Maminy, nemate niektora skusenost? Nas 7,5 mesacny syn sa uz v 2 mesiace v kuse kazdu kazducku noc budi tak, ze je 2 hodiny hore. Cakanie, ze ro raz prejde mi nepomohlo, tak som skusala skracovat denne spanky, ze ci nahodou nespi vela cez den. Ale nepomohlo ani to. Inak spi zvacsa od cca. 19:45 do 7:00 - 7:20. Medzitym je 2 hodky hore, napr tuto noc od 2:30 do 5:15. Mimo toho sa este asi 3-4x budi na kojenie.
Premyslam, ci nejde o nejaku neurologicku poruchu. Nemate skusenost?
Moja dcera takto vstavala a presne rok to trvalo ale mala to tak ze najprv od cca 2.00-5.00 bola hore, zhruba po dvoch troch tyzdnoch si to zrazu zmenila od cca11.00-02.00 a zase po zhruba dvoch troch tyzdnoch cca 01.00-4.00 a takto to trvalo rok. Potom zrazu spala celu noc. Ten cas co bola hore, tak sme sa hrali. Doteraz nechapem ako som to zvladla, ked som bola slobodna mama. Chce to len pevne nervy, raz.to prejde 🙂
@alex666 neriesila som to s pediatrickou, iba sme sa o tom rozpravali a aj ona mi povedala ze niektore deti to mavaju. Raz ich to musi prejst a aj preslo, dcera ma teraz uz 10rokov a uz na to len s usmevom spominam. Ked sa mi narodil syn tak som s obavami cakala co bude ale on takto fungoval len zhruba 5 mesiacov. Chce to len pevne nervy, kazde dieta je ine 🙂
Nasa mala take obdobie od 4 do 10 mesiacov. Co som sa ju v noci nakocikovala alebo nanosila. A rano o 6:30 budik do prace 🤦♀️ najhorsie obdobie v zivote
@laurar1 Nema uplne pevny rezim, ale zvacsa je to priblizne takto:
1. spanok: o 10:30. Niekdy spi pol hodinu a niekedy jeden a pol hodiny. Podla toho je 2 spanok.
2. spanok zacina rozne, podla toho kolko rano spal. Ale vzdy sa budi priblizne o 15:30. Je do 19:15 hore, potom hygiena, pyzamko, kojenie a zaspi.
Dcéra má 9 mesiacov a budi sa aj v noci každé 3h co je na tom zle?! Niiiic treba len vydržať 🙂
nám sa to presne stávalo,syn mal asi rok,keď sa nevyspal cez deň,tak nespal ani v noci,od jednej do štvrtej cca bol hore..,nech si pospinká poriadne cez deň,večer skúste neskôr ho dať spať...ja viem,že je to únavné,ale keď pospí celú noc,tak to stojí za to...celú noc,ja viem, preháňam,budenie na cicu nepočítam...
Urcite nejde o neurologicku poruchu. Robili to aj moje deti. Netreba zapinat svetlo, neprihovarat sa. Ked nechce spat, tak nech lezi potichu v postielke, alebo pri vas v postely, aby sa naucilo, E v noci sa spi. Moji kolkokrat lezali, hrali sa s cumlom a zaspali.
@alex666 Ja som odpozorovala ze sa takto zobudi vyspaty urostred noci a je hore 2 hodiny vzdy ked nema dostatok bdenia. Nezalezi na tom ci spi cez den celkove 1 alebo 4 hodiny, alebo ci je pred nocnym spankom hore 5 hodin (kedy je uz vazne velmi unaveny) ... hlavne potrebuje byt hore minimalne 10 hodin za cely den. Ak je to menej, tak nie je dosatocne unaveny aby prespal celu noc a v noci buntosi.
Teraz ma 13 mesiacov a prechadza z dvoch dennych spankov na jeden spanok a tak sa nam tie hodiny ked je hore velmi menia zo dna na den ale musim to vzdy velmi dobre pocitat a podla toho planovat denne spanky kedze sa snazime mat vecierku o tom istom case.
Skus to odpozorovat pocas 1-2 tyzdnov... kazdy den si spocitaj kolko hodin bol hore a zapisuj a tiez ci v noci buntosil a potom pridaj 1-2 hodiny bdenia (rozdelene rovnomerne pocas celeho dna) a zase pozoruj ci sa nieco zmeni.
@alex666 ked sa zobudi place? Chce sa kojit alebo sa chce hrat, chce aby si sa mu venovala? Ak neplace, nechala by som ho v postielke, nechala zhasnute, neprihovarala sa mu. Ak by plakal, zobrala by som ho k sebe, skusila nakojit. Ale vsetko potme, bez prihovarania, urcite nie ist do druhej miestnosti a byt tam s nim za svetla, aby bolo jasne, ze je noc. Ak place velmi, tak su ti moje rady na dve veci...nemyslim si, ze je to nejaka porucha, robil to aj syn mojej susedky, ale neviem ako dlho
nam sa presne nocny spanok pokazil okolo 7 mesiacov,, zacali nam ist zuby..... trvalo to tiez dlho,,ja som vsak kojila,, tak bolo to o to narocnejsie,,,,,,,ale neboj,, ako 2 rocny uz to bolo ok 🙂 ...niekedy lepsie, inokedy horsie,,,nejdu mi nahodou zubky,,,,, nam vychadzali dost dlho,,,,
@tanisha Je mozne ze to plati len na toho nasho... ale citala som to aj v knihe... zase na druhej strane tych knih a rad o detskom spanku uz bolo tolko napisanych ze clovek nevie... asi len treba skusat az kym najdu nieco co funguje.
@alex666 niečo podobné som mala aj ja .dcéra prespal celú noc večer zaspala kolo 8 pol9 a pred vianocami začala spať v štýle že zaspala o pol 8 a zobudila za hodinu a bola hore aj do pol noci alebo zaspala o 8 pol9 a zobudila pred 10 a to bolo aj do druhej hore 🙈 ako odišiel manžel do práce spíme zas akurát sa zobudí asi 2x čo len zamrnči a hneď spí a raz na čaj momentálne máme 9 mesiacov
@alex666 nam sa tiez obcas stale, ze nas 5,5mesacny sa v noci zobudi napr. o 2 a do 3,30-4hod je hore akoby bol den, chce sa hrat, rozpravat a pod. necham ho v postielke a trpim kedy bude chciet spat 🙄🥺 nastastie sa to stalo ssi len 2-3krat, ale nam zaspava okolo 22-23hod zvycajne a budi sa medzi 8-10:30hod rano + samozrejme prestavky ma kojenie..