Ahojte, prišla som si po zopár rád. Máme 7 týždňovú dcéru a niekedy máme veľký problem zaspať cez deň. V noci spinka pekne. Zobudí sa max 2-3 krát na kojenie, aj keď ráno je už od 5:30-6:00 hore. Cez deň je to niekedy boj. Ráno si ešte pospinká v kočiari na prechádzke od nejakej 8-10 hod max. Aj to s ňou nemôžem zastať a sadnúť si pretože je hneď hore. Od tej 10-tej je bežne hore 5-6-7 hodín čo je veľmi veľa na tak maličké bábätko.
Je kojená veľmi často, pýta si každú hodinku a pol až 2 hodiny. Vždy pekne odgrgne. Pár krát som jej už dala Sunar pretože veľmi plakala, nespinkala a ja som si myslela že mám malo mliečka, po tom ako som jej dala sunar vždy krásne zaspinkala na 3 hodinky niekedy aj dlhšie. Cez deň nemám tak naliate prsníky ako v noci. Strašne ma to trápi prečo nespinka pekne cez deň, a rozmýšľam jej dávať 1x dávku sunaru aby po ňom zaspinkala a oddýchla si. A moje prsia si tiež oddýchnu a trosku sa “nalejú” novým mliečkom. Kojenia sa nechcem vzdat v žiadnom prípade. Čo myslíte mamičky ?
@veronikaaa97 veď keď Vám to takto vyhovuje, že si sem tam vypomôžes sunarom a ona je s tým v pohode, tak prečo nie?
veru, malinke deti nespia tolko co sa hovori ale to ti nikto vopred nepovie, to si musis odbdiet sama 😂
o chvilku tu mas kojacu lobby... ale ja si myslim, ze robis dobre, babatko nema byt co hladne lebo mamina "chce kojit"
@veronikaaa97 moja starsia bola nespavec. Od narodenia spala 4x denne 30min. , vekom spanky vynechavala, v roku a pol uz nespala. V noci spala cca 8.30-5.30 s 3 prestavkami na kojenie. Kocik neznasala… proste su take deti. Neviem, ci sa to sunarom zlepsi.
Pokym nevrieska a je nespokojna..nenutila by som spat. Bud rada,ze spinka vecer. :D Moja mala reflux..budila sa v noci aj kazdu hodinu a cez den len 30min...a len v nosici,nepomahalo ani nadvihnut madrac...
@veronikaaa97 nechcem ťa strašiť ale to je jednoducho také dieťa. Moja pediatricka hovorí že náročné dieťa. Naša malá tiež spávala tak že hodinu a pol max 2 hodiny hore a 30 minút spánok. A dokonca sa aj v noci budila každú hodinu a pol na kojenie. Musela som ukončiť dojčenie v jej 7mich mesiacoch a potom bola na um a nespavala lepšie až potom ako sme zredukovali denne spánky spávala aj v noci konečne. Takže ak sa to zdá že po sunare lepšie spinká neuškodí jej to..
A podotýkam kočík bol u nás tabu tam vrieskala ako siréna. Takže existoval len nosič za čo som vďačná
Poviem len za seba, teda za môjho syna, zo začiatku pýtal prsník aj každú polhodinu, a doobeda spal sotva 1 hodinu. Alebo zdriemol pri kojeni a o 15 minút bol zase hore a pýtal prsník. Poobede to isté. Vecer občas rev plač, skoro nonstop visel na prsníku. V noci ale spal dobre
vlastne cca do 3 mesiaca tak bolo, až potom aký taky režim začal si dávať a postupne pil každe dve hodiny.To je také "ideálne a až ilúzia" že bábätko v kuse spinka. 7 týždňobe babatko je veľmi malé na to, aby si chcela, aby spalo dve hodiny v kuse, a pýtalo papať kazde tri hodiny. Ak priberá dobre neriešila by som Sunar, lebo ľahko sa môže stať, že o pár týždňov dodojcis. Prsníky majú mlieko, aj keď sa ti zdajú "prázdne a ľahké". Postupne sa aj tvorba ustáli, a nastavíte režim. Skratka tie prve 3 mesiace sú najťažšie