7-týždňové bábo v noci dvíha obe nohy hore

misickaa4
6. jan 2020

Ahojte, mam 7 tyzdnove babo, ktore zacalo v noci dvihat obe nohy hore. On spi a zrazu zacne robit toto. Potom je uz cely nejaky nervozny a zacne sa budit. Suvisi to s vyvojom, alebo to signalizuje nieco ine?
Dakujem za odpovede

arcticcode
6. jan 2020

Je to normalne, aj nas to robieval a aj robieva. Musia mat tie deti fajne brusne svaly. Zavidim 😀

ruzasipova
6. jan 2020

Vyvoj. Najprv sa dvihnu nozky a chvilu na to sa ti pretoci. Davaj si pozor, kde male nechas same (nie kraj gauca).

arcticcode
6. jan 2020

No veru, nam tak raz spadol z gauca, asi ked mal 5 mesiacov

pininka1
6. jan 2020

Nám spadla z postele keď mala tri mesiace. Ani vo sne mi nenapadlo že už sa prestáca. Ak je nervózny a dvíha nôžky, nepuci sa pri Tom? Môže ho aj bruško bolieť.

fridi96
6. jan 2020

Podla mna brusko 🙂 davate mu dake kvapky aby ho nenafukovalo? Espumisan alebo nám pomohla velmo biogaia a len počkať kým to prejde

misickaa4
autor
6. jan 2020

@fridi96 jasne, davame coliprev. Espumisan nam nepomahal.

fridi96
6. jan 2020

@misickaa4 to neviem to sme nemali 🙂 ale biogaiu som jej dávala do 5mesiaca az vtedy nam prešlo úplne od vtedy neboli jej už bruško vôbec

malfea
6. jan 2020

@misickaa4 ahoj, aj podľa mňa je to bruško/vetry. Na pretáčanie je ešte priskoro. Nám pomáhal Espumisan, čo píšeš, že vám nie, neskôr sme prešli na BioGaia probiotiká.

V noci môžeš bábätku pomôcť masážou bruška (krúžiť v smere hodinových ručičiek okolo pupku), alebo pocvičiť nožičkami (pritlačiť k brušku, potom vystrieť, obe nohy naraz, aj na striedačku...) alebo ho dať do polohy, v ktorej sa vie vyprdkať (hlava v lakťovej jamke/na predlaktí jednej ruky a druhá ruka pod kolienka tak, aby malo dieťa prepadnutý zadoček).

veronicka_fazula
6. jan 2020

Tiež si myslím že to bude bruško... Ako písala mamička nado mnou tak pocvičiť s nožičkami pred spaním alebo dať na bruško nech sa vyprdká a povolí mu bruško 😊... Na pretáčanie a iné veci má drobec ešte dosť času 😊

katrin21
6. jan 2020

Prdiky,pomaha si..na pretacanie ms este cas, ale zdvihat nozicky je ok...to ze je nepokojna svedci o tom,ze sa znazi vytlacit vetry a budi ju to.. dieta nespi bez pohyby celu noc.

Ze espumisan nepomahal,sa necudujem... je velmi slaby, nizka davka ucinnej latky. Sab simplex je silnejsi a efektivnejsi.

misickaa4
autor
7. jan 2020

@fridi96 a kolko ma mala?

misickaa4
autor
7. jan 2020

@veronicka_fazula masirujeme aj nozickami cvicim

veronicka_fazula
7. jan 2020

@misickaa4 tak skús dať pred spaním trošku na bruško a uvidíš či to niečo pomôže 😊

fridi96
7. jan 2020

@misickaa4 teraz bude mat 7mesiacov 🙂