7 mesačná dcéra spí na prsníku

zizza
29. mar 2012

Cavte kocky,
Moja 7-mesacna dcera si zacala robit z mojho prsa cumlik... Hlavne v noci ked sa zobudi na kojenie, tak sa napapka a potom sa nechce pustit, ak jej prsnik zoberiem spusti strasny plac. Obedny spanok niekedy tiez da iba ked cmula prsnik... Cumel odmieta a v spanku si ho vie s velkou zlostou vytrhnut z pusinky 🙂 mali ste niektora takyto problem???

alicia28
29. mar 2012

@zizza , ahoj, aj ja som to tak mala, 😀 😀 😀 a preto som zacala citat vsade mozne po nete aj na zahranicnych strankach aj na sk,,,a zistila som toto,,,,,dieta ked ma 7 mesiacov nema v noci jest a je po probleme,
mozes dojcit cele dni
ale v noci sa uz spi,
ked ma dieta 7 mesiacov rozoznava uplne na sto % den a noc a vie sa prisposobit tomu ze mama a tato v noci nejedia a dieta to zvladne tiez,,,
,bolo to u nas trochu problem,,,
trvalo to asi 4 dni ked sa v noci zobudila a plakala dala som jej vodu do flase,,ak by bola smedna,,,ked nechcela tak revala ale ked bola smedna poriadne si vody potiahla,,,
bolo to super lebo po tyzdni mi prespala celu noc bez budenia a zostalo to tak,,,
budila sa len na vodicku,,
konecne sme sa vyspali po pol roku nocneho krmenia,,,drzim ti palce aby si sa aj ty spravne rozhodla kedy stopnut nocne jedenie

zizza
autor
29. mar 2012

@alicia28 dakujem za odpoved 🙂 minuly tyzden sme zacali skusat aby zaspavala sama vecer v postielke, lebo aj vecer sme mali problem s ulozenim do postielky... zaspala sice na prsniku ale nechcela sa nechat polozit do postielky, cize sme niekedy zacali zaspavat okolo osmej a realne zaspala az o pol jedenastej... proste na nervy zaberak... takze podla knihy skusame teraz samozaspavanie, co sa nam tiez velmi nedari, lebo ani po dvoch tyzdnoch to este nie je ok... napr. vcera zaspavala viac ako hodinu :(:(:(
ale asi to trapenie musim zobrat jednym vrzom a uz ked sa trapime vecer tak sa potrapime aj v noci :( ale trha mi srdce nechat ju takto plakat...
a ako si to v noci riesila??? nechala si ju plakat v postielke alebo si ju mojkala na rukach??? alebo si sa na chvilu odstahovala a vstaval k nej manzel???
flase s vodou u nas asi nie je riesenie lebo mi odmieta uplne flasu s cumlom, aj sosacik sa jej uz prestal pacit (ten sa jej pacil asi 2 dni) takze vodicku jej davam bud lyzickou alebo normalne z poharika, ale to je tiez boj 🙂 lebo vsetko vypusta kutikmi ust potvorka 🙂

alicia28
29. mar 2012

@zizza , ked nechce flasu s vodou nevadi, vie pit s poharika tak super, 🙂 len v noci ked je v polospanku to bude asi narocnejsie ten poharik ,,,ale ty vies ako to je dobre pre nu,
nenechavala som ju plakat v postielke,,nikdy
ja to neuznavam nechat plakat dieta len tak
neplace bez priciny, asi sa boji alebo chce jest,,,a urcite nepomoze nechat plakat same,,,to nie
nosila som na rukach alebo som si ju dala k sebe do postele a ked zaspala na tvrdo dala do postielky ked nie bola somnou v posteli
vobec nemam pocit ze by si na postielku nezvykla,,,toto je obdobie ked sa dieta boji vsetkeho mozneho tak ho netreba stresovat aby same plakalo v postielke to je hlupost,
nosit na rukach,,,upokojit treba
,,bude to tazke kym pochopi ze v noci sa uz nepapa ale cim skor tym lepsie,,poznam matky ktore otrocia a deti krmia v noci mliekom aj ked maju rok a viac,,to je podla mna uz extrem,,,
kedy si ako mama pospis?
a cim dlhsie to budes odkladat tym horsie to bude lebo vecsie deti protestuju ovela viac,,,,
teraz mas sancu ked ma 7 mesiacov je to idealne odstavit od nocneho mlieka a jedenia,,,
,urcite sa ti to podari,,,
nenechavaj plakat,,,
radsej na rukach alebo lezat s tebou a upokojit ,,,dat vodu a dieta je sikovne pochopi ze v noci je tma a jest sa nema,,,ked nezasvietis tak lepsie,,,lebo krmili sme pri malom svetielku,,ja som uplne svelo zrusila a len som bola s nou ked plakala a dalo sa to do tyzdna spala v pohode v jednom kuse,,,,uz ma skor 3 roky a spi sama v posteli nebol problem ze by tam nechcela byt,,,neskor este budes mat take mesiace kedy sa bude branit spat v postielke sama ale to je len taky detsky strach to prejde,,,potom bude pri tebe a zase to bude ok a bude v postielke,,,deti maju ten svoj vyvoj a boja sa vselicoho tak ich nestresujme a podporme v noci pri sebe ...musis podporit ze netreba sa bat a ked citi lasku a ze vsetko je ok tak potom aj postielky sa bat nebude,,,drz sa ,,,len dovahu a zvladnete aj vy v noci nejest....uz to nie je potrebne,,,je velka 🙂

strapco13
30. mar 2012

@zizza urcite nenechavaj dietatko plakat..nie je to dobre ani spravne...a sama pises ze ti tpo trha srdce..skus sa zapiocuvat co ti vravi instinkt
inak uspavat dietatko na prsniku je uplne normalne a je to jedna z funkcii dojcenie..uspat dieta
pokial ale dietatku vyberies prsnik skor ako ho ona sama pusti /niektore deti su na to strasne citlive/ tak ju zobudis a cely kolotoc mozes od zaciatku..a este sa to predlzi, lebo dietatko citi, ze mu chces bradavku zobrat
skus pockat kym ju pusti sama..to znamena ze zaspala a mozes ju nechat v tej polohe ako spi, neprenasat do postielky, nechat si ju pri sebe
inak kolo 8 mesiaca je separacna uzkost..dieta zistuje co je jeho a co je cudzie..ucit dieta novym veciam v tomto case je vacsinou kontraproduktivne...cim viac ju chces odnaucit od seba, tym viac si ta bude pytat
skus to neriesit a urob co ti vravi dieta a tvoj materinsky instinkt a srdce
kazde dieta raz dospeje do stadia ze zaspi samo..a bude to bez placu aj z jeho aj z tvojej strany...ziaden dieta nezaspava v 18 na prsniku svojej matky 😉

briketa
30. mar 2012

@zizza keby si kojila po zobudeni, nie pred spanim, vies z toho kolotoca vystupit.
Na spanie budes pouzivat napriklad satku, kde sa rytmom tvojho chodennia "udrnda" a v postielke nejaku satocku na pritulenie.
Naucit sa to da, len musis byt dosledna.

macka1209
30. mar 2012

jeeeeeej tak toto dobre poznám, môj starší syn mi zaspával na prsníku, vždy keď mu prsník vypadol hneď sa zobudil, pre mňa spánok takmer žiadny ale čím bol starší tým si pomaly odvykal. Ale teraz mám najkrajšie spomienky a veľmi sme citovo prepojení. Dojčila som ho 2,5 roka 🙂 neviem či niečo vám zaberie, ale nám nič nezabralo, ale samozrejme ani nič neľutujem 😉

zizza
autor
3. apr 2012

@alicia28 uvidime ako dlho este vydrzime a mozno skusime 🙂 teraz je to celkom okey, aj ked vcera bola hore 5x, ale stacilo jej sa iba na 5 minut pricucnut a hned spinkala dalej 🙂

zizza
autor
3. apr 2012

@strapco13 ahoj dakujem za reakciu 🙂 mne dojcenie ako take vobec nevadi, len dcerka by bola na prsniku aj v kuse 2 hodiny... a nechce sa pustit.... cize to je dost tazke ked si chcem aj ja troska pospat tak moj chrbat uz riadne protestuje :(

zizza
autor
3. apr 2012

@briketa nooo to by sme museli riadne bojovat 🙂 malinka ked je unavena tak ani pomysliet aby som ju dala do leziacej polohy, hned je strasny plac... prso je jedine riesenie na uspanie... niekedy je to v pohode a iba chvilka jej staci ale niekedy nechce pustit a ma zo mna cumlik 🙂

zizza
autor
3. apr 2012

@macka1209 takze nie som v tomto sama 🙂🙂🙂 pozitivne je ze ako pises ze to casom prejde 🙂

ivanaa80
3. apr 2012

@zizza : môj malý tiež takto plakával, hoci od jedného mesiaca v noci prespal, ale okolo tých sedem mesiacov sa začal budiť. dávala som mu vodičku alebo čajík, trošku sa napil a zaspinkal. alebo som si ho dala do postieľky k sebe ako píšu aj baby. neboj sa, to prejde, je to prechodné obdobie ako všetko ostatné. nenechávaj ho plakať, dieťatko Ťa potrebuje a má v Tebe istotu, iné nepozná. :o)

matsches
3. apr 2012

máme 9 mes. a doteraz sme spali v noci od19 do 4 a potom do 9-10. Posledné týždne sa budíme 5-8x na prsník, a do postieľky sa nám naspäť nechce. No, čo už, hádam to raz prejde. Hladné to neni, lebo UM odmieta, chce len maminu a prsník. 🙂