Ahojte prosim poradte ci je ok ak 7 mesacny syn ked je na bruchu tak vastokrat robi lietadielko.Rodina hovori ze to je uplne normalne,dokonca aj milé(?🤦🏼♀️) Pediatricka nic neriesi,stali mi hovori aby som neriesila blbosti…ale mne sa to vobec nepaci,on sa pekne otaca na brusko ale naspat nie (par krat sa mu to uz podarilo), na bruchu vydrzi max 2-3 min a zacne robit lietadlo a place…pre istotu som si vypitala termin k fyzioterapeutke aby sa nanho pozrela…moja otazka je ci aj vase deti robili toto a bolo ok?
Nám pediatrička povedala že robiť lietadielko je úplne normálne.
lietadielko sa ak si spravne spominal nachadzalo vo vyvojovom dotazniku dokonca dvakrat, myslim 5-6 aj 7-8M takze ano je to normalne, ze ho robi, kazdopadne ja osobne si myslim, ze jednou navstevou fyzioterapeuta nikdy nic nepokazite 🙂 aspon vam povie co a ako, aj my sme s malym boli, ked mal par mesiacov, kedze pediatri robia akurat trakcnu skusku, otocia na brucho a u mojej aspon ten dotaznik odovzdavam, niekde ani to nie 🤷♀️
Ano moj robil casto lietadielko, ale neplakal. Mne to prislo, ze by sa chcel pohnut, ale netusi ako. Robil to totiz velmi intenzivne v obdobi, za ktorym uz nasledovalo stavanie sa na styri a 4nozkovanie. Ale chodte sa dat pre istotu prezriet, kedze my ho tu nemane moznost vidiet nazivo.
Z brucha na chrbat sa moj neotacal dlho, skor vedel sediet a chodit okolo nabytku. Pripadalo mi to, ze nema motivaciu, lebo co na chrbte 🙂
Ano, casto robila lietadielko a my sme ju povzbudzovali tlieskanim. Super, ze ju pozrie fyzio. U nas to bolo tiez tak, ze som ju dala skontrolovat a hned mi fyzio nasla par veci. Problem bol u nas, ze sa otacala prevazne len do jednej strany.
U nás to bolo tiež, že robila lietadielko a plakala. Mala 5 mesiacov. Išla som s nou na také detské cvičenie, kde ju aj cvicitelka pozrela a zistila, že ma zvýšene napätie v chrbatiku, hravou formou sme potom cvičili, žiadne cviky, že by pri tom plakala alebo tak a po mesiaci to už nerobila. Som rada, že som s nou šla hneď. Lebo chuda ležala na brušku, hračky pred sebou a len plakala.
Moj syn tiez casto robil lietadielko k fyzio sme isli az ako 9mesacny, kedy uz mal davno sediet a stvornozkovat, za mna si spravila vyborne rozhodnutie a usetris si tym hlavne vela nervov.
Tiez by som sla skor kebyze mozem vratit cas.