Poraďte... Mám 8 mesačnú dcérku, ktorá je cez deň dobrá, pekne spinká, ale akonáhle príde večer a treba íst spať, tak je problém. Okúpe sa, nakojím ju, zaspí na 15 až 30 minút a potom sa s plačom zobudí a nechce viac spať. Keď ju dám spať, tak plače ako sa hovorí "ako keby ju niekto dral z kože". Postupne ju to prejde a pomaly sa ukludni a zaspi, ale to je uz polnoc. Trvá to tak asi posledných päť - šesť dní. Predtým spinkala pekne, v noci sa len raz zobudila. Spodné dva zúbky už má, môže to byť tým, že jej idu horné zúbky?? Alebo to má len také obdobie a musíme to prekonať a potom už bude dobre?? Ďakujem za Vaše názory...
@ikabu tak ma len napadlo nemala v poslednom čase soplíky nešimrá si okolo ušiek ......skús jéj stlačiť pri ušku ked bude kludná čo spraví či bude plakať podla toho môžeš zistiť či nemá náhodou zápal
@ikabu ahoj, divne ale posledne 3-4 dni mame to iste...
Tiez malu ulozim pospi 30-40 minut + - a uz je ciperna, 1x som ju skusala nasilu nechat nech spi, ale bola som z toho viac vystresovana a asi aj mala. Teraz ju vezmem hore pohrame sa este 2 hodinky a potom mi uz konecne zaspi.
Ale chapem ze to asi nie je riesenie ake hladas, ja som uz po celom dni tiez dost utahana, a manzel je este aj teraz 20:12 niekde na ceste domov, alebo v praci...
zapal uska nema, to sme uz skusali...
aj my to tak robime, ze sa hrame a potom, ked je unavena, tak zaspi, ale to je okolo polnoci... tak asi musime vydrzat a dufat, ze sa to casom upravi...
@ikabu nas maly zacal tiez vymyslat, nechce byt vo svojej postielke. Asi pred mesiacom som ho polozila do postielky a krasne sam zaspaval, ci cez den, vecer, potom mal sopliky a cele sa to pokazilo. Musim byt pri nom, aby zaspal, potom ho prelozim do jeho postielky a on ako keby to citil, zacne sa jedovat, plakat. Polozim ho napsat do velkej, otoci sa na bok a spi. Tak neviem co sa stalo. Vyskusaj ci nechce byt malinka viacej pri Tebe.
My sme po chorobe a nocne spanie je hotova katastrofa!!!Kym zaspi,su to nervy a stale sa budi,nepokojne spi.Uz asi 4-5 dni sa budi okolo 3-4 rano a nechce spinkat.tak sme hodinku-dve hore a potom ju dajako utrasiem,v kociku,na fit lopte....no ale je to na prasky niekedy....
aj my to mame podobne, ze po pol hodinke sa zacne budit, s placom, a jedine ked jej dam prsko tak ju utisim a zaspika, podla mna tie deticky maju len take obdobie ktore prejde, len kedy to neviem, ja stale cakam kedy sa to spanie upravi a mam pocit ze ono sa to len zhorsuje:(
@ikabu všetkým sa ospravedlňujem za ten titulok, skôr ako som to dopísala som stlačila enter a teraz to neviem opraviť... :( malo tam byť "Večerné (ne)spanie"