Pozdravujem Vás, je podľa Vás v pohode ak moja 7 mesačná Laurinka začala spinkať na brušku? Sama sa pri kojeni tak natočí a chce tak spinkať, neviem ci je to veľmi dobrá poloha pre tak maličké babatenko...? Hm? Radte teda dievčence ❤️
@veronikaszabova Ahoj, myslíš teda ze v pohode? Veľa ľudí tvrdí že to není dobre tak preto sa pýtam
@lauriema nechcem byt zlý, ale mám pocit že aj moje 7 dňové bežne zaspali na manželke bruchom dole pricucnute ešte...
@miskooo1987 Ahoj, píšeš zaspali, čiže mate dvojičky?
@lauriema jasne, ze v pohode.
Ked sa ti to nezda, popytaj sa pediatra
@lauriema nie... ale robili to prvé dva tri mesiace bežne obaja aj keď s takmer trojročným rozdielom..
@veronikaszabova Neze nezdá, teraz som ju otočila na chrbbatik a ona sa späť pretocila... Takže keď je jej tak dobre nech si tak spinka
@miskooo1987 aha no tak potom nestresujem, nech spinka
@lauriema ono spánok na bruchu je rizikový do 6 mesiaca kvôli SIDS
Je to lepšie ma trávenie, na reflux, proti sermovaniu s rucickami.. A moje deti spia na bruchu. 🤷 Od narodenia.
@ivangeline áno moje to tiež robili, hneď ako sa vedeli pretočiť, tak nejako preferovali brucho, ale ja som mal požičany monitor na to radšej.... to by som sa asi bál ich niekedy v 2. Mesiaci ich dávať na brucho... ale evidentne to pomerne uprednostňovali od začiatku...
Moja tak spala, odkedy sa dokázala sama otočiť. Neodporúča sa to pri babatkach, ktoré sa ešte nevládzu samé polohovať, lebo by si mohli pritlačiť noštek a zadusit sa, prípadne odgrcnut a vdýchnuť, a pri úplných novorodencoch sa môže stať, že nebudú po nejakej dobe vládať dýchať, keď majú pľúca pritlacene a musia zdvíhať pri dychu celé telíčko. Ale 7 mesačná už úplne bez problemov, keď si vie sama otočiť hlavičku aj sa celá prevrátiť, keby jej bolo nepohodlne 🙂 mne moja spôsobila skoro pár infarktov, keď som ju našla spať zaborenu tvárou do matraca 😂
@lauriema to už nie je šanca v 7m
@thoughtfulweirdo Presne toho sa aj ja bojím stále ju otacam.
@lauriema tak sa neboj...
@miskooo1987 tak ju nechám na brušku len ju budem často kontrolovať
@miskooo1987 už nebudem 😉
ak na brusku spi starsie dieta, ktore sa uz vie otocit z chrbatika na brusko a spat - spanok na bruchu je ok, niektorym detom je to pohodlnejsie (ja som spavala na bruchu cca do svojich 20 rokov, potom som mala nehodu, zlomeny krk a na bruchu som odvtedy nespala, dovtedy som inak nevedela zaspat ani) 🙂
ine je, ked by na brusku spalo babatko, co sa este tocit nevie, ze ho napr. polohujes a prekoprcne sa, a nevie sa dat spat, tak to je nebezpecne
@lauriema ak už sa vie otočiť, tak nemáš problém....
@zuzuliennka1 😉Ďakujem za reakciu
@miskooo1987 vie sa otočiť, aj sadne si už sama z ľahu... Ty máš aké staré deti?
@lauriema jasne, ze je to OK. Moja najmladsia ma sice uz 20 mesiacov ale ako sa zacala sama pretacat, nasla si lepsiu a pre nu pohodlnejsiu polohu na spanie. Inak ako na bruchu uz prakticky ani nespava. Ja uz mam 40+ a stale spavam na bruchu. Starsia dcera ma 5 rokov a ta zase inak ako na chrbte nespava. Ja zase nepochopim ano moze niekto celu noc spat horeznačky. Mna v tej polohe bolia krize. Moj muz tiez spi len na chrbte a uz len z pohladu na neho ma zacne boliiet chrbat🙈
@lauriema a preco nie? Ved aj kopa novorodencov spi na brusku