Dobry den chcem sa opytat nemate stym skusenosti moja mala sa mi budi každu hodku bolo to tri mesiace vkuse ale teras to cca každz druhy treti den pije obyč mlieko a papa už normalnbu stravu a vela pije čajiku 200 ml aj 3 flašky cez den a v noci 2 a najhoršie natom je že od kedy sa vie pretatačat tak ju uložim a ona sa prevrati na bruško a uý hlavička hore a chce sa hrat ona nevie zaspat a ešte jak je naboku spi a jak sa zobudi a prevrati sa chrbatik tak sa prevraca y jednej strany na druhu poradte mi niečo lebo ja už neviem a ešte mliečko mi nechce papat neviete prečo všetko spapa len mlieko nie dakujem ...
Ked sa nasa Hanka zacala pretacat na brusko a nevedela sa dat naspat na chrbatik, tiez sa casto budila a musela som ju chodit otacat, tiez horsie spava ked idu zuby, vela sa budi. Podla mna v tom problem byt nemusi, no nemalo by to zrejme trvat dlhodobo. No a mlieko, to od zavedenia prikrmov (od prechodu na 5x denne) pije iba v noci, cez den ani pocut, napina ju z neho, cize mlieko ako take nahradzame mliecnymi vyrobkami - tvaroh (az po roku), jogurty, syry a pod. Takze opat, ani toto podla mna u deti nie je nic nezvycajne.
@kofoluska moja Hanka nebola kojena od 4. mesiaca a pila mlieko aj v noci kazde 2-3 hodiny a nemala ziaden problem (resp. ma intoleranciu laktozy, no to s tym castym pitim v noci nesuviselo, skor jedla/pila malo ale zato na viac krat).
@kikuleenka No ale tu autorka pise, ze sa dieta budi kazdu hodinu. Dve - tri hodiny su normalny interval krmenia.
Takze takto papa uz vsetko ved ve
Deti papaju vsetko v takom veku myslim chlebik s maslom alebo lekvarom niekedy dracika alebo banany,vyzivky piskotky no trva to od tretieho mesiaca takze vtedy este nemala stravu pila len mlieko alw teras malo pije mlieka rano 150 vecer 200 ako kedy niekedy len vecer pije a v noci jeden krat cez den obed poobede olovrant banan jogurt alebo vyzivka takze trva to u od 3 mesiaca
@kiki1718 No, k strave sa vyjadrovat nejdem, podla mna minimalne polovica z toho, co si napisala pre tak male dieta este vhodne nie je. Ale to je moj nazor.
Skus odsledovat denny rezim. Ako spi cez den, ci sa dostatocne vyspi, ake ma podnety, ako ich dokaze spracovat. Ako reaguje na zmeny. Sleduj, kedy spi pokojnejsie a kedy sa budi viac a premyslaj, co v ten den bolo.
Aj nasa v noci pyta cajik ...kolko krt uz presne neviem ale odpije si par glgov a spinka dalej....a k tomu prevracaniu sa ja ju mam oblozenu paplonikmmi aby sa v spanku nepretpcila lebo potom sa nevie dat naspaz taka ochrapana 😉
@kikuleenka no ona s pretoci na brusko a koniecuz je hore aniekedy spi na boku ako nahe je n chrbtiku tak sa prehdzuje ale s travenim to nebude urcite ja si myslim ze v postieke sa jejzle spi alebo nwviem ale trva to uz od 3 mesiaca mlieko nechce neviem preco
Skusim uvidime
@kiki1718
7mesacne dieta podla mojho nazoru ako pise aj
@kofoluska malo jest inak,
zeleninku,ovocie,masko,
nie draciky ci pribinaciky,ani chlieb nemusi este robit dobre
skus taketo: http://babetko.rodinka.sk/vyziva/zaciname-papat...
http://babetko.rodinka.sk/vyziva/zaciname-papat...
Tak ona papa aj polievky zelwninu ovocie vsetko
tiez suhlasim s maminkami, ze vsetko by papat urcite nemala a hlavne sa nedrz, co ti povie tvoje mama/stara mama, ze co si ty uz vsetko jedla a tu si!!!
Moznoze z toho vsetkeho ako draciky a spol. ma totalne zaplynatene brusko a plne umelych prisad, ze to nevie stravit a budi sa na to....troska lahsiu a hlavne zdravsiu stravu jej nasad a uvidis 🙂 aj ta postielka nie je zly napad, bo tiez viaceri to odskusali a vraj pomohlo. Aj mne moja mala sa budila kazde 2 hodky do 10m., ale ona bola kojena.....Ale ked sme prestali kojit po 1.rociku a papa uz skoro vsetko, tak sa naucila pekne spinkat celu noc.
Ja viem, ze to nie je lahke s detickami, ale niekedy bohuzial treba len trpezlivost a cakat, kedy sa to vsetko zlomi a uz zacnu pekne same spinkat, drzim palce, nech to nie je nic vazne a ze je to len otazka casu, prajem pekny den 🙂
@kiki1718 co by ti mohlo pomoct si pisat pocas tyzdna dennik a zapisovat kedy, co a okolko papa, kedy spi a sa hra. Mozno ti to pomoze najst pricinu nakolko hladat odpoved na fore ked neposkytnes ani dost informacii je skoro nemozne. Popravde mne to pride skor je nedostava dost zivin a preto je nespokojna. Nakolko v caji su len tekutiny a ziadne ziviny. Len dufam ze jej ten caj nesladis.
Tak tak no hovorim je to od tretiwho mes a vtety neapaala stravu ae iba mlieko no sladim jej caj a draciky nepapa kazdy den skusim robyt dennik a uvidime no snad to neni nic vazne
Nic nieje na tom ze papa milacky to jej neublizi moja mala ma 7mesiacou s budi sa ale to je len ze jej idu zubky svrby to a boli to je take obdobie to prejde a chlebik ci cestovinky moze ket bude chciet tak si da mlieko na silu to nejde akurat sa moze povrackat s toho a tie mamicky co hovoria iba kojit dieta sa iba tak stoho akoby napilo a zachvilocku zasa su hladne tak to by sme asi vstavali stale v noci.To prejde same.
no co je to normalna strava? ved 7 mesacne dieta nema jest to co dospeli. ci nema nejake traviace problemy. bez mlieka by sa dalo to nahradis ale nepises viac z toho mala tazko zhodnotit, ale normalne to podla ,na rozhodne nie je.