7 ročný chlapec a zlé sny

zlatusik28
29. apr 2012

Ahojte. Môj 7 ročný syn má posledné dva týždne zlé sny. Teda, v noci sa stále zobudí, aj 10x, a stále vidí okolo seba pavúkov, chrobákov, húsenice... dokonca ma presviedča, že lezú aj po mne. Z TV to nemá, vraj mu nikto nič o tom ani nerozprával, tak neviem, prečo sa mu také čosi sníva. Najhoršie je, že ho niekedy v noci ani neviem ukľudniť. Aj svetlo zasvietim... Večer zaspáva pri svetle a rádiu. Spí sám v detskej, ale aj keď spí s nami v spálni, tiež má také sny. Neviete mi niečo poradiť, aby sa už tak nebál?

mia258
29. apr 2012

Neskúšala si ho vziať k detskej psychologičke?

danielllka
29. apr 2012

@zlatusik28 ahoj, ja by som na Tvojom mieste navštívila psychológa- ten by mal vedieť pomôcť..

zlatusik28
autor
29. apr 2012

@mia258 ešte nie, ale rozmýšľame s manželom, že asi pôjdeme, ak to neprejde 😒

31majka12
29. apr 2012

...ahoj nic v zlom...ale pokial si pamatam...tak ja som mala v detstve tiez take zle sny...veris na urieknutie?
vie ti tam niekto ohladom toho pomoct?

ukana
29. apr 2012

@zlatusik28
http://mnau.sk/detske-nocne-mory/

skus čo sa dá a ak to nepomože, k psychologičke....
Syn je prvák? Može byt už unavený zo školy, prosto prepracovaný, nekladú toho na nich vela? Doma sa nič nezmenilo? Stahovanie, vztahy, konflikty...všetko može mat vplyv na detskú psychiku.. 😔

luciana157
29. apr 2012

To vekom prejde.ja som mavala aj horsie sny.urcite by som spavala s nim kym to neprejde,aby sa nebal ist vecer spat a psychicky si to sam neprivolaval kazdy vecer.

zlatusik28
autor
30. apr 2012

@31majka12 no, trošku aj áno, nakoľko ja som to v detstve prežila 😒 budeme musieť vyskúšať všetko

zlatusik28
autor
30. apr 2012

@ukana je prváčik. V škole toho veľa nemajú, ani na domáce nie. A doma sa tiež nič nezmenilo. Práveže ani s manželom sa vôbec nevieme hádať, našťastie 😉 A keď sa ho pýtam, že či sa niečo deje, či ho niečo trápi alebo podobne, povie že nie. On si vlastne ani niekedy nepamätá, že má zlé sny.

ukana
30. apr 2012

@zlatusik28 , pozri v tom druhom clanku odsek Nocne desy...ked si to rano nepamata, mohlo by to byt ono, je tam pisane, ze to vekom odoznie 😉 ...len nieco v mozgu ostane nespracovane a taketo dosledky to ma 😒

ajca123
30. apr 2012

@zlatusik28 ahoj nas ma 6r. a to iste mame,budi sa tiez kvoli tomuto hmyzu.
A tak som sa rozhodla mu citat pred spanim pekne rozpravky a treti noc bola kludna bez budenia.

tinki
30. apr 2012

@zlatusik28 ak sa často opakujú zlé sny, nebolo by zlé ísť aj k neurológovi.

zlatusik28
autor
30. apr 2012

@ukana práve som to dočítala 😉 no, napríklad dnes ráno si to nepamätal, ani že som ho v noci prezliekla, lebo bol spotený 😉 Ale predvčerom si všetko pamätal. Asi mu skúsim pred spaním opäť čítať rozprávky, možno to pomôže

zlatusik28
autor
30. apr 2012

@ajca123 asi to skúsim. A malý spinká s vami, alebo sám v detskej?

ajca123
30. apr 2012

@zlatusik28 nas maly spi s bratom ktory ma 2r.. Tak citame vsetci spolu 🙂
A dnes ideme kupit dalsie knizky a vybere si sam... Lebo mam aj vela ceskych rozpravok od moji rodiny... Ale potrebujeme pisane po SK. Pletu sa mu slova 🙂
Ich fantazia sa zacala vyvijat :( a ich mozeček spracovava vsetko. A aj preto maju divne sny..
Ja uz cakala kedy to pride lebo si to pametam aj ja zesom v predskolskom veku mala take sny :( a to stacilo ze cez den ked som si hrala vonku a co som prezila v noci sa mi snivalo ale v zlom :( a raz som isla zo skloy a pri smetnom kosi bola kost a me sa potom o tom snivalo ze nas nahanali lidozruti :( ,to je ta detska fantazia...

ani3012
30. apr 2012

@zlatusik28 skús kúpiť lapač snov a presvedč ho ,že potom sa mu už žiadne zlé sny snívať nebudú....ja to mám odskúšané na Patrikovi , veľa robí psychika 😉 túto noc spal s kamienkom na vankúši (turmalin) lebo sme si o ňom prečítali všelijaké dobré veci a on tomu verí- a to je hlavné 🙂