prosim poradte ako mam zabranit aby mi neublizoval ☹
@ninka206 ahoj, prosim ta, moja mala (necelych 7 mesiacov) ma pri kojeni tiez brutalne stipe, ale tak, ze mavam z toho casto aj take mini "cucfliaciky". preslo to tvojho maleho? co si robila? ja sa uz idem zblaznit z toho, skusala som jej rucicky drzat (co pri kojeni neviem obe naraz, takze vzdy jednou stipne ochechula jedna), ale mava nimi ako blazonko, skusala som aj jemne buchnut a povedat nono, nestip maminku, ale teda uz 3 tyzdne a nic... ako to bolo s vami? alebo este je? dakujem
@mahmulienka ja mam doma to iste, ako to u vas skoncilo? Tiez jej nedokazem zabranit, vzdy najde kusok holej koze, ak sa mi podari nejako obe ruky odstavit, tak sa rozplace a nevie sa kojit dalej. Mne to pride, ako nejake nutkave chovanie, ze to musi robit, ci ako.
@pele ahoj, no asi ta nepotesim, naty má teraz 11 mesiacov a zmena nulová! z kojenia chodím dostipana doskriabana, no katastrofa. a presne ako pises, je to nutkave chovanie. Akonáhle urobím čokoľvek, čo by jej v tom branilo, chytí hysak a je neupokojitelna. tak som si proste zvykla a trpim. navyše kedže má zdeformovane prsteky, nestriham jej nechtiky tak často,ako by bolo treba a tým pádom som veľmi často riadne doskriabana do krvi. Ale tak čo už... veď raz to isto prejde - minimálne keď prestaneme kojit 🙂
aj moja ma stipala pri kojeni najprv do prsnika, stale do toho druheho, z ktoreho akurat nepila..potom ked sa prestala dojcit, tak ma stipala pri zaspavani do predlaktia, muza do krku..potom zacala chodit ale ten "zlozvyk" mala stale, normalne ked presla okolo mna alebo muza, zastavila sa pri nas, musela nas stipnut aspon na chvilu a sla dalej..muz ked ju zobral na ruky, stale ho stipala do krku (mna uz prestala ale muza stale sem tam stipne ked ju ma na rukach) kym bola mala, nezaberalo nic, ked uz bola trosku vacsia, tak sme ju upozornovali a postupne s tym prestala (teda este nie uplne, ale uz len muza stipe 😀 )
@tintinka a to si ju na toho muza ako naucila, budem to musiet aj ja nejako presmerovat 😉 😉 😉
to vobec nie je upokojujuce zistenie, ze to u vas pokracovalo aj po ukonceni dojcenia. som tak tajne dufala, ze by to mohlo potom skoncit u nas... tak sa asi radsej nebudem tesit predcasne... sranda, bo pri prvej dcerke som toto vobec nepoznala.
@pele
@mahmulienka ahojte,tak my sme to krasne a jednoducho vyriesili,mam tusim aj v albume....na krk som si zadovazila mega goralku a ona miesto tahania vlasov a stipania sa hrala s nou 😉 neskor som uz mala na retiazke mensiu. Ak sa detom znudi,treba ju vymenit za nieco ine 🙂 teraz mi lubi preberat vlasy,ako mala opicka 😀
@mamusia no tusim dnes vecer skusim, uvidime, co to spravi, urcite dam vediet. dufam, ze ju potom aj uspim a nedopadnem tak, ze "aha, nova hracka, juchu, zurka do polnoci" 😉
@mahmulienka aha,to neviem,ja som jej to len cez den davala,na nocny sa vpohode ukojila bez skrabancov 😀 aby Ta nezaskrtila 😝 😅 😀 skus plienku do rucky na noc.
@mahmulienka neucila som ju na muza..ked zaspavala so mnou, stipala mna, najprv do prsnika, potom ked som prestala kojit, tak zacala do predlaktia alebo do ramena..no a ked zaspavala s muzom, tak stipala jeho..ked som prestala kojit, zacal uspavat malu on ked bol doma, takze sa presmerovala na nho sama 😀
@mamusia skusim tu goralku, uvidim, co najdem. plienka asi nepomoze, jej vadi, ked ma okolo seba handry. aj kojit ju musim v tielkach resp. bezrukavovych trickach, nech dociahne na holu kozu.
cez den mi kojenie az taky problem nerobi, kedze to je raz dva, to ten jeden dva stipance/skrabance prezijem. vecer pred spanim je to horor 🙂
tak som zvedava, vyskusam a dam vediet, ako sme dopadli...
@tintinka hej, to mi bolo jasne, to ja len tak zo srandy 😀
@mahmulienka no inac s nou zacal zaspavat on, lebo ja som to uz nedokazala vydrzat..to stipanie..bola som z toho nervozna a tym padom sa aj malej zle zaspavalo a stipala o to viac..drzim palce nech to skoro prejde
@mamusia u nas by musela byt goralka kozena, aby zabralo🙂 Tiez si ma nepotesila...aj ja mam zbozne zelanie, aby to preslo s ukoncenim kojenia, ale tiez sa bojim, ze nie. Sice to fakt robi najma pri kojeni, ale aj pri lezeni napr. miluje najst kusok koze a zachytit sa jej, aj zahryznut ma rada (au) alebo si len tak v prstekoch stipat tu kozu ako zo zaujmu, pri spoznavani
@mahmulienka, ani u nas to pri prvej nebolo, ta sice ako keby madlila tu druhu bradavku, pripadne sa drzala podprdy, ale to tak vsio. Mame rovnake toto druhe dieta🙂 Aspon sa tesim, ze nie som sama. Moja je celkovo taka 'naturalna', ona len tu kozu, ziadne vymozenosti civilizacie, ani kocik nechcela, ani dudel, pri noseni sa nas vzdy pevne drzala-najradsej za tu kozu, lieky s tymi umelymi sladidlami (aby ich deti chceli) nemoze ani citit...Ja som MM davno hovorila, ze keby ma dakto vyzliekol, tak ho zavru za tyranie, krk dostipany, podliatiny na prsiach, bruchu, dohryzena kde tu🙂
@mahmulienka
@pele
no, tak hlasim vysledky vcerajsieho koralkoveho pokusu. dala som si na krk koralkovu snuru. naty na nu sprvu prdela zvysoka. pocas kojenia som jej ju ale zaplietla do ruk, ked mi zmolila kozu a zacala sa s tym hrat. naivne som si myslela, ze mam vyhrate 🙂 haha. kdeze. hrala sa iba jednou rukou, druhou stipala a skriabala ako zvycajne (ale aj to je super, kedze to nerobila dvoma rukami, mam cucfliacikov a modrin menej). horsie je, ze ma skoro priskrtila, kedze si tu retiazku vzdy posuvala ponad svoju hlavu, co v polohe lezmo znamena, ze mama prichadza o prisun kyslika. nevadi, bavilo nas to obe, mozno si na to zvykne viac. ja som spokojna, pobavili sme sa obe, natasa neostala hore do polnoci, normalne zaspala, takze to idem skusat dalej, uvidim, ako to pojde 😀 ale bavim sa 😀
@ninka206, mudre knihy radia, chytit rucicky a vysvetlovat, ze to nesmie robit. Ale to ho prejde same. Nejde o prejavy agresie ani nicoho takeho, prejde si tym snad kazde dieta. Mna mala buchala ked sedavala na wcku po hlave, niektoti mi nadavali, ze ako si to moze dovolovat..... nepomahalo ani nic na malu, ale preslo to z nicoho nic same. mala do roka. Kamoske robila v tom veku dcerka to iste, pritom ja som nervacka a kamoska total flegmaticka, cize ani o matke to nebolo. A nasa je viac temperamentna ako je ich dcerka.