7-mesačné dieťa nechce ísť do 2. vzpriamenia

25. jan 2023

Ahojte, maly mal prave 7m a druhe vzoriamenie stale nic..akoby sa 2 mesiace zasekol a nerobi pokroky..boli sme aj u fyzio, cvicime kolko sa da a stale nic..zacinam byt zufala, netusim co robim zle, preco nenapreduje..najde sa tu este niekto s tmto problemom? Pridem si ako jedina na svete a citim ze som niekde zlyhala, len netusim kde..venujem sa mu cely den, cvicime na brusku, na chrbte, do stran a vobec nic sa nedeje😭

queeninthenorth
25. jan 2023

Môj má sedem mesiacov a taktiež ešte nerobí druhé vzpriamenie…netreba robiť zbytočnú paniku, každé bábo má svoje tempo…daj sa do kľudu kvôli malému a užívaj si s ním čas…naozaj netlač naňho aby bol podľa nejakých tabuliek alebo čo je to úplne zbytočné a je fajn že s ním cvičíš ale ani to nepreháňaj 😇😌

hariet
25. jan 2023

ja ti poradim, aby si tieto veci tak strasne neprezivala, lebo si vyrabas uplne zbytocny stres. Dieta sa ti vyvija normalne, pocula si uz, ze kazde ma svoje tempo? Pozrela som si, ze druhe vzpriamenie by malo dieta zvladnut do cca 8. mesiaca. Tvoj ma prave 7. Ma cas. Nemusis ho tolko natahovat, uplne staci, ze s nim pocvicis, on si ide svoj vyvojovy program aj bez tvojho pricinenia, neboj sa. Urcite toto nie je na zufalstvo, tak klud a uzivaj si zdrave dieta, nikde si nezlyhala 🙂

titla
25. jan 2023

@hariet Moj syn sa v 7 mesiacoch este len pretacal z brucha na chrbat. Motoricky vyvoj pozadu oproti tabulkam. Plazit sa zacal az ako 9 mesacny a potom sa jeho motoricky vyvoj nastartoval a jeden pokrok za druhym. V 13m uz chodil. Teraz ma 3,5 a je to tornado. Kazde dieta je ine, potrebuje svoj cas, aby sa posunulo dalej.
Nespiminas ziadnu diagnozu, takze za mna zbytocne sa plasis a panikaris. Daj mu cas.

nikpa
25. jan 2023

Zle robíš len to, že to siliš. Ma 7 mesiacov tak ho prosim ťa nechaj normálne vyvíjať. Ma ešte čas.

kacena4
25. jan 2023

prosim ta nestres dieta nie je hracka ze pojde podla tvojich predstav a tabuliek ka,de dieta je ine jedno dany ukon zacne robit v 6m ine az v 9m takze klud

diefca
25. jan 2023

Nasa do cca 10. mesiaca druhe vzpriamenie uplne ignorovala, stale sa len plazila cez predlaktia. Chytala ma uz panika, ale potom sa zacala dvihat najprv o nizke prekazky, potom vyssie, az kym sa nepostavila na nohy. Potom nasledne behom dvoch tyzdnov zistila, ze udrzat sa na rukach pri vstavani je fajn vec a takmer naraz presla aj do stvornozkovania a sikmeho sedu. Cize u nas trochu opacne poradie, ale podla fyzio to je ok, hlavne, ze sa k tym pohybom dopracovala. Ak nema nejake vazne diagnozy, tak by som sa nebala. Aj ked viem, je to tazke, mne tiez nebolo vsetko jedno.

evulienkaslx
25. jan 2023

netreba panikarit, moze dietatko ist skokovo, pripadne skusit inu fyzio, nie vsade davaju spravne rady, handling a pod.

autor
25. jan 2023

Odpoviem takto naraz - fyzio nenasla ziaden problem, dala nam cviky na fit lopte, overbale, dvihanie noziciek, manipulaciu sme mali ok pretote nas ju ina fyzio naucila po sestonedeli..
On sa ale od 5m vobec nepohol..vie sa pretacat z chrbta na brucho a pivotuje do oboch stran..ziadne pokusy o cokolvek ine, ani plazenie, nic..ak ma nieco pred sebou radsej sa rozplace a lietadielkuje..na rukach by sa pritom fyzicky asi udrzal, lebo aj na fit lopte uz urobil klik, aj na overbale drzi..ale na brusku nic

siska53
25. jan 2023

Co je druhe vzpriamenie?

jaskolka
25. jan 2023

@siska53 tiež nad tým premýšľam... Co to je?

skeblicka77
25. jan 2023

@siska53
@jaskolka to je keď sa dieťa zdvihne na vyrovnaných rukách, keď leží na bruchu

hariet
25. jan 2023

A ty sa rada trapis nad blbostami, ze? Zeby si zaplatila este tretiu fyzio, aby ti povedala, ze tvoje dieta je uplne v poriadku. Fakt sa upokoj, nechaj ho hrat sa, mas velmi sikovne dieta. Ked o par dni pojde do toho vzpriamenia, zas budes riesit, ze preco sa este neplazi/nestvornozkuje? Myslim to naozaj v dobrom, kluuuuud 🙂

autor
25. jan 2023

@hariet prvu fyzio som si zaplatila ako prvorodicka, ktora chce pre svoje dieta najlepsie a chcela som sa naucit spravnu manipulaciu aby nebol dokriveny ako napr ja..
Druha nahradila v rovnakom centre prvu, ktora sa vydala a odisla z mesta inam..bavstevu fyzio nam odporucila pediatricka, aby sme sa vyhli dalsim vysetreniam napr neuro a podobne. Dala nam cas este cca 3 tyzdne.
Maly od ockovani na vysetreniach place, preto stresujem, pretoze ho chcem dalsich navstev usetrit..

janula12345
25. jan 2023

Ja myslim, ze mas dat na svoje pocity. Ak mas pocit, ze nieco nie je ok, ries to. Aj ked na teba budu pozerat divne... ja som za to ze radsej prist skoro a zbytocne,, ako neskoro a potom riesit mozny problem.. z vlastnej skusenosti aj zo skusenosti okolia co poznam par mamiciek. Keby som dala 2x na chlacholenie okolia a rodiny, ... proate som rada ze som posluchla vlastny instinkt a riesila som.

hariet
25. jan 2023

lenze tvoje dieta ide cca podla tabuliek, ved si uplne v ramci normy. Pisem ti preto, ze tiez mam dieta cca vo veku tvojho, je to ale moje druhe. Vidim, co prvy vedel skor a neskor a toto druhe dieta je zas ine..proste je to upne individualne. A na akych vysetreniach place?

jaskolka
25. jan 2023

Tak absolútne netuším, či toto vôbec syn robil, neviem, kedy začal sa pretacat a podobne a bez problémov je. Proste začal. U dcéry tiež sa nijako na to nezameriavam. Veď deti nie sú "tabuľky"maju svoj čas aj svoj postup.

autor
25. jan 2023

@hariet place na kontrolach u pediatricky, plakal aj u fyzio, preto sa snazim vyhnut sa neurologii alebo pripadnym rehabilitaciam, vojtovkam a podobne, lebo viem ako by to prezival … a preto som dala zarobit fyzioterapeutke, pretoze sa to zo vsetkych sil snazim vyriesit “cvicenim hrou”

autor
25. jan 2023

@queeninthenorth a pediater vam na to nic nehovori?

queeninthenorth
25. jan 2023

@autor podľa pediatričky je náš malý riadne živé bábo, vyvíja sa v svojom tempe a je to primerané a smeje sa že v 10.mesiacoch bude chodiť pri tom čo všetko stvára keď sme na poradni…môj malý bol naozaj na začiatku lenivý a potom zrazu zo dňa na deň bum

joannita
25. jan 2023

Autorka..... Uplne zbytocne stresujes. Ja netusim co je 2. Vzpriamenie, ale moj syn siel UPLNE mimo tabuliek. Vsetko siel o dost pozadu oproti ostatnym detom. 4 nozkovat zacal az v 14.m a chodit v 19m, rozoravat v 3 a pol roku.
Teraz ma 4, beha ako sarkan a usta sa mu nezavru cely den.
Trosku polav, nestresuj jeho ani seba, nemorduj ho, necvic s nim stale. Urcite je v poriadku

siska53
26. jan 2023

@skeblicka77 jaaaj, ja som sa nad tym nejak nezamyslala, dceru sme sice riesili, ale to vzdy len s pediatrickou, ona bola vzdy na dolnej hranici tolerancie.. kedze mala slabsi svalovy tonus.

kybel_
20. nov 2023

ahoj, mozem sa opytat ako ste dopadli s druhym vzpriamenim? 🙂 riesim uplne to iste s dcerkou momentalne

autor
21. nov 2023

@kybel_ ahoj 🙂 no on ho nakoniec nejak extra ani nerobil..ako 8,5 zacal este len plazit, ale z plazenia sa rovno staval stylom ze sa doplazil napr ku gaucu, chytil sa a vytiahol hore do stoja..+ som mu robievala z matracov taku prekazkovu drahu takze sa plazil a tahal hore dole..to zrejme stacilo aby posilnil potrebne svaly lebo o 3 tyzdne na to uz stvornozkoval, cize ako 9m..