Ahojte maminy, mam za tyzden 7mesacnu dceru, ktora uz asi mesiac je akokeby vymenena.
Do 6 mesiacov krasne sama zaspavala- nikdy nebolo treba ju uspavat, vedela sa prehrat sama - minimalne sa nosila na rukach, vystacila si s hrackami v postielke, kresielku, vedela byt sama v miestnosti, nikoho sa nebala.
Zo dna na den uuuuplna zmena, boji sa chlapov, je stale umrnkana, nevie sa sama zahrat, nic ju nebavi, vsade a pri vsetkom mi vydrzi tak 5minut a potom zacne hlasno hmkat, mrnkat az zacne plakat. Zrazu je potrebne ju uspavat, odidem z miestnosti a uz place. Niekedy jej ani manzelova naruc nieje dobra, akonahle si ju zoberiem ja, polozim si ju na seba ked lezim je uuuuuuuuplne tichucko ba az zaspi.
Rodicia mi nadavaju, ze som si ju rozmaznala a naucila ju na ruky. Mate s tymto niektora skusenost?
Citala som nieco o separacnej uzkossti, moze to byt to? Alebo zuby? Alebo som fakt urobila chybu a je rozmaznana? Ako mam postupovat dalej?
Ja som tiez raz riesila ze som malu naucila na ruky 🙂 a potom mi jedna baba napisala ze dieta som nosila 9 mesiacov vsade zo sebou takze nemam riesit ze som ju “naucila na ruky” 🙂 a veru odvtedy to neriesim a ked ma niekto blbu poznamku poviem mu toto 🙂
A mala ked je zla a vidim ze akoze place tak ju s kludnym hlasom upokojim a az potom ju zoberem na ruky 🙂
Vobec si ju neromaznala, ja mam 8mesacnu slecnu a ked chcem len vybehnut na wc, tak place. Ako nahle ma uvidi, zacne sa smiat a je spokojna. Ked som pri nej, tak sa spokojne sama hra s hrackami. Len Ta potrebuje vidiet a mat pri sebe. Je to uplne normalne.
7 mesacne dieta nemoze byt rozmaznane... ja zas nerozumiem tym radam, ze ked ta dieta potrebuje, mas mu to upierat, to je postavene na hlavu.
Ja by som tvrdila, že čudných je skôr tých prvých 6 m :D
Podľa mňa je normálne, že keď dieťa plače vezmem ho na ruky. Moji už majú 5 a 8 rokov a keď začnú revat tak idem mu nim a ich obijmem. Svoje deti som nosila na rukách kým nezačali loziť. Čiže do 8mesiacoch, potom už na ruky ísť nechceli. Z môjho okolia ale nikto neriešil, či ich rozmaznavam na rukách. Sami začali zaspávať v izbe keď syn šiel do prvého ročníka😅. Ale do dnes sa tešia keď si ku nim niekto večer ľahne. Treba to len prijať ako to je. Príčina môže byť rôzna. Čím sú deti väčšie, stále si uvedomujem viac, že už má až tak veľmi nepotrebujú. Treba si ich prítomnosť užívať keď sú malé,....viem znie to jak klišé, no je to tak.
Dieta vie co potrebuje, co by som ja dala zato, keby moja bola schopna byt na rukach upokojena ci by v tom veku tak zaspala...nehrozi...dietatko prechadza roznymi fazami a su fazy, kedy naruc matky potrebuje viac ci menej...je to vysostne individualne. Nesuhlasim s tym, ze dieta ak potrebuje naruc ci pritomnost matky je rozmaznane. Niektore deti tak reaguju ked sa necitia uplne fit pred soplikmi a v case ked su chorucki, ine v case ked rastu zubky....ja som si dvojicky davala na piknik ci hraciu deku ci do chicco lehatok a neskor do rastucich stoliciek aby som si mohla robit nevyhnutne (pranie, jedlo, pitie, zehlit). Nechavat dieta same zvysuje uzkost a nepokoj z mojej skusenosti, mojim stacilo ze ma videli a hrali sa....drzim palce!