Dobry den, prosim, je to problem ked moja 7 mesacna dcerka nedava hracky do ust?Ani jedlo. Ked jej podam chrumku nevie co s nou a odhodi ju. Prikrmy papa pekne, ovocie jej zvyknem dat do takeho “sosacika” a za tym sa ide potrhat ale len ked jej to drzim ja..inak hracky chyta pekne aj si preklada z ruky do ruky ale nedava si ich vobec do ust..zato prsty a ruky zuzle od 3 mesiaca..ma niekto podobnu skusenost?Ja jej tie hryzatka alebo chrumky davam ruckou do ust aby pochopila, ze to moze papat alebo masirovat dasienka ale akonahle pustim tak ona to odhodi..vsade citam, ako ma dietatko davat vsetko do ust a moju to ani nenapadne..
Hm, toto som este nepocula. Podla mna to nic neznanena, len ze je asi cistotna alebo zvyknuta, ze ju krmis. Spytaj sa radsej svojej dr
nasa tiez nedavala nejako extra veci do ust, povedala by som , ze velmi zriedkavo a skor vynimocne. chrumku zacala chapat az niekedy v 9m.
vsade som pocuvala ako deti jedia hlinu, kamienky a vsetko, co im pride pod ruku, u nas nic take neexistovalo a doteraz neexistuje. hryzatka vselijake ma, uplne na ne dlabala. jedine, co malo uspech boli take silikonove kefky na zuby z DM, ale to az v case, ked jej zacali ist 2ky zuby a potom prve stolicky.
a teda neviem, ale moja sa zacala sama snazit krmit az okolo roka. ja by som sa nijako nevzrusovala, ved ma iba 7m, ich motorika este je velmi okresana, s jedlom sa stale len zoznamuje, obzvlast ak si zacala s prikrmami nedavno.
@jessica6 naša najstaršia nedávala do úst nič, keď bola malička, za to teraz, ma všetky pera, pastelky, ceruzky a fixky ohryzené akoby jej zúbky rástli