7 mesačné bábo a pomalé pokroky.

doommii
20. jan 2020

ahojte mamicky😊mam doma 7 mesacnu dcerku teda za par dni bude mat 7😊chcem sa vas len opytat ze ako to mate alebo mali ste s deturencami v jej veku...malicka je uplne zdrava,rastie,pribera vsetko ako ma byt...len mam pocit ze vsetko jej ide velmi pomaly..len teraz sa zacala pretacat a to preferuje skor len ja jednu stranu...co sa tyka stvornozkovania tak to vobec....na brusku dokaze byt aj hodiny len proste mam pocit ze sa jej moc do nicoho nechce...a ked vidim co dokazu jej rovesnicky tak ma obcas napada ci je vsetko v poriadku

miruschkar
20. jan 2020

@doommii myslím si, že máš úplne zdravé a normálne dieta kazde má svoje tempo tak prečo porovnávať 🤷‍♀️ Môj začala stvornozkovat až v 9 aj pretáčať neskôr .. a je úplne normálne dieta 😊Takze nestresovat ... malinká na to príde

ivetdulka
20. jan 2020

môj má 9 mesiacov štvornožkovanie je v nedohľadne 🙂 ani si neviem ešte sám sadnúť...a nestresujem 🙂 príde na to

veronice
20. jan 2020

@doommii to najhorsienco moze jedna matka svojmu dietatu a vlastne aj sebe spravit je to, ze ho bude porovnavat s inymi detmi. Kazde tehotenstvo je ine, kazdy porod je iny a kazde dieta je ine a ma svoje tempo. Ak ti lekarka nepovie ze nie je nieco vporiadku tak sa nestresuj a uzivaj si ze mas zdrave dieta 🙂 moja dcerka ma pozajtra prvy rocik. V 6 mesiacoch sa prvykrat pretocila, v 7.mesiaci zacala plazit a v 8.mesiaci sa behom tyzdna!! Posadila, postavila, zacala davat na 4. A uz mi aj cupka po byte 🙂 niektore jej rovesnicky boli popredu, niektore este teraz nevedia stvornozkovat ani chodit. Je to uplne normalne 🙂 takze ziadny strach a ziadne porovnavanie 🙂
PS: jeden priklad za vsetky. Kolko ma dcerka gramov? Lebo moja zdrava sikovna dcerka ma o dva dninrok a nema ani 8kg. Taku vahu mali jej rovesnici v cca 5-6 mesiacoch. Stresujen sa? Nestresujem lebo inak je zdrava a sikovna a ani nema. Byt po kom. Velka a tazka. Chapes? 🙂 takze no stress 🙂

verizienka
20. jan 2020

@doommii my sme uz mali sedem, ešte sa nepretaca, lozenie tiež asi v nedohľadne. Každé dieťa je iné, ako ti tu píšu iné mamičky. Moja je taká, že kde ju položím tam bude 😃.

deti95060810
20. jan 2020

na poradne chodíš? ak áno, lekár isto všetko sleduje...a tým pádom je všetko v poriadku.

ivangeline
20. jan 2020

Nás strasili,lebo bol predčasný. Neriesila som to. Všetko prišlo zo dňa na deň. Do mesiaca už sedel,stvornozkoval aj stál...mal vtedy 10m. Pred tým len po brušku sa plazil. Teraz už mal rok. Rýchly je neskutočne. Aj udrží rovnováhu,keď stojí ale zjavne ho to netaha ešte chodiť. Reči typu,že by už mohol,mal,chcela by som,aby chodil...sa napocuvam. Chcieť môžeš ale ja svoje dieťa nebudem nútiť. Sú aj nejaké hry,ktoré vraj vedia pomôcť k pohybu a nejaké cviky...ale neskusala som a vojtovku som prestala v 6m,lebo to bola blbosť.. potreboval len viac času a nie nutenie,že už toto musí byť a toto tiež a to inak. Nemám rada tabuľky a porovnavanie. Tiež k tomu sklzam a nie je to dobré.

didi174
3. mar 2020

@verizienka nepretaca sa ešte vôbec ?

verizienka
4. mar 2020

@didi174 už sa pretaca, ale cvičíme vojtovku nakoniec. Inak sa ešte neplazi, nelozi.

majusska202
4. mar 2020

@doommii ahoj úplne kľud ja mam druhe dieťa a tiež ma pri nej chytá panika. Pretoze syn v 9 mesiacoch chodil, a ona v 9 este ani nesedela. Zacala sediet v 10 mesiacoch v 11 stvornostkovat, v pondelok ma rok a este ani nestojí. Takze kľud ma cas