7 mesačný syn ťažko zaspáva

irina29
26. júl 2020

Ahojte. Kazdy vecer sa trapime ked maly je uz unaveny a ide spinkat o osmej ale nevie zaspat. Dlho ho hojdam na rukach niekolko krat ukladam. Potom zase prsnik aj kope nozkami. A stale nespokojnost. Nakoniec ho musim nechat vykakat. Pouzivame hadicku do dupky. ( Cez den kaka do plienky minimalne 2 x) Potom je to lepsie a zaspi. Takto sa trapime aj hodinu. Po zaspti to nekonci. Je schopny kricat uz po hodinke spanku a do rana aj 5-6 krat. Sme vycerpany z toho...

sunny8
26. júl 2020

Včera mi akurát jedna známa hovorila že je to chyba mamičiek ako si deti naučia tak majú. Niektoré kocikuju od narodenia kým dieťatko nezaspí. A tak pri každom ukladaní na spanie. Niektoré hajkaju na rukách až kým im nie je do odpadnutia. Iné dajú do postieľky a detičky spia. Ovšem problémy s kakaním treba riešiť u dr keď to má dlhodobo môže mať zdravotný problém čo mu aj narúša spánok ..

monika11m
26. júl 2020

aj moj syn bol uplne takyto.Prestala som nosit na rukach ked mal 11mes a aj 11kg , vtedy som ho nosila uz celu noc . Skus zajst k dr a popytat sa ci nemas neikde okolo terapeuticke centru ablo proste neakeho odbornika ktory by ti ho vystril , lebo pravdepodobna pricina je hyperaktivita. Mozno u vas nie ja nie som odbornik ylen skus mozno vam pomozu.

smejko25
26. júl 2020

@irina29 treba hlavne riesit kakanie...niekde bude problem kedze takto kaka...tym padom je aj problem s spanim...

taga
26. júl 2020

@sunny8 verim, ze vetu 'ako so naucis tak mas' pouzivaju maminy, ktore v zivote nemuseli riesit koliky, reflux, a niekolko hodin placuce dieta. Lebo neverim, ze take dieta by dali do postielky a zavreli dvere v style 'nauci sa'. Takze vlastne nevedia, o com hovoria a dalej s takou mamou ani 'neriesim' 😂

@irina29 skuste ho ukladať na spanok skor, mozno je uz prilis unaveny. Ak mate odsledovane, ze je to tym kakanim, tak len odsledovat, co mu robi zle..

jvasenka
26. júl 2020

Tiez si myslim ze vela je o "nauceni" a ano mali sme koliky, prehodeni rezim dokonca niekolko tyzdnovy plac a neschopnost spat (pricinou bola alergia na UM a z toho bolesti bruska)... prve 3 mesiace smrt, dalsie cca 3 budovanie nejakeho rezimu, mali sme uz aj obdobie kedy za den spala max 2x aj to len na pol hodinu😪.. Teraz mame 9 mes a cez den ju ukladam 3x cca uz vidim kedy je unavena takze moc nevymysla a pekne zaspinka... Vacsinou prespi skoro celu noc takze super, rano vstavame okolo pol 7 najneskor do 8 sme hore... A to boli casy kedy v noci bola hore aj 4-6x a vstavala okolo 9tej..aj obdobia kedy ju nebolo mozne uspat aj 1-2 hod... A dokonca aj obdobie kedy sme ju dali do postielky a v tom okamihu bola prebudena a odznova uspavat (min hodinu)...
Myslim si ze je to o tom vytvorit si nejaky režim a hlavne v jeho tvorbe vytrvat aj ked to hned nejde🙂

ktochytavzite
26. júl 2020

a nieje hladny?

nickpick
26. júl 2020

@sunny8 znama zovseobecnuje, kazde dieta je ine, jedno zaspi same v postielke a ine bude plakat aj tri hodiny, jedno treba hojdat, dalsie potrebuje prso na uspatie a ine zaspi len skakanim na fit lopte, kazda zena si hlada ten svoj system, myslim si ze ziadna zena neuspava nasilu dieta ked jej ticho lezi v postielke, uspava resp., snazi sa utisit len ked place. to mam akoze nechat dieta revat, len aby som si ho nenaucila na uspavanie? velakrat sa takto vyjadruju zeny, ktore nemuseli riesit vecerne a nocne place, pripadne to ignorovali, az deti od vysilenia zaspali, predstavte si seba v podobnej situacii, dozadujete sa matky, mlieka, boli vas brusko, kricite a ste ignorovana, lebo vasa matka razi teoriu ze mate spat a basta, uspat dieta je vcelku fuska a 90% zien si prve roky doslova prejde ocistcom.....

andreatytler
26. júl 2020

Presne to iste u nas. 8 mesiacov vela trapenia s vecernym spankom. Cez den spi 2x a zaspi po papani alebo pocas papania uplne bez problemov ale vecer je to uplne ine dieta. Bolo to tak od narodenia. Vecer viac plakaval ale boli dobre dni ked zaspal a potom zle. Vecierku mal o 17:30 - 19:00... podla toho ako dlho spal cez den. Potom okolo 4 mesiaca bol kazdy vecer zly. Robil vsetko pre to aby nemusel ist spat. Pohupoval a skakal na rukach. Hral sa s flasou namiesto toho aby pil. Trvalo to 1 hodinu ho uspat. Potom ked mal 6 mesacov to bolo este horsie, zacal lozit, stat a velmi zosilnel a skakal po mne ako divy aj dve hodiny. Pritom bol samozrejme unaveny, mrachtavy ale ked som po polozila na chrbat v naruci a snazila uspat, okamzite zacal revat az vrieskat. Bolo mi s toho do placu. Vidiet ho ako je unaveny a trapi sa ale nemoze zaspat a ja som nevedela ako mu pomoct. Vela vecerov preplakal a ja s nim.
Nas bol hore pred nocnym spankom 3 hodiny. Po 3 hodinach si zacal suchat oci a zivat. Ale ako vravim trvalo dalsie 2 hodiny kym zaspal. Vtedy bol uz uplne vycerpany. Proste hrozne.
Skusili sme ist spat skor alebo neskor ale to nemalo ziadny efekt. Skusali sme kratsie denne spanky... nic.
Potom mu vysli zuby... hned 6... myslim ze toto bol problem. Ale aj potom sa jeho zaspavanie nepolesilo. Zacali sme s prisnym rezimom. Vecerne spanie je vzdy o 19:00 a pred vecernym spankom je min. 4 hodiny hore. Podla toho upravujeme denne spanky... nie vzdy je to ide ale snazime sa.
Po 4 hodinach bdenia je velmi unaveny a vacsinou hned zaspi ale zobudi sa po 1 hodine a znova na ruky a uspat. A potom znova dalsiu hodinu. Pred polnocou sa zobudi 1-4x. Je to stale otrava ale aspon uz tak strasne neplace pri uspavani.

Nas tiez kakal pocas uspavania ked plakal. Prislo mi to akoby kakal len aby nemusel ist spat. Inac bolo jeho kakanie velmi pravidelne.... vzdy rano o 6:00. Teraz ked uz neplace pri uspavani, nikdy vecer nekaka.

queen_mary
26. júl 2020

@jvasenka my presne to iste. 3 mesiace koliky cista psychiatria a smrt, a potom rezim. A spi ako tvoje dieta, same v postielke bez hojdania, uspavania, alebo najhorsej veci- cecku. Skor by som u nej isla na gastro, ked ho este stale navecer boli brusko.

luba41
26. júl 2020

@irina29 vyčerpaní ste, lebo to robíš nasilu a podla seba..a predpokladám, že dieta spí samé v postielke..skus večery nenutit , nesilit uspávanie,netrvat na režime- pretože ak by bolo dieťa unavené, kludné, spokojné -na prsníku zaspí hned.. a ono je rozrušené tým povinným ritualom..ponukni prsník na uspanie aj viackrát / na to je/, spite spolu a je poriešené..v noci prsník daš skor ako precitne / poležiačky/ a nemusíš vstávat, a počúvat urevané dieťa a pod.

eliska13
26. júl 2020

@irina29 prečo dávaš hadičku, keď cez deň normálne kaká?mne sa zdá neskoro o 20 dať spť a potom ešte rituály do 21.Mozno by vôbec nekekal, keby si mu nedala hadičku a zaspi od únavy tak či tak a nie vykakanim.Co má na veceru?my, keď sme presvihli čas spania len sa gulal, suchal oči
Môžu mu ísť zúbky preto je veľa x hore v noci, hladný, chce byť pri tebe, cumel...dávaš niečo na vyprdenie kvapky?

sterea
26. júl 2020

Vy vysaďte všetko ovocie a zeleninu zo svojho jedálničku aspoň na 2 týždne. Možno ho niečo nadúva, prípadne spôsobuje alergiu. Uvidíte či príde zlepšenie. A určite ho ukladajte skôr spať. Kľudne môže tak zle spať kvôli tomu, že je veľmi unavený. Odporúčam zaviesť rituály, tým myslím dodržiavať časy spania, jedenia, kúpania. Telo si zvykne na to kedy má spať, kedy jesť .... . Večer ho okúpte, nakŕmte, dajte do postieľky. Ľahnite si na zem vedľa neho, aby vedel že ste tam, poprípade naňho rozprávajte, hladkajte ho, ale nedávajte na ruky. Môžete mu do postieľky dať vašu použitú nočnú košelu aby vás cítil. V noci namiesto prsníku skúste ponúknuť vodu , prípadne čaj. Už dávate aj príkrmy?

irina29
autor
26. júl 2020

@jvasenka skusame rezim. Kazdy den o osmej spinkat. O siedmej kasicka. Ale proste nejde to tak jednoducho. On je dost aktyvny cez den. Vobec neposedi ani pri krmeni nevdrzi pet minut. Stale nieco doraba kope bucha. Hracky povyhadzuje. Naozaj mi pride hiperaktivny.....

andreatytler
26. júl 2020

@irina29 Ano, aj nas je presne taky isty. Neposedi cely den. Vsetko ho zaujima a vsetko musi vidiet. Pred vecernym spanim mi pride akoby bol nadopovany alebo nadrogovany. Je to preto lebo ma telo plne stresovych hormonov ktore vytvara pocas dna a vecer je ich prilis vela a nevie sa ukludnit.
Ciel je donutit ho urcitym sposobom aby sa nehybal a bol v klude aspon na 5 minut. Vtedy unava urobi svoje a on hned zaspi. Tak to funguje u nas.

irina29
autor
26. júl 2020

@ktochytavzite papka vecer mliecko po hodine kasa a na zaver este nakojim. Skor je to az moc. Ale on proste zaspava na prsniku tak si zvykol

irina29
autor
26. júl 2020

@nickpick cista pravda. Neverila som tomu ale je to tak. Co dieta to ine riesenia. Nas od narodenia problemy. Najprv brusko. Hojdala som tri mesiace. No nepreslo to. Stale plac. Kazdu noc.a pokracujeme uz 7 mesiacou. Ale ked sa vykaka tak sa upokoji...a nakoniec zaspi....to budenie v noci pokracuje aj tak. Chce prsnik....asi preto a citit ze som pri nom.

andreal1
26. júl 2020

@irina29 nieje plny? Navecer je kasa dost syta a hlavne tazka na brusko. Skus ju vysadit. Alebo nedaj mlieko iba kasu a nakoj. Mozno si nedostatocne odgrgne je mu z toho tazko a ked ho vyrurkujes taksa mu ulavi lebo odidu aj vetry.

irina29
autor
26. júl 2020

@andreatytler tak to mame podobne akurat on kaka hocikedy kedy to na neho pride. Vatsinou cez den do obeda aj po obede aj 2-3x. Ale vecer ked o osmej ideme spat tak kope nozkami a neviem co to znamena. Mysleli sme ze ho v brusku tlaci tak sme skusili hadicku a pomohlo mu to vykakat sa. Je mozne ze to berie ako ritual aj ked sa pri tom zlosti?

ivca88
26. júl 2020

Neviem, ale túto rúrku sa neodporúča dlhodobo používať.
Keď kaká 2 x denne, tak si nemyslím, že ju potrebuje.
Nespokojnosť bola od bábätka ? Alebo prišla s vekom - napr. prikrmami ?
Moja prvá dcéra bola podobná. Neskôr sme jej zistili laktozovu intoleranciu - veeeeelmi bežné pri deťoch.
Jednoducho povedané mala kŕče do bruška. Taká špecifická stolica viac krát do dna (, kyslo páchala) a tak bola nespokojná a rovnako kopala, strhala sa zo sna a podobne.
Len čo som vyradila mlieko aj z jej aj z mojej stravy, tak zrazu úplne pokojne ... Uplne sa zmenila.
Skúste popremýšľať. Nemusí to byť mlieko, ale kľudne aj kaša - lepok, atď.
Poskusajte nové veci aspoň 4 dní a uvidíte, či to pomohlo.
( Samozrejme poraďte sa s pediatrom)

irina29
autor
26. júl 2020

@luba41 od zaciatku spinka v postielke. Chcem aby mal svoj klud,nemozem ho mat pri sebe v noci, to by sme sa nevyspali a manzel by ho mozno nechtiac privalil. To sme nechceli. Naucil sa spinkat v postielke a ked sa prevaluje viem ze nikde nespadne. A vecer stale zaspaval na prsniku a cim castejsie som kojila tym castejsie chcel aj v noci...Najhorsie je ze asi od troch mesiacou zacal na prsniku vystrajat tak som musela kojit a prechadzat sa a hojdat naraz. Tak to trva doteraz. Ked si sadnem nechce tahat, proste krici a kope nohami. Cele zle....takto rebeluje 4 mesiace.

sterea
26. júl 2020

Večer mu dávate veľa jesť. Moja malá mala nočné desy z toho, že neskoro večer jedla. Ale bola o čosi staršia, a prestalo to keď sme upravili stravu a posledné jedenie mala o 17 hod. Váš je ešte maličký ale toľko keby ste aj vy zjedla tak by ste sa celú noc prehadzovala. O 17 - 17.30 mu dajte kašičku, medzi 18,30- 19 mliečko a šup do postieľky.

lucyluv
26. júl 2020

Ja by som skúsila vysadiť tu kasu

sterea
26. júl 2020

Myslela so len kojenie a žiadne dokrmovanie umelým mliekom pred spaním. A v noci len vodu alebo rascový čaj.

irina29
autor
26. júl 2020

@sterea dakujem vyskusam. Stale ked krici aj o pol deviatej tak mu dam prsnik lebo ho neviem ukludnit.

irina29
autor
26. júl 2020

@ivca88 dakujem. Na tu laktozu som myslela aj som vravela doktorke ale pozerala na mna ze co to rozpravam. To som este len kojila a bol nedobry. Teraz prikrmujem a mam pocit ze je to este horsie....mozno ho naozaj boli brusko z niecoho.

jvasenka
26. júl 2020

@irina29 mozno je to skoro nanho... Dieta musi byt unavene inak je to strata casu.. Treba ho vycerpat ponukat mu podnety nove veci... Moja ked je zla a potrebujem nieco robit dam jej nieco nove - varechu, kuch obracacku, skatulu, flasku, to su stale zabavi, je to nieco nove. Uz ked vidim ze je unavena, je zla, placliva, nic nechce robit s nicim sa hrat idem ju uspat.. Niekedy si ani nepretiera oci ani neziva ale uz to viem... Zaujimave je ze su to skoro rovnake casy kazdy den🙂 moja napr zaspava vecer okolo 9tej a vstava dost skoro.. Ale cez den co to pospi niekedy hodinu a niekedy len pol 🙂
A ked mi pri krmeni nevydrzala, plakala a bola zla robila som grimasy alebo smiesky alebo nieco co ju zaujalo a prestala vystrajat.. Vyzeram pritom ako psychopat ale vela x to pomohlo🙂

luccija
26. júl 2020

@irina29 určite ho nerurkuj pravidelne!lebo sa stane z toho zlozvyk a zleniveju mu čreva to sa robí iba v akútnych prípadoch, keď sa nevie dieťa vykakať či vyprdkat.To naozaj 4 m kojis, hojdas a prechádzas sa?pri jedení má byť klud.Ak je hladný bude jesť aj pri tvojom sedení to sú len maniere zlozvyky.Ved, keď bude mať rok aj pol ako ho budeš hojdat?
Máš dosť mlieka, nemá krátku uzdicku?nemal by plakať pri kojeni a kopať nohami.Ake mu dávaš prikrmy koľko do dňa?Mne príde hladny

sterea
26. júl 2020

V noci skúste nedať prsník, len tú vodu. Pár nocí bude kritických ale mal by pochopiť že jedlo v noci nebude a mal by spať. Moja sestra to tak robila a decká v pohode prespali celú noc. Ja som bola ako vy, tlačila som do nich jedlo aby prespali celú noc. Celé zle, teraz by som to už neurobila 🙂. Keď sa už prikrmuje, nieje potrebné dieťa v noci kŕmiť.

luba41
26. júl 2020

@irina29 lenže on vyžaduje tvoju blizkost aj v noci..večer vie, že ho odložíš a odídeš, preto aj tie "nervy", preto to budenie v noci..naozaj ked si ho dáte k sebe, vyspíš sa a nemusíš k nemu vstávat....a kaša na večeru je "ťažké" jedlo..prehodte na olovrant, večer len dojčenia..ak to začalo po 3 mesiaci, tak niečo nie je v poriadku s dojčením- málo kontaktu cez den, málo dojčení cez den, vela príkmov atd..

ivca88
26. júl 2020

@irina29 aj materské mlieko obsahuje laktózu.
Ako fakt to je neskutočne bežné.
Skús googlit a možno sa v tom najdete.
U nasej som hneď videla že sa pokakala po smotanovom príkrme či jogurte.
Rieši sa to len enzymom laktáza. Nie je to ani nejaký liek, len čisto enzým. Ublizit to nemôže , aj keby to len vyskusas. Porád sa teda v lekárni ak si myslíš, že by to mohlo byť tymto. Volá sa to coliprev.
Ja som o tomto ani len netušila, až kým sme nezistili intoleranciu aj u môjho muža. Často mal bolesti brucha či tráviace problémy.
Nikdy by ma nenapadlo, ako jedno zistenie zmení dieťa ..
Ale môže to byť aj čokoľvek iné.
Ale keďže to bolo aj v čase čisto dojcenia, tak to môže byť laktóza.