Ahojte, viac menej zo zúfalstva sa obraciam na vás.. Moja 7-mesačná dcérka sa v poslednej dobe začala budiť každú hodinu, za noc ca 7x. Pred nedávnom ale začala sedieť, loziť a dnes štvornožkovať. Prikladám to práve týmto udalostiam - možno spracuváva tieto miľníky...
Rozmýšľam, či ale nie je problém niekde inde. Hladom to nie je, niekedy si cucne a zaspinká na mne, niekedy zlostne dokonca prsník odmieta. Často sa budí s hysterickým plačom a len s ťažkosťami sa mi ju podarí utíšiť. V noci sa tiež často prevaľuje na bruško a potom plače.. V spacom vaku nechce byť, spinká v overaliku odokrytá, na páperovej perinke a vankúšiku od p. Kiedroňovej. Môže jej byť teplo alebo naopak zima? Môže sa báť tmy? Môžu ju trápiť zúbky?
@denka259 ahoj ja som mala tiez take dieta presne sa mi v kuse budila v noci a tazko sa mi utisovala bohuŽiaľ u nas sa to zlepsilo az v nejakych 15 mesiacoch dokonca som aj zrušila nocnenocne kojenie kvoli tomu a nepomohlo aj tak sa budila casto ale vzdy som jej v noci spievala dve tri uspavanky a sice v tom case malokedy pomohlo ale pomaha to doteraz ma 2.5 roka a ked niekedy velmi place a zaspievam v momente sa ukludni tak to v nej zrejme nieco upokojujuce czanechalo....no prajem vela trpezlivosti
@denka259 mozu to byt zubky, ked sa budi natri jej to gelikom - dologel je prirodny, lepsie zabera ale kamistad, calgel
@renatka100 ja to davam aj na dudel a sup do ust
Moja je tiež taká, má skoro 8 mesiacov a toto začala robiť. pred polnocou sa zobudí aj každú pol hodinu a po polnoci každé dve hodiny. Ide jej asi šesť zubov, veľmi pomaly sa tlačia. Plus v termínovkach niekto písal, že to je separačna úzkosť, zobudí sa, necíti mamu. Cez deň totiž spí buď na mne alebo v kočíku, ktorý sa hýbe. V posteli ani za svet, to je hneď hore. Niekedy mi pomôže, keď len vyberiem a zaspievam do ucha, niekedy musím kojit. Ona sa tak ukľudni a spí ďalej, stačí 15 minút.
Treba vydržať, večer sa dobre najesť, napit a hlavne nehnevat sa na to dieťa. Ono za to nemôže. A vždy si hovorím, že do dcerinej maturity to snáď už prejde :D malé deti - malé starosti. Lepšie nespať kvôli zubom, ako kvôli tomu, že pubertiak neprišiel domov v noci.
Moj maly bol takyto okolo 6.mesiaca.. isli mu prve dva zuby.. odkedy papa trocha viac prikrmov tak niekedy pekne potiahne.. napr. Dnes v noci 5 hodin v kuse
Ja mám 3 mesačného synčeka a v noci mi krásne spinkal.. od narodenia sa budil 2krat max 3krat a zrazu posledné dva týždne sme hore aj 7krat za noc ... budi sa po pól hodine alebo hodine a pól no strašne .. myslite si, že tiež by mu mohli ísť zúbky ?