7-mesačná dcérka je nervózna, ťažko sa ukludňuje

janulka257
14. jan 2020

Ahojte žienky, stretli ste sa s niečím takým u vášho dieťatka? Moja takmer 7 mesačná dcérka najprv len zaklanala hlavičku, keď bola nervózna. Posledných pár dní, keď je nervózna, najmä keď je unavena, tak v postieľke spraví "luk", opiera sa o podložku len hlavičkou a pätami a hrozne plače... čo s tým? deti to robia či treba ísť pediatričke a na ďalšie vyšetrenia? Často aj nekoordinovane hýbe rukami, akoby ich mykala, vystiera nožičky, kope, mece sa... ťažko sa ukludnuje..

sapetka
14. jan 2020

@janulka257 ist urcite nech vas posle k neurologicke

janulka257
autor
14. jan 2020

@sapetka dobre ďakujem, zajtra jej zavolám... hrozne sa bojím, čo by to mohlo byť :(

gabuliacik
14. jan 2020

@janulka257 hlavne klud mamina! Moze to byt len,ze je babo rozrusene z celeho dna a vsetkych podnetov. Isto je vsetko ok. Ale pre tvoj klid zajdi k doktorke

janulka257
autor
14. jan 2020

@gabuliacik dúfam... je z dvojičiek, majú so sestričkou rovnaké podnety atď a druhá to nerobí

monqy
14. jan 2020

V tomto veku sa aj môj malý vypinal ako luk .hlavne vtedy keď sa mu niečo nepáčilo . A ako to prišlo tak to aj odišlo .ale viem ,že niektoré mamičky z našej skupiny boli kvôli tomu aj na neurológiu posielane ,takže určite spomenúť dr . A hlavne kľudne,všetko bude ok ♥️

gwendolyn
14. jan 2020

Podľa Kiedroňovej draždivosť u takto malého dieťaťa podporuje aj nesprávny spôsob nosenia (teda vzpriamene, lebo ťažká hlava tlačí na slabý chrbátik), u nás veľmi pomohlo obmedziť túto polohu (ktorú využívali hlavne starí rodičia)

gwendolyn
14. jan 2020

Foto z knihy Rozvijej se detatko

janulka257
autor
15. jan 2020

@gwendolyn ďakujem, knihu mám, aj Nežná náruč rodičov... je pravda, že som asi polavila, čo sa týka zvyslej polohy... svokricka ich tak nosila, keď ešte nevedeli držať hlavičku a lietala im zo strany na stranu, večne som sa s ňou hádala... už som sa upokojila, že pekne držia hlávky, ale zjavne im to neprospieva...

janulka257
autor
15. jan 2020

ahojte, dnes som volala pediatričke, podľa toho, čo som jej opísala, si myslí, že ide o skrytý reflux... mám si zatiaľ všímať, po akej strave to má a kedy počas dňa..