6 týždňovému bábätku je teplo

bajuss21
27. sep 2020

Ahojte, začínam byť zúfalá čo sa týka môjho bábätka a jeho obliekania, ponímania zima/teplo, tak či nemáte podobnú skúsenosť...
Mám 6 týždňové bábätko a každý vám vraví, že obliekať o jednu vrstvu viac ako sa obliekate vy, v noci spať vo vaku alebo v zavinovačke atď. ..
Poslednú dobu zisťujem, že je malá nervózna lebo jej je teplo. V zavinovačke nechce byť ani za milión, to isté vo vaku a ani pod dekou. Úplne jej stačí byť len v pyžamku na matraci s roztiahnutými rukami a nohami. Moc sa mi to nepáči, však ja spím pod perinou. Dnes jej vyhovovalo byť len v body a plienke, normálne ste videli ako sa spokojne rozvalila, ale ruky a nohy mala studené. Zátylok máva teplý, koľko x aj horúci a končatiny chladné. Strašne ma to metie, neviem či je to normálne, ale proste vidím to aká je nervózna a potom keď ju odokryjem aká je spokojná....je to ok?

pribinak
27. sep 2020

Je to ok.

hennyinnsbruck
27. sep 2020

Obleč malinku tak ako to jej vyhovuje nie ako iný hovoria 👌
Moja bude mať 2 roky a nevie co je to paplón napr. Od narodenia spi len v pyjame a ja po krk zakrytá paplonom 😂

vilma7
27. sep 2020

Moje deti asi nikdy nemali o vrstvu viac ako ja, dcéra a syn spí len v pujamku, žiadne vaky ani nič, všetko odpočíva v skrini. Obliekaj ju tak ako to má rada a nie ako to vyžaduje "okolie"

lenka2710
27. sep 2020

@bajuss21 ja mam dve deti, staršia ani za svet od narodenia v perinke alebo v niečom, proste rozvalena musela byt a doteraz ma 6 rokov a ani za toho pána nechce spať prikrytá a koľkokrát s holými nohami a teraz mam trojmesačného chlapčeka a ten zase od narodenia len v perinke a pod dekou 😂 samozrejme teraz, v lete bol len v plienke a body, ale v byte tiež v perinke zaviazaný, inak by ani nezaspal! Neboj, keby sa necítila komfortne, dala by ti vedieť plačom alebo mrncanim 😉

biancaprincipesssa
27. sep 2020

@bajuss21 podla mna je to jedno a každé babatko je úplne iné. Ja napríkad idem tou teóriou, že o vrstvu viac ale nikdy som nevidela dcérku spotenu. Ale mame suseda - chlapec v rovnakom veku a ten je vzdy oblečený o dve vrstvy menej ako ja 🙂))) úplne vážne a chudák mám pocit že aj tak je spotený. Takze nedá sa to uplatnit na každé babo - ty vidis najlepšie čo sedí tvojmu takze ver svojmu inštinktu.

juliet86
27. sep 2020

mne pediatricka vravela ze studene ruky a nohy su u babatiek normalne pebo maju mape srdiecka a tie im tam nenapumpuju tolko tepla ako nam dospelym. ze zima jej je keby mala chladny zatylok pripadne nos. ak mas obavy vzdy jej mozes dat oblecko hrubsie. napr. teplaciky. vlnene pancusky ci vlneny svetrik. ide o to ci ma rada volnost motoricky alebo je to o teplote alebo je to aj aj. odsleduj si ju. moje dieta ma.tiez ruky jak cencul ako sa ochladilo...

majamat
27. sep 2020

to nemusi mat suvis s teplom,a lebo zimouz,a le ze sa mozno citi stiesnena? niektore deticky to miluju, ine to neznasaju. potrebuje volnost. a vzdy ked ma neico na sebe, vadi jej to. hoci je vak volny, ale aj to citis.

ruzasipova
27. sep 2020

@bajuss21 Ja mam obe deti teplokrvne. Ja sa aj v lete zakryjem perinou, deti sa mi aj v zime spotia pod dekou. 🙂 Ked bola dcera mala, bezne, ked sa pohybala, bola na zatylku spotena a ruky ladove....zrejme sa tak ochladzovala. Stacilo vyzliect jednu vrstvu a teploty sa vyrovnali.

simca06022011
27. sep 2020

@bajuss21 no tak asi nemáte doma 16 stupňov 😊 nechaj ju nech jej je dobre... Keď bude chladnejšie tak napr keď zaspí prikryjes ju... To bude aj väčšia, prihodila pančuchy, alebo teplé gate, ponožky body... A bude spať tak. Druha vec: môže to byť otuzile dieťa 😁

6699333
27. sep 2020

Určite sa s tým neriad ved cez leto je horúco mam kratase tielko a dieťaťu dám ešte sveter alebo mikinu a v horúčave to určite 🤦‍♀️🤦‍♀️

xxxzzz
27. sep 2020

@bajuss21 "pocuvaj" svoje dieta, moj maly od perinky odkopany, doslova nenavidel akukolvek prikryvku a je to tak dodnes, a to ma 5r, pricom ja trkocem zubami aj pod perinou 🙈🤣
Xkrat sa ho snazim aj v noci nenapadne prikryt, jaaaj, do 2sekund je odkopany

nika_m
27. sep 2020

Je to u kazdeho individualne a napr u nas ja velakrat zababusena pod dekou a maly si ponozky vyzuva, muz tiez nie je taka zmrzlina ako ja...ak vidis, ze jej je takto naozaj dobre a je spokojnejsia ako ked ju zababusis + zatylok ma teply, tak je to ok a neriesila by som 🙂 riad sa v prvom rade babatkom 🙂