7-mesačné dieťa sa ešte neplazí

kejty13
2. jún 2020

Ahojte, kedy sa začali vaše detičky plazit? My máme o týždeň 7 mes a ani stopy po plazení, stavia sa na štyri, ale nepohybuje sa.

ada309
2. jún 2020

@kejty13 mam dve deti, ani jedna neplazila, išli rovno na 4, ale az po 9 mes

lenuliatko84
2. jún 2020

Asi v 4 mesiacoch

sunny8
2. jún 2020

Moja dcérka bola spomalená celkovo a dnes už chodí normálne a nič nezmeškala 🙂 takže v roku ešte nechodila po štyroch ani nechodila vôbec dokonca sama nestala. Plazit sa neplazila vôbec len sa smykala nožičkami dozadu keď ležala na chrbatiku. Naučiť ju na štyri bol boj len sa smykala na zadku a to bol celý jej pohyb po roku. Až v 22 mesiaci sa naučila chodiť. A po štyroch len pár mesiacov predtým. 🙂 Každé dieťa je iné
Priznám sa že tiež som robila paniku zakladala niekoľko diskusii vždy s iným "problemom" a mojím postrehom nikto ma nikdy neznepokojil každý mi písal že kľud že ona bude chodiť v jej čase ;) neskutočne trápenie bol každý pohyb pre ňu .. a dnes sa už nezastaví 😂

mogaa
2. jún 2020

@kejty13 neporovnávaj.....deti bežne preskakujú jednotlivé fázy....dôležité je že vidíš posun a dieťa nestagnuje.....k plazeniu sa následne vráti alebo ho uplne preskočí...to že sa stavia na štyri je super, zo začiatku bude len pohupovať zadočkom až neskôr príde na to ako sa pohnúť dopredu....sú deti ktoré sa plazili a hneď sa začali stavať a chodiť - štvornoškovanie preskočili....pritom práve štvornoškovať sa odporúča čo najdlhšie lebo sa zároveň prepájajú obe hemisféry mozgu....a tým deťom tiež nič nie je, až následne keď už behajú sa k štvornoškovaniu vrátia.....každé dieťa ide svojim tempom až nakoniec sa to okolo tretieho veku vyrovnáva - či už v pohybe a aj v reči.....

verizienka
2. jún 2020

@sunny8 normálne mi odľahlo, že nie sme sami 😁. Naša za týždeň rok má a tiež ani náznak stavania sa, lozenia ani sedenia.

mirola
2. jún 2020

Moj sa zacal plazit asi v 6 a v 7 uz stvornozkoval, hned na to stal. No sediet zacal az v 10 tich a chodit v 11 tich .

1gabriela13
2. jún 2020

@kejty13 moja dcéra v 7ich mesiacoch už stála a v 9ich chodila. Ale nemôžeš porovnávať deti. Každé dieťa je individuálne. A nič ste ešte nezameskali ak Dr vidí že je všetko ok tak sa nie je čoho obávať. A hlavne ho nenutit do ničoho. Ono keď sa nato bude cítiť a bude pripravene, postaví sa a aj chodiť bude.

lejluska
2. jún 2020

Starší syn sa vôbec neplazil a dokonca ani neštvornožkoval...on šiel rovno na dve...9 mesačný začal chodiť, druhý syn sa začal plazit ako 6 mesačný... ale s ním sme chodili aj na neurológiu a tam mi lekárka vravela aby som ho dávala na bruško do priestoru ...tak som robila a aj sa začal plazit 😉

asia83
2. jún 2020

@kejty13 Dcéra začala loziť ako 10 mesačná, syn 8,5 mesačný. Ja netuším, kde sa ponáhľate. Mne ani nenapadlo pri oboch, keď mali 7 mesiacov, prečo ešte nelozia.

titla
2. jún 2020

Plazit sa zacal ako 9m, v 10m sa zacal stavat na nozicky a sediet. Teraz ma 11m, pokusa sa vyliezt na vsetko co ma v dosahu ale este nechodi popri nabytku ani nestvornozkuje.

hilia
2. jún 2020

Kejty13, mojadcera sa ani plazit nenaucila, hned v 10 mesiacoch supla na nohy a ber ho.

sirell
3. jún 2020

moja dcéra sa vôbec neplazila. velmi rada lezala a hrala sa na brusku, tocila sa dookola, ale dopredu ani kusok. mala uplne atypicky motoricky vyvin. v 8. mesiaci sa sama posadila z polohy na chrbte, v 10. mesiacoch sa postavila, o dva dni sa plazila asi 1 den a potom štvornožkovala. chodiť začala po 13. mesiaci. syn mal naopak ukazkovy tabulkovy vyvin.