Ahojte žienky, stretli ste sa s niečím takým u vášho dieťatka? Moja takmer 7 mesačná dcérka najprv len zaklanala hlavičku, keď bola nervózna. Posledných pár dní, keď je nervózna, najmä keď je unavena, tak v postieľke spraví "luk", opiera sa o podložku len hlavičkou a pätami a hrozne plače... čo s tým? deti to robia či treba ísť pediatričke a na ďalšie vyšetrenia? Často aj nekoordinovane hýbe rukami, akoby ich mykala, vystiera nožičky, kope, mece sa... ťažko sa ukludnuje..
@sapetka dobre ďakujem, zajtra jej zavolám... hrozne sa bojím, čo by to mohlo byť :(
@janulka257 hlavne klud mamina! Moze to byt len,ze je babo rozrusene z celeho dna a vsetkych podnetov. Isto je vsetko ok. Ale pre tvoj klid zajdi k doktorke
@gabuliacik dúfam... je z dvojičiek, majú so sestričkou rovnaké podnety atď a druhá to nerobí
V tomto veku sa aj môj malý vypinal ako luk .hlavne vtedy keď sa mu niečo nepáčilo . A ako to prišlo tak to aj odišlo .ale viem ,že niektoré mamičky z našej skupiny boli kvôli tomu aj na neurológiu posielane ,takže určite spomenúť dr . A hlavne kľudne,všetko bude ok ♥️
Podľa Kiedroňovej draždivosť u takto malého dieťaťa podporuje aj nesprávny spôsob nosenia (teda vzpriamene, lebo ťažká hlava tlačí na slabý chrbátik), u nás veľmi pomohlo obmedziť túto polohu (ktorú využívali hlavne starí rodičia)
@gwendolyn ďakujem, knihu mám, aj Nežná náruč rodičov... je pravda, že som asi polavila, čo sa týka zvyslej polohy... svokricka ich tak nosila, keď ešte nevedeli držať hlavičku a lietala im zo strany na stranu, večne som sa s ňou hádala... už som sa upokojila, že pekne držia hlávky, ale zjavne im to neprospieva...
ahojte, dnes som volala pediatričke, podľa toho, čo som jej opísala, si myslí, že ide o skrytý reflux... mám si zatiaľ všímať, po akej strave to má a kedy počas dňa..
@janulka257 ist urcite nech vas posle k neurologicke