7 mesačné dieťa - jasličky/opatrovateľka

2. apr 2022

Ahojte ,je tu niektorá ,čo mala svoje malé v jasličkách od pol roka? Popr mala opatrovatelku? Kedze som doma sama ,už som bola strašne zúfalá a potrebovala som reset ,byvame s manzelom v inom meste a nikoho tu nepoznám ...Na malého som sama a bez kamarátiek,bez nikoho ...
Vzali ma na brigádu ,kde sa mi mimoriadne darí,prídem šťastná a oddýchnutá ,spokojná k malému ...Neviem čo robiť ,kedže jasličky sú tu od 9 mes.A opatrovatelku mamzel moc nechce ...MM svokra je na marodke ,byva o par dedin dalej .No oni sú príliš napnutý na Boha a nevedia prijať že chcem chodiť 3/4x do týždňa na brigádu .Nemám kam dať malého ...

rebeka7501
2. apr 2022

Síce už mám dospelú dcéru, keď mala 7 mesiacov chodila do jaslí. Bola tam veľmi spokojná, medzi rovesníkmi..... Keď mal manžel voľno bol s ňou doma. Cez víkendy sme chodili na výlety......... Ja som išla naspäť do práce pretože by som prišla o miesto.

nikdenikto
2. apr 2022

Tak jaslicky už nie sú vekovo prispôsobené pre maličké deti ako voľakedy. Aj od 9 mesiacov si veľmi dobre zohnala. Ja poznám najskôr od roka.

Pokiaľ Vás financie pustia, určite nájdi opierku ak ti je to po psychickej stránke lepšie.

Držím palce 🍀

diamond007
2. apr 2022

Tak vyckaj dva mesiace a môžeš ho dať do jaslí.

amelie2017
2. apr 2022

U nas su vacsina jasli od 4 mesiacov, kedze materska je len 16 tyzdnov, ale ja som mala dceru radsej s opatrovatelkou. Predsa len bola v domacom prostredi, opateovatelka dodrziavala jej rezim, chodila na prechadzky. Do jasli sla az ked mala rok a 4 mesiace. Teraz mam skoro 9 mesacneho, o par dni sa vraciam do prace a opat opatrovatelka. Jasle az tak okolo roka a pol.

lavinis
2. apr 2022

Ach, jasle nie pre takeho maleho. Fakt nechaoem ze ludia si spravia dieta a potom ho odložia (pokial nemaju financny problem, to je potom ine, nemaju na vyber). To radšej tu opatrovateľku.

bellovag
2. apr 2022

Pri 2 synovi som šla do práce na pol. úväzok ked mal 10 mes.....dochádzala k nemu opatrovateľka 20 km z mesta k nám na dedinu...bola pri ňom pol roka a potom šiel do jaslí...Bolo to super, malého som dokonca ešte kojila do 16 mesiacov 🙂

kluska
2. apr 2022

ja napisem len tolko, ze take male ma byt pri svojej mame, tam mu je najlepsie, na rovesnikov ma casu habadej, pokial tu ide len o to, ze mama chce psychicky vypnut, tak by som sa radsej obetovala a bola s dietatom doma aspon do jeho roka- roka a pol. ja som taketo jasle videla na zivo, pripadalo by to ako detsky domov, boli tam babatka take malicke do roka asi. Nechcem byt zla, ale rok vydrzat s jednym dietatom doma je minimum co mozes pre neho ako matka zrobit, pokial nie su problem financie a aj ked su problem financie, treba sa zamysliet ci je dolezite aby dieta malo pekne nove oblecenie a hracky alebo mamu aspon rok doma. Mnohe matky su doma same a to aj s viacerymi detmi, bez pomoci a niekolko rokov, ja to chapem, sama som to prezila pri dvoch synoch.

lucjja
2. apr 2022

@kluska ja tiez nechcem byt zla, ale nie je to kazdeho osobna vec? 🤗 podla mna stale lepsie spokojna mama o par hodin denne menej ako frustrovana, nervozna a neviem aka 24/7 ☺️ iste, najlepsie je usmiata a dobre naladena 24/7, ale nie vsetky to tak maju ☺️

kluska
2. apr 2022

@lucjja ano spokojna mama je najlepsie co moze byt, ale par hodin denne? neviem o kolko hodin sa tu bavime, mozno aj o 8-9 hodin menej 3-4x do tyzdna, nebavime sa o tom, ze mamicka na hodinku-dva necha dieta babe alebo muzovi a vrati sa potom odpocinuta. Pozatym je to len 7 mesiacov uvaznenia a len s jendym dietatom.. ale suhlasim s tym, ze kazdeho osobna vec

nikolet3258
2. apr 2022

Ja som pracovala v jasličkach a môžem len odporucit pokiaľ nad tým uvažujete. Dieta sa toho veľmi veľa naučí a je to poznať keď príde do školky.

lucjja
2. apr 2022

@kluska ved to, ze nevieme ☺️ ja mozem za seba povedat, ze ja konkretne pracujem od narodenia - lebo cez obed spi 3h v kociku a lebo vecer zaspi o 7... a radsej tento cas vyuzijem na pracu ako na ine veci 🤷🏼‍♀️☺️ ja som tym len chcela povedat, ze nepozname situaciu a pokial je niekto doma len preto, ze sa to "ma", dobrotu to nerobi ☺️ ja si napr. neviem predstavit ako pises take male dieta dat niekam na 8-9hodin, ale kazdy sme iny ☺️

timi247
2. apr 2022

Ja som mala opatrovateľku od 8 mesiacov, bola som spokojná ja aj dcéra. Ú nás sú jasle od roka, ale výnimočné berú aj skôr, po dohode s riaditeľkou