieta same zaspi.. a vyplakat nenecham

jeana
18. dec 2014

tato ema ma zaujala 🙂 .. moja mensia ma cez 3 roky a stale nezaspi sama 😀 uvidime ci sa nastupom do skolky nieco zmeni 😀 pekny den 😵

ivanakir
18. dec 2014

Moj ma 2 roky a 4 mes a este sam nezaspal....stale lezim s nim,kym nezaspi....tvarim sa,ze spim od malicka,nereagujem a jeho to potom prejde-lahne si a spi...a ja odchadzam z izbicky. No,potom uz v noci prichadza do spalne a spi do rana. Skusala som ho vzdy vratit spat do jeho izbicky,no bol schopny aj patkrat sa vtatit k nam...tak som ti vzdala,aby som sa aj ja vyspala...co uz?snad to nehude trvat do 10 rokov?!?!?

kimina7
18. dec 2014

Ahoj, ja som sa pri prvom dietati naucila, ze uspavanim som bola ja unavenejsia a vycerpanejsia a dieta akoze nic...tak sme spavali iba v kociku a potom som doma prelozila alebo nechala na balkone spinkat pri pootvorenom okne, aby som pocula. V skolke mi obaja radi spali, no doma ani za boha. Tak bud mi zaspali nahodou pri telke a prelozila som, alebo sa nespalo a vecer v pohode zaspali o 7-8 az do rana...Vecer som to riesila tak, ze zaspavali tak, ze po mliecku z flasky, no musela som tam byt a drzat flasku, vsak na co je mamina ;) casto som tam pri postielke zaspala uz ja od unavy, lebo som ich musela hladkat alebo drzat ruku, kym nezaspali (vo vlastnej izbe). Ked ma raz muz zabudol zobudit z dlazky, tak som to zacala riesit a zacala som vychadzat, ze umyjem flasku (aby nezaschal, bla-bla-bla), isla som naspät len ked ma volali. Potom po chvilke som zasa: jaj mamina zabudla vypnut svetlo, tak som isla von,.... pomaly ma uz po prvom opusteni z izby nevolali ;) Spali v detskej od 8 mesiacov prve dieta, ked sa uz moc v noci nebudilo max. 1x...druhe dieta tusim o moc skorej, ale ono sa aj budilo zriedkavejsie, s druhym dietatom sme ani zuby nepocitili....

david93
18. dec 2014

ľahnúť k nemu, ešte je maličká a má nárok na mamu, keď bude veľká si budeš na to rada spomínať ako sa pritúlila a potrebovala ťa... potom ťa bude odstrkovať, zabuchovať dvere a písať na dvere nápisy "zvoniť tu!" 🙂 môj malý zaspával jedine u mňa asi do dvoch rokov, proste to potreboval, bol na mňa veľmi fixovaný a teraz spätne sa tomu teším, že sme si to spolu užili

monca1982
18. dec 2014

Najlepšie na prsníku. Akurát tiež sme mali teraz obdobie, že keď som dcérku z prsníka preložila do postieľky, zobudila sa a spustila strašný plač. Začala som si ju nechávať chvíľu pri sebe v posteli, kým tvrdo nezaspala. Ale bohužiaľ to odniesla bradavka, ktorú úplne rozmacerovala. Takže jedného večera som jej potichu povedala, že ju preložím a že medveď (taká spacia pomôcka) sa už na ňu teší. Ona sa pomrvila, odsala sa a v takom polospánku som ju uložila. Síce sa prebudila, ale nerevala. Pomrvila sa a sama zaspala. Už to takto robíme týždeň a pohoda.

evitka83
18. dec 2014

U nas maju celkom uspech hracie svetelne hracky. Kolotoc, svietacia hracia lampicka co premieta hviezdy na plafon a spievajuci pes. To ju zamestna v postielke a od unavy zaspi. Sice som pri nej, ale postupne si zvyka a uz aj odchadzam obcas. Ma 6 mesiacov

gretyka
19. dec 2014

@fildom neoducala som ich, zaspavali na ciciku, kym som ich kojila. Maly dokonca do 3 rokov. Ked som ich odstavila, tak uz vedeli zaspat aj sami,ale musela som byt pritomna pri nich. Starsi ten uz zaspi aj bez mojej pritomnosti,ale pri dcerke este musim lezat. Uz ju nekojim. Kazde dieta je ine, take male ti este same nezaspi, navyse teraz bude u neho obdobie separacnej uzkosti, takze je dost mozne, ze ani cez den bez teba nebude chciet byt. Vychutnaj si to, ono to tak rychlo prejde toto krasne obdobie, ked nas este potrebuju. Moja dcerka ma este stale potrebuje (ma 2,5 roka), ale uz sa postupne aj separuje odo mna, akoby sa pripravovala na nastup do skolky. Ale tak, takto je to dobre. 🙂

kofoluska
19. dec 2014

@kaja14022 Moj takmer 17mesacny nevie dodnes zaspat sam. Vyplakat ho nenecham. Ked bude pripraveny zaspat sam, zaspi. A v kociku mi nespava od asi siedmych mesiacov uz vobec. Jak sa naucil sediet a chodit popri nabytku, bolo lezaniu v kociku koniec.
Mimochodom, spava so mnou. Postielkou pouzivame len ako zabranu, aby nespadol z druhej strany postele na zem. 🙂

pivonecka
20. dec 2014

moja zaspava vo velkej posteli prilepena na mne, ci cez den, alebo v noci. No problem je, ze moze spat akokolvek dlho a tuho, len co vytiahnem paty, uz je hore. Ma 7m a kojim ju. Ona prosto citi, ci som pri nej, alebo nie... Myslite, ze to prejde? Lebo takto nic doma neurobim.

mariannan
20. dec 2014

Nasa bude mat koncom marca tri roky a uspavan ju stale...lezime spolu,spievam,drzime sa z ruky...juuj ake krasne 🙂
Len obcas ja zaspim skor ako ona alebo na obed uspavam hodinu,uz ma aj krize bolia a nic...ale ked zaspi mam klud aj dve hodiny 🙂 a noc prespi od 18mes ako som ju odstavila odkojenia.. 😉

mariannan
20. dec 2014

@pivonecka neprejde...aj nasa presne tak isto 🙂 kasli na to co doma treba..oddychuj kym sa da 🙂 ani sa nenazdas,pojdes do roboty a uz sa nevyspis...relaxuj,oddychuj,uzivaj malu 🙂

fildom
22. dec 2014

@gretyka dakujem 🙂 ja ho nechcem nechavat sameho,len som si myslela,ze ci uz nieje cas aby zaspaval bez cicika,ale ako si pisala,tak ho necham,kym mu dojde samemu.aj prvy syn sa vsetko naucil a oducil vsetko sam,ci serblik,ci cumlanie prsta...dakujem este raz

gretyka
22. dec 2014

@pivonecka Ale prejde....uvidis, len mozno to este trochu potrva

gretyka
22. dec 2014

@fildom niet za co 😉