Ahojte. Môj 7 ročný syn má posledné dva týždne zlé sny. Teda, v noci sa stále zobudí, aj 10x, a stále vidí okolo seba pavúkov, chrobákov, húsenice... dokonca ma presviedča, že lezú aj po mne. Z TV to nemá, vraj mu nikto nič o tom ani nerozprával, tak neviem, prečo sa mu také čosi sníva. Najhoršie je, že ho niekedy v noci ani neviem ukľudniť. Aj svetlo zasvietim... Večer zaspáva pri svetle a rádiu. Spí sám v detskej, ale aj keď spí s nami v spálni, tiež má také sny. Neviete mi niečo poradiť, aby sa už tak nebál?
@zlatusik28 ahoj, ja by som na Tvojom mieste navštívila psychológa- ten by mal vedieť pomôcť..
@mia258 ešte nie, ale rozmýšľame s manželom, že asi pôjdeme, ak to neprejde 😒
...ahoj nic v zlom...ale pokial si pamatam...tak ja som mala v detstve tiez take zle sny...veris na urieknutie?
vie ti tam niekto ohladom toho pomoct?
@zlatusik28
http://mnau.sk/detske-nocne-mory/
skus čo sa dá a ak to nepomože, k psychologičke....
Syn je prvák? Može byt už unavený zo školy, prosto prepracovaný, nekladú toho na nich vela? Doma sa nič nezmenilo? Stahovanie, vztahy, konflikty...všetko može mat vplyv na detskú psychiku.. 😔
To vekom prejde.ja som mavala aj horsie sny.urcite by som spavala s nim kym to neprejde,aby sa nebal ist vecer spat a psychicky si to sam neprivolaval kazdy vecer.
@31majka12 no, trošku aj áno, nakoľko ja som to v detstve prežila 😒 budeme musieť vyskúšať všetko
@ukana je prváčik. V škole toho veľa nemajú, ani na domáce nie. A doma sa tiež nič nezmenilo. Práveže ani s manželom sa vôbec nevieme hádať, našťastie 😉 A keď sa ho pýtam, že či sa niečo deje, či ho niečo trápi alebo podobne, povie že nie. On si vlastne ani niekedy nepamätá, že má zlé sny.
@zlatusik28 , pozri v tom druhom clanku odsek Nocne desy...ked si to rano nepamata, mohlo by to byt ono, je tam pisane, ze to vekom odoznie 😉 ...len nieco v mozgu ostane nespracovane a taketo dosledky to ma 😒
@zlatusik28 ahoj nas ma 6r. a to iste mame,budi sa tiez kvoli tomuto hmyzu.
A tak som sa rozhodla mu citat pred spanim pekne rozpravky a treti noc bola kludna bez budenia.
@zlatusik28 ak sa často opakujú zlé sny, nebolo by zlé ísť aj k neurológovi.
@ukana práve som to dočítala 😉 no, napríklad dnes ráno si to nepamätal, ani že som ho v noci prezliekla, lebo bol spotený 😉 Ale predvčerom si všetko pamätal. Asi mu skúsim pred spaním opäť čítať rozprávky, možno to pomôže
@ajca123 asi to skúsim. A malý spinká s vami, alebo sám v detskej?
@zlatusik28 nas maly spi s bratom ktory ma 2r.. Tak citame vsetci spolu 🙂
A dnes ideme kupit dalsie knizky a vybere si sam... Lebo mam aj vela ceskych rozpravok od moji rodiny... Ale potrebujeme pisane po SK. Pletu sa mu slova 🙂
Ich fantazia sa zacala vyvijat :( a ich mozeček spracovava vsetko. A aj preto maju divne sny..
Ja uz cakala kedy to pride lebo si to pametam aj ja zesom v predskolskom veku mala take sny :( a to stacilo ze cez den ked som si hrala vonku a co som prezila v noci sa mi snivalo ale v zlom :( a raz som isla zo skloy a pri smetnom kosi bola kost a me sa potom o tom snivalo ze nas nahanali lidozruti :( ,to je ta detska fantazia...
@zlatusik28 skús kúpiť lapač snov a presvedč ho ,že potom sa mu už žiadne zlé sny snívať nebudú....ja to mám odskúšané na Patrikovi , veľa robí psychika 😉 túto noc spal s kamienkom na vankúši (turmalin) lebo sme si o ňom prečítali všelijaké dobré veci a on tomu verí- a to je hlavné 🙂
Neskúšala si ho vziať k detskej psychologičke?