Ahojte, mám 6 týzdňového synčeka, ktorého len kojím, cez deň každé dve hodiny a v noci každé 2-3 hodiny, no keď sa mi zobudi o polnoci na kojenie tak potom nespi hodinu alebo hodinu aj stvrt a nijak ho neviem uspať, vie niekto poradiť? Taktiež by som rada obmedzila nočné kojenie, začína to byť únavné v noci vstávať tri - styrikát.., chlapček váži 5190 takže priberá dobre.
Ja by som tiež poradila dať si bábo j sebe do postele. Bude to pre teba lepšie, viac sa vyspíš🙂
Ahoj🙂 Ja mam 5mes chlapceka a tiez sme mali podobnu skusenost. My sme sa ponosili tu hodinku a potom som zacala kojit poleziacky (asi od 3mesiaca a uz aj cez den). Tie prve dva mesiace boli narocne kvoli castemu budeniu. Davali sme ho postielky, ale ked sa druhy raz zobudil po hodinke, uz som si ho nechala pri sebe v posteli. To prenasanie z postielky do postielky nemalo efekt a budil sa castejsie. Takto je to prakticke. Drobcek spi pekne, aj ked sa budi na kojenie v noci aj 3krat, nevadi mi to. Niekedy sa zobudi len tak, pomrvi sa, posuchoce, to uz viem, ze je zobudeny, tak mu suchnem cicu do ustociek, chvilu pocucka a po minute (aj menej) ju pusti a otoci sa s tym, ze zase buvka. Uz som si na to zvykla. 🙂 No byvaju (zriedka-klop,klop 🙂) aj take chvile, ze ho neuspokoji ani cica- cucka, ale nepokojne, odtlaca, ale cicu nepusti, natahuje...Vtedy ho vezme manzel a pritisne si ho k sebe, odgrgne si, niekedy aj poplace, poskusa, ale zatial mu vzdy zaspinka. 🙂 Asi sa len treba vzbrojit trpezlivostou 🙂. A ja viem, o com hovorim, kedze som netrpezlivy clovek :-/. 😉 Uvidime, co nas este caka. 🙂 Drzim palce!
@koliecko s nocnym bdenim neporadim, iba ak prisposobit sa, deti spia vseliako zvlastne kym su malicke, ked im rastu zubky, ked zacnu mat strach z odlucenia.. podla mna len vydrzat. k nocnemu dojceniu-pokial nechces nechat dieta vyplakat (neodporucam), tak nepoznam sposob, ako dojcenie u dietata zredukovat. ak ti je to mozne, daj si synceka k sebe do postele (pokial ho tam este nemas), nocne dojcenie ta az tak nepreberie, ako ked musis vstavat a dieta vyberat a zase odkladat do postielky. inak casom si na budenie zvyknes, ja mam 2-rocneho, zobudza ma 2-4krat za noc, ani to tak uz nevnimam, spi vedla mna, nadojci sa v polospanku a spime dalej.