7-mesačná dcérka nedáva hračky do úst

jessica6
15. aug 2023

Dobry den, prosim, je to problem ked moja 7 mesacna dcerka nedava hracky do ust?Ani jedlo. Ked jej podam chrumku nevie co s nou a odhodi ju. Prikrmy papa pekne, ovocie jej zvyknem dat do takeho “sosacika” a za tym sa ide potrhat ale len ked jej to drzim ja..inak hracky chyta pekne aj si preklada z ruky do ruky ale nedava si ich vobec do ust..zato prsty a ruky zuzle od 3 mesiaca..ma niekto podobnu skusenost?Ja jej tie hryzatka alebo chrumky davam ruckou do ust aby pochopila, ze to moze papat alebo masirovat dasienka ale akonahle pustim tak ona to odhodi..vsade citam, ako ma dietatko davat vsetko do ust a moju to ani nenapadne..

mamusa123456789
15. aug 2023

@jessica6 naša najstaršia nedávala do úst nič, keď bola malička, za to teraz, ma všetky pera, pastelky, ceruzky a fixky ohryzené akoby jej zúbky rástli

zorkahorka
15. aug 2023

Hm, toto som este nepocula. Podla mna to nic neznanena, len ze je asi cistotna alebo zvyknuta, ze ju krmis. Spytaj sa radsej svojej dr

helcanw
15. aug 2023

@jessica6 môj bol na tom veľmi podobne. Hračky dával do úst, ale zase nie nejako extrémne, oproti rovesníkom naozaj zriedkavo. A jedlo už vôbec nie, nikdy neobžužlaval rožok sám, chrumky v kočíku a pod…. A zostalo mu to doteraz 🙈 má 3 a sám sa naje len keď sa nesústredí 😂🙈

nairia
15. aug 2023

nasa tiez nedavala nejako extra veci do ust, povedala by som , ze velmi zriedkavo a skor vynimocne. chrumku zacala chapat az niekedy v 9m.
vsade som pocuvala ako deti jedia hlinu, kamienky a vsetko, co im pride pod ruku, u nas nic take neexistovalo a doteraz neexistuje. hryzatka vselijake ma, uplne na ne dlabala. jedine, co malo uspech boli take silikonove kefky na zuby z DM, ale to az v case, ked jej zacali ist 2ky zuby a potom prve stolicky.
a teda neviem, ale moja sa zacala sama snazit krmit az okolo roka. ja by som sa nijako nevzrusovala, ved ma iba 7m, ich motorika este je velmi okresana, s jedlom sa stale len zoznamuje, obzvlast ak si zacala s prikrmami nedavno.

beata_k
15. aug 2023

@jessica6 Moj starsi bol taky. Ziadne hracky do ust. Ten hadam ani nevie ako chuti piesok 😀

cali2016
15. aug 2023

@jessica6 ach jaj, co by som za to dala 😀 moja 1 a pol rocna odjakziva ochutnava vsetko -retaz na hojdacke, zarubne na dverach olizuje, kremy, mydlo.Cakam na den, ked sa to skonci...