Ahojte, moja dcéra bude mať 8 mesiacov.Ale ona stále vyzerä byť unavená.Je to tak už dlhodobo.Keď mala 6 mesiacov,tak na moje požiadanie sme boli aj na odber krvi z hlavičky a všetko mala dobré.Nemôžem pozorovať ani dĺžku bdelých okien,lebo ona stále si šuchá očká,chytá ušká,zíva sa jej,kruhy pod očami…robí to aj,ak práve vstala.Keď to robí stále a myslím si, že je unevaná,tak ju idem uložiť a ona vystrája.Bláboce,chce sa prevrátiť na bruško.Tak sa ideme znova hrať a skúšam znova neskôr a dookola.Ale kopec krát ten čas aj prešvihnem a potom plače pri uspávaní.Ale starosti mi robí aj to,že je motoricky pozadu.Ešte nesedí ani neštvornožkuje a ani sa neplazí(len troška).Myslíte, že to ma niečo spoločne s únavou? Inak noci su tiež hrozné.
Ahoj, dajte vyšetriť štítnu žľazu. My sme mali takýto problém a ukázala sa štítna žľaza pri jednom z našich detí....
to, ze si sucha oci, usi nemoze byt z toho, ze jej idu zuby? a aj sa sprava unavene, je apaticka?
to, ze nesedi/nestvornozkuje je ok, deti si sadaju do sikmeho sedu, ked sa zacnu davat na 4. pivotuje, co 2. vzpriamenie? pretaca sa na brusko?
ak sa ti ale motorika nepozdava, konzultuj s pediatrom, pripadne sa objednaj na fyzio, nech ju pozru. nemusi hned cvicit vojtovku, mozno ti da len nejake tipy ako ju rozpohybovat.
Ani moja nič z toho ešte nerobí. Ale ja s ňou cvičím. A to, že si šúcha stále oči, robí to aj moja. Hlavne po nose. Ale vidno, že sa jej tlačia zuby, čiže to bude tým
Ahoj moja dcérka má tiež 8 mesiacov a je tiež spachtoš cez deň má 3 spánky.
Večer ide spat okolo 19 a zobudí sa ráno o 6-7.
Je zdravá,len chce viac spať😊Ináč tiež nesedí ani neštvornožkuje ale aj to príde .🙂
Otáča sa ako hodinky stále .
Pýtajte pediatra, aby vás s dcérkou poslal na ďalšie vyšetrenia, možno potrebuje nejakú stimuláciu Vojtovou metódou alebo niečo iné, ak sa vám to dlhodobo nepozdáva, netreba sa nechať odbiť len odberom krvi…