6 týždňový synček nemôže po jedle zaspať. Poradíte mi?

1111111111111
2. dec 2015

som prvorodicka a uz som aj zla:/ maly ma 6 tyzdnov a nie a nie zaspat po jedle.. place , bruci..az od unavy zaspi ale ako?? musime s nim chodit, kolisat (koliky do toho teraz nekomponujem..) ke dho dame do postielky, je automaticky hore, ci je den alebo noc, musime az k sebe ho zobrat a to som vobec nechcela.. chcem aby bol v postielke a zaspal sam ako to bolo u deti mojej kamaratky ako to mam urobit, naucit, proste poradte mi, dakujem

brisilda
2. dec 2015

mas doma novorodeniatko ktore bolo 9 mesiacov pod tvojim srdcom , potrebuje ta citit aby sa citilo bezpecne . Dieta vyciti ak si nervozna , pritul si ho , pomojkaj , pohladkaj , prihovaraj sa mu , ak kojis tak si ho davaj na prsnik 😉 Dietatko je este velmi male aby bolo same v postielke a prespalo celu noc 😉 prejde to len to chce vela trpezlivosti a velmi vela lasky ... na ucenie samostatnosti je este velmi skoro 🙂 Kazde dieta je ine a nieje dobre deti porovnavat 🙂

dominikav123
2. dec 2015

dieta mam sice este len na ceste, ale to tvoje ma 6 tyzdnov....6 tyzdnov ! doteraz plaval v tvojom bruchu a uz chces aby bol samostatny ? a chces aby spal sam ? potrebuje ta, ved si jedine co pozna a nic ho teraz nenaucis...moj skromny nazor, maj ho pri sebe, ved je este len male babatko...

zdenikmedik
2. dec 2015

tak ja som mala to isté, spal síce v noci, ale cez deň max. 2 hodinky po kúskach, pol hodinkách a to som ho musela kočíkovať, a v tie naj mrazy, postupne sa to zlepšilo, že som ho mohla s kočíkom nechať von a nemusela som s ním chodiť, ale tie nervy, stále som sa bála nechať kočík vonka pod oblokom a ja stále som ho pozerala.....po roku sa to samé zlepšilo, preložila som ho do postieľky z kočíka a teraz spáva tak isto, ako keď bol bábätko, s tým rozdielom, že už spinká v postieľke, nebudí sa, zaspí síce ešte na prsníku, ale spinká cez deň 1,5 až 2 hodinky a bude mať jeden a pol roka a takto mi spinká už od roka......možno treba vydržať, možno treba všetko skúsiť....ja som tiež skúšala, aj revať som ho nechávala, ale nič nepomáhalo, jedine hojdanie a to aj v kočiariku

xevulax
2. dec 2015

Moja starsia od narodenia spavala v postielke, dvojick ani za svet. Kedze ale nie som tazne zviera, pocicikala som a mala sommich pri sebe v kresielkach takychmodpruzrnVh iba tam zaspali aj vecer a prekladala som opatrne do postielky. Trvalo to do 3-4 mesiacov a potom sinzvykli na postielku a zaspavaju same odvtedy. Fala sim do postielk, odisla a ony zaspali. Doteraz tak fungujeme, vsetky tri vecer dam do postele iz su spolu v izbe vsetky tri, dam pusu a odidem a su ticho a pekne zaspia. Dietatko je este malicke, treba skusat co zaberie, ono sa to casom vykrystalizuje

tinqua
2. dec 2015

Nie si zlá...toto si o sebe nemysli, len až priliš riešiš. Tvoj syn je maličký a je iný ako deti tvojej kamarátky. My sme začali praktizovať samostatné zaspávanie tak od 4. Mesiaca. Nateraz stači pokial nemá iný problém, natuho ho zviazať v perinke, otočiť na bok či na rukách alebo priamo v postieľke a kolisať. Ešte sa nemusíš báť toho že by si zvykol na spanie s vami, to hrozí až okolo 7-8 mesiacoch a aj to sa dá neskor skorigovať. dieťa začina plne chapať svoje potreby tak okolo jedneho roka, to si vsimnes 🙂 teraz ho este nevychovavaj, pretoze vrieskanim si maly moze uhnat pruh, alebo vykricat hlas. Aj tak spanok a spravanie dietata sa do min. dvoch rokov meni hadam kazdy tyzden...vidim to na svojej. U nas naozaj pomohlo to zvazovanie...vyskusaj. 🙂

sosanna88
2. dec 2015

Tiez som si myslela, ze som vadna lebo deti mojej svagrinej boli schopne zaspat aj postojacky, chodili sme s nimi na tury, proste vsade, ziadny problem, tazky pohodaci.
Moje dieta revalo, vecne nespokojne, trebalo uspavat, atd. Take, akym sa dnes hovori ,,narocne,,.
Ano, to sedi, lebo narocne to bolo ale najmä pre nas ako rodicov.
Lebo neustale krmit (nasa kym vypila 150ml mlieka, presla hodina!!! medzitym zaspala 3krat a po dopiti nastal hurhaj), prebalovat, tisit, natriasat, kolisat, hojdat, kocikovat, capkat po zadocku, kupat, medzitym si odsavat mlieko, ktore v prsnikoch sice bolo ale dieta ho odmietalo, tak sak treba sa ho ,,zbavit,, plus riesit zapal por. ciest atd atd atd....no nie je to (nebol to) raj.
Ze vychutnavat si dieta? Ze uzivat si materstvo? Ja som nevedela co to je a nenavidela som sa za to.
Dnes uz viem, ze som jednak mala viac oddychovat, zadelit si inak cas, neriesit ci mam na zemi 5omrviniek alebo 10 a jednak svoje dieta neporovnavat s inymi a zobrat ho take ake je.
To sa mi podarilo asi po roku. Dovtedy som bola troska. A to doslova. Ale len svojou vinou.
Nikdy nie je na vine dieta, hoci je ,,narocne,, Ty si rodic, ty tomu velis.
A ked je take, ze potrebuje kolisat, tak budes kolisat. A basta. Bude kludne decko, bude aj matka. Ber to tak. Na to sa nalad a hotovo.
A ze sa nauci s vami spat, ze sa nauci na ruky, ze hento, ze tamto je blud. Dieta prechadza stadiami, raz potrebuje matku viac, inokedy menej. Teraz ta potrebuje najviac. O rok na ruky nepojde ani za boha lebo bude chciet chodit/behat/lozit...napr. 🙂

Vies, aj ja kym som nemala dieta mala som rozne ,,urcite,, Urcite nebude s nami spavat, urcite bude naucene spat vsade, urcite nas nebude v nicom obmedzovat....a zrazu to proste nefungovalo. Tak sok a depresia..Predstavy prvorodiciek su hrozne naivne. realita odrazu taka kruta!

Ale dieta nie je cvicena opica a s nejakou povahou sa uz narodi a mozes sa postavit na hlavu, ine nebude.
Len taky priklad. Ja som moc chcela aby mala vedela zaspat aj v hluku, aby sme pri nej nemuseli chodit po spickach. Tak sme dali postielku do obyvacky-mame spojenu s kuchynou, nech aspon denne spanie zvlada za chodu. Prd makovy! Bola nervozna, nie a nie zaspat...tak som po tyzdni rezignovala a vyskusala ulozit ju do spalne, stlmit svetlo a zavret dvere. Zaspala ako buk.
A dodnes nema rada hluk, vela ludi. Mam sa cudovat? Nemozem. Som taka ista, manzel spi so stuplami v usiach aby vobec vedel spat.

Takze takto. Rob co ti ,,kaze,, dieta. Budete spokojny vsetci. A neboj, ono sa este bude menit. Velmi rychlo a ked sa 1. krat smari o zem na verejnosti, tak vtedy si budes spominat ako si stresovala a pisala na MK ked sa decko chcelo ,,len,, čičikat 🙂

Drz sa!

lavinis
2. dec 2015

na akýkoľvek tréning je ešte malinký, zatiaľ sa treba prispôsobiť jeho potrebám, aj keď je to ťažké, náš vôbec nechcel v noci spávať, prvých 6 týždňov spával len na mne alebo mužovi, alebo na svokre, sme sa pri ňom striedali. Inde zaspal tak na pol hodku-hodku a už bol hore. Tri hodiny v noci som ho držala v náručí do ďalšieho papania a potom ma zas striedala svokra a potom zas ja, potom zas muž a tak dookola. Keďže má reflux, tak hocikde nezaspí. On bol aj predčasniatko, takže toho ľudského tepla potreboval viac. To isté cez deň, kým si zvykol spať sám. Teraz má takmer 4 mesiace a tiež má občas nespacie dni, ale v noci už pekne zaspí sám. Po kojení ho vždy ešte tak 20 minút držím a potom ho preložíme.

beatrice1607
2. dec 2015

Moj syn ma 18 mes.a doeraz ho uspavam. Pamatam si casy ked mal 6 tyzdnov. Na fitlopte som ho po cca1-1,5 hod.uspala a pri prekladani do postielky sa zobudil a zasa odznova kym sa mi nepodarilo s nim levitovat pri prekladani. ;)
Teraz je to ine. Nakojim, dam pusu a on aj ked nezaspi hned, rozumie co to pre neho znamena.
Vsetko je len do casu. Stres a nervy bokom, raz na to budeme este s usmevom spominat.. 🙂

jumama
2. dec 2015

NAJ rada: Aj taketo malicke dietatko je partak - co si rada robila predtym ako prislo? Rob to aj teraz, s nim, nalepenym na sebe. Ty budes kludnejsia a ono tiez 🙂 Sadni si do postele alebo na gauc tak, ze babo je schulene na tvojej hrudi, zakryte sa spolu pod deku a citaj si pri tom, pocuvaj hudbu, internet, namaluj sa, ... kym je taketo malinke sa to da. Spievaj mu, citaj mu nahlas, cokolvek. Ano, je to tazke lebo je na tebe zavisle 🙂 Mozno nejaky nosic si zaobstarajte, ak sa na to citis, aby si mala volnejsie ruky... Ano, je to cesta, ze si to babatko na teba zvykne. No ber to tak: mam to vsetko robit rozculena? Mam to vsetko robit kludna? Asi to druhe je lepsie pre teba aj babo. Snaz sa prijmut, ze je ake je a potrebuje tvoju blizkost. Ja som nasej kludne aj dookola jeden versik spievala pol hodinu 🙂

luba41
2. dec 2015

asi si si dieťa pomýlila s hračkou.. ja chcem a ja chcem...ved ono chce, nie? prečo nevypočuješ jeho požiadavky a potreby? robiť malinkému naprotiven? tak bud na to zbudneš a budeš počúvať dieťa, vychádzať mu v ústrety, robiť to čo ono chce..alebo sa možeš nchystať na to, že budeš mať doma jedného zakomplexovaného člena rodiny, ktorý Ti to raz vráti..

blska381
2. dec 2015

Moja mala ma 15 mesiacov,kojim ju doteraz a spava s nami v posteli stale od 2 mesiacov,dovtedy bola v postielke, odvtedy spi s nami a postielka je prisunuta k nasej posteli, ona sa ku mne rada tuli a aj v noci ked si obcas sadne zo spanku alebo stvornozkuje sa ku mne pritisne alebo na mna vyleze a spinka cezo mna prevesena ako maciatko, poobede ked spi tiez pri nej musim lezat, co uz zvykli sme si,ja si to uzivam,viem ze nebude stale mala a nebudem kojit vecne a ze pride raz den kedy zaspi sama vo svojej posteli a nebude ma az tak velmi potrebovat,preto si to uzivam plnymi duskami,vsetky radosti

lenka_30
2. dec 2015

Ahoj, mala som rovnaky problem. Pri druhom synovi som skusila ulitku od pani Janky H. a ked sme cakali tretieho chlapca, tak som si ju vzala hned do porodnice. Nam pomohla velmi - drobec nesermoval rukami, dokazal rychlejsie zaspat, spanok mal dlhsi a pokojnejsi. Skus, mozno pomoze aj Vam. Drzte sa. Lenka

damadama
2. dec 2015

ak po papaní nechce hneď spať a plače, môže mať aj skrytý reflux (nájdi o tom články), môže mu byť zle.
Aj naša malá to mala, dokonca som ju prvý mesiac mávala na prsiach 1,5h, lebo ona si cucla, podriemala, cucla..., nedajbože zobrať prsník..., réév a dudel nechcela, ešte namala taký prícuc. Chce byť s tebou, cítiť ťa. S malou som spávala sama na roztiahnutom gauči do chvíle, kým sa neprevalila v noci na zem... 🤐 (do 8 mesiaca).Potom už do postieľky a je rada, že má svoj priestor na spinkanie 😀
Skús si ju nechať dlhšie na prsiach, neskôr skracovať tento čas a samozrejme vždy mierne podvyhnutú. Ležať až po takej hodine papania. Aj my sme si užili nespavosť, časom sa to upraví (po pár mesiacoch. Tiež som si myslela, že to je nekonečná doba, ale ubahlo to celkom rýchlo 🙂 )
Len vydržať a hlavne sa spoznávať, lebo je to nový človek so svojimi potrebami 🙂

seahorse27
2. dec 2015

To, co popisujes je uplne normalne spravanie 6-tyzdnoveho babatka, ktore najviac na svete potrebuje tvoju blizkost. Preco mu to chces odopierat? Neboj, za par tyzdnov sa to zmeni, nebude to trvat vecne 😉 Moj maly ma rok a stale sa najlepsie vyspi, ked je s nami v posteli. Deti sa pri rodicoch citia bezpecne. Teraz bol syncek chory, tak som ho mala par noci pri sebe celu noc, aby som mu mohla lepsie kontrolovat teplotu. Predtým uz spinkal v postielke. Naucil sa to sam prirodzene, bez ziadneho nasilia. Teraz to asa to chvilu potrva, kym si zvykne...

jankaru
2. dec 2015

Nas maly bol uplne rovnake babatko, bola som z toho na nervy a rada pediatra znela len vydrzat ono to prejde uz som na to bola alergicka. Teraz s odstupom casu som sa presvedcila ze mala pravdu 🙂 je tazke radit niektore deti su proste tak citlive, ze potrebuju mat pocit bezpecia a citit mamu 🙂 skus knizku najstastnejsie miminko v okoli mne dost pomohla. Drzim palce. Vela trpezlivosti prajem 🙂