Mam sestyzdnovu dcerku ktora mi vobec cez den nechce spinkat. Ma vyvetrane,neni jej zima ani teplo,je napapana aj prebalena ale nepomaha. Aj sa tvari ze sa jej chce spinkat ale neda sa....Help me... ☹
presne tak ako vravi @stanislavao
ja som prvy rok ci teplo alebo zima (do-15 som chodila ) bola doobeda 2-3 hodiny von a poobede spala bud na balkone alebo zase sme isli von sa prechadzat az po roku sa naucila doma spat.. kym bola babo stacilo zacat obliekat a uz zaspinkala...taktiez nam velmi pomohla satka a nosic ja som si robila /nepr zehlila amala spinkala v satke spokojna ze je pri mne..
my sme cca v tomto týždni riešili to isté, a prišla som tiež na to, že spí poriadne len v kočári a vonku. odvtedy to praktizujem, či prší (momentálne sneží) či nie. a keď sa mi s ňou už nechcelo prechádzať nechala som ju spať vonku, spáva mi tak aj 4hodiny. teraz je to horšie, to už vonku spať nemôže, ale nechávam v chladnej predsieni v tom kočári. keď sa nebude dať chodiť von budem stratená 🙂) držím palce
Aj moja spávala do pol roka iba v kočíku. Za jedno mi to vyhovovalo kvôli staršej, keďže vo vnútri robila dosť hluk, tak som Lili len vyparkovala von. Nemusela som ani kočíkovať, hlavne že bola vonku. Bála som sa prechodu do postieľky (aj keď v noci spávala tam). Mala 7 mesiacov, keď vyrástla z vaničky a v pohodičke spinkáme cez deň v postieľke.
Aj moj maly je od narodenia az dodnes velmi zly spac. Nema malinka nahodou reflux?
my mame presne to iste. Mne malá spáva asi od 2 týždňa maximálne 9 hodín. Nepomáha ani kočíkovanie, tam zaspinka tak na pol hodinku. Sem tam zvykne v manduce pospať. a v poslednom čase inak ako na brušku nezaspí vôbec.
ale tiež ma napadlo či nemá reflux, môže mať aj keď negrcká vracia sa jej to iba do pažeráka a to ju môže hnevať. Preto sa aj nasej páci viac na rukách ako v postielke :D
je to take obdobie prejde to - mali sme to tiež - ono sa to fakt zlepší len to chvilu trva a my sme skušali ešte weissbluthovu metodu spankového režimu aj to asi trocha pomohlo
NO LEN JU NENAUC ze sa spi len v kociari !! SOMARINA>>>>>>>
zvykne si na kociarik a potom budes vlasy trhat....
moj maly dovrsil 2 mesiace a koniec spanku.... na obed zaspal na hodinu a bol hore skoro cely den....
a potom od 7 do 8 rana spal.....
a absolutne ho to nepoznacilo..... vseko chcel vidiet, nic nechcel cez den zmeskat 🙂)))
mala som playpan v kuchyni a stamad na mna kukuckoval ked som varila...
a potom na hracej deke sme sa cele poobede hrali........
potom kupel flasa a spat 🙂)))))
p.s. chodili sme aj von... ale nam to nepomohlo.... v kociku nespal nikdy ani v aute.....
A preco by bola somarina naucit dieta spat v kocari??? Monika15??? my sme tak spavali od narodenia a vo februari ked mal cca 8 mesiacov a bola uz fakt ze strasna zima tak som ho behom 3 dni naucila spavat doma v posteli...som tu, ziva a zdrava nic sa mi nestalo, nohy mi neodpadli, praveze mi to prospelo...a malemu tiez naucil sa tak aj spavat v pravidelnych casoch a dlho...a mne to vobec nevadilo...a potom pekne presiel na spanok vnutri...
u nas bolo to iste ale dr. mi povedal ze v kociari vozenim sa mu masiruje aj brusko,tak odvtedy s nim vzdy idem na prechadzku a on si uz tak zvykol,ze ked ho dam do kocika tak zaspinka aj na balkone 🙂
ja odporucam nosenie v babysatke alebo v nosici, kludne aj vonku ... dietatku tam je pocas zimneho obdobia urcite lepsie ako v kociku
u nás to bolo podobné, moja malá začala spávať poriadne cez deň cca v 4-5 mesiacoch, ale v noci spala lepšie.teraz je to naopak cez deň spí ok a v noci je to katastrofa 🙄
no moj maly tiez spaval iba v kociku nechcelo sa mi s nim sediet doma.. stale sme boli vonku.. a teraz pekne spinka vo svojej posteli bez problemov..
a teda rada znie treba vyskusat ak mas moznost kocik satka... a vonku hlavne na cerstvom vzduchu sa detom lepsie spinka.. ale niekedy nepomoze nic.. len vydrzat budes mat doma veselsie 🙂
citam citam..a ja ze to 6 mesacne..a pises ze tyzdnove.... to si neviem predstavit..to je skoro na nespanie cez den... moja malinka v tom case spavala stale..po kazdom jedle, vzdy aj 4 hodiny..ci den ci noc..to si neviem predstavit ze by nespinkala... zacala mi menej spinkat dcerka az tak okolo 3-4 mesiacov... drzim palceky nech sa to zlepsi
ahoj moj maly cez den spal iba v kociari ked sa s nim hybalo ako nahle prestal kociar chodit bol hore, chodili sme na prechadzku striedavo dve hodiny ja a dve hodiny svokra :( ...narodil sa sice v maji ale boli sme vonku kazdy den....a to ze ked ho naucis spat v kociari tak potom nikde inde nezaspi, ja nemam taku skusenost, moj maly v pohodke spinkal pri mne na posteli neskor som ho dala do postielky, teraz tam spi aj cez den...zo zaciatku sme sice troska bojovali ale teraz uz v pohodke...ale to sa mi podarilo to zaspavnie v postielke cez den az v 5 mesiaci, dovtedy spinkal v koliske kde sa kolisalo... treba to len vydrzat 🙂
my sme od mala nespali.. teraz má skoro tri a ešte je hore ... proste nepotrebuje toľko spánku... 😀
boli sme na tom podobne. v noci spal dobre, cez den ani bohovi, to len tak podriemkaval, davala som ho do kolisky na baterky, ktora sa automaticky pohybovala dopredu dozadu a pustala som ukludnujuce melodie, ale nejaky extra spanok to nebol, len som suchla a uz oci otvorene. ale v kociku vonku spaval dobre, to vedel potiahnut dlho. problem bol len v tom, ze ja som s nim nemohla chodit, kedze som bola po cisarskom a byvame v dome bez vytahu, tak som nevladala vtedy kocik znasat. a najma boli zimne mesiace a dve tri hodiny kruzit vonku sa mi ozaj nechcelo a ani sa s takym malym babom nema byt tak dlho v zime v mraze von. ale ak mate vytah, skus ho vonku uspat a potom sa vratit do bytu a nechat ho dospat v kociku. snad..
nas zacal dobre spavat doma cez den az po dvoch mesiacoch, ked zacal viac vnimat a tym padom bol asi aj unavenejsi. tom som zbadala naznak unavy, dala som ho do postielky, zapla kolotoc nad hlavou a onedlho uz spinkal. no a najlepsieje to odvtedy, ako sa naucil sam si drzat flasku, to ho len polozim do postielky, dam flasku a pri cuckani vacsinou aj zaspi.
tak snad sa vam to upravi... 😉
aj my sme boli ten isty pripad. prvykrat spal cez den doma v postielke ked mal 6 mesiacov. Inak iba v babyvaku alebo v kociku, chvalabohu aj bez pohybu na balkone. aj ked bolo minus 10, nedalo sa nic robit...len kym sme na to prisli mal 3 tyzdne a to sme boli uz na prasky,lebo som si nechcela priznat ze proste babo doma nespi a stale som to skusala. az ked som to konecne pochopila, boli sme vsetci spokojnejsi/risko, ja aj tato 🙂
Naše obe deti spávali na čerstvom vzduchu v kočíku minimálne do 6 mesiacov a potom sme prešli plynule na spanie v posteli aj cez obed aj na kratšie spánky. Inak bola malá cez deň veľmi nervozna z toho ako bola veľmi unavená a nevedela spinkať. Aj doktorka nám jednoducho povedala, že také malé deti oveľa lepšie spia vonku. chodili sme denne na prechádzky, od 5 týždňov, teda od ferbruára, odporučené sme mali do -5 stupńov a neľutujem jedinej prechádzky, lebo detičky boli poriadne odpočinuté a potom sa krásne na všetko sústredili a rýchlo napredovali.
Ahoj chápem ťa ale poviem treba : len vydržať...a zavolať si na pomoc príbuzných....
.malinka spávala presne že v noci v poho a cez den sa budila o 5-6 hod. zaspala o 10 dopoludnia asi cca do 12 hodiny( 2hod.) a potom do 22 hod. ani ň....a keby bola kludna ale bolo to zlé, len plakala a museli sme ju tych 10-12h nosiť na rukách...a hlavne chodiť...ked som ju na 2 min. položila tak to začalo strašnym revom a utišovala sa straasne dlho....
Nemohla som ani na WC ani jesť ani nič...nevladala som ju už ani držať..prvý mesiac som bývala u mamy, inak by som to nezvládla.....ale asi v tych 2-3 mes. sa to zlepšilo....aj ked preslo to do toho že sa naučila poobede spať... ale len čo niečo šuchlo už bola hore a koniec...niekedy som ju uspavala hodinu a potom ju niekto niečim nechtiac zobudil...takže spala 10 min.....takto som sa snažila aby spávala aj doobeda aj poobede.....nakoniec som to doobedné spanie zrušila...lebo nemalo to význam.....zlepšilo sa to uplne až po 2 roku, teraz hádže 3 hod. šlofíky poobede...až ma to niekedy mrzi...lebo sa pomaly zobudí ked idú všetky deti spať🙂...ale ja si to konečne užívam...že mám čas 🙂 a teda že sa pekne vyspí,....a ked niekto povie, že ju mám budiť...tak si klepem na čelo🙂
A nepomáhal ani ten kočiar...nič...asi sa na to len psychicky pripraviť...ja sa už takto pripravujem na dalšieho potomka🙂 aj ked v kutiku duše dufam, že to už nikdy nezažijem.....
Držím palce...
Ahojte.My máme podobný problém 4dni.Malá má 5týžd.doteraz bolo všetko
OK,ale pár dní mi vôbec nechce cez deň spinkať,zaspí mi na ruke,je ako vybitá 🙂 ,a ked ju dám do postieľky hned sa zobudí a plače.Zoberiem ju na ruku tak zaspí zas,ale nemôžem ju celý den držať,mám aj 5ročnú dcérku a
aj sňou sa treba zaoberať!!!!Tak začínam byť troška zúfalá,ale dúfam že to prejde!!!!!
moja tiez zaspavala, len na prsniku ale potom tie prechadzky pomohli, aj ked zo zaciatku sa jej to nepacilo, ale zvykla si 🙂
Moja druhá dcéra tiež toho veľa nenaspala - cez deň cca 3x po 20 min, v kočíku ani náhodou !!! Večer problém, niekedy až po polnoci - ostalo jej to doteraz - má 7 rokov a o 21:00 začína žiť !! 😀 😀 😀 a zase 3 ročný syn je spachtoš - nemá problém aj 3 hodinky poobede potiahnuť 😉
Takže sú deti a deti 🙂 🙂
Aj my máme ten istý problém..., malý spí tak plytko a prespí mi cez deň max. hodinu... a to v kočíku. kebyže ho nechám len tak, spí 10 minút. 😔 v noci je to trošku lepšie, no aj tak už meliem z posledného..
Tiež sme zúfalí. Treba len veriť, že to raz prejde 😅 😅
No len do kocika Ti ostava ju dat a davaj vonku uspavat. Vitaj v klube ukocikovanych matiek 🙂 Mne syn po 12tyzdni nechcelspavat,takzelen do kocika som ho dala a musela som aj 5x za den s nim ho uspavat ci boli zaveje,ci mraz,,metelica,lejak,horucavy..Po pol roku som toho mala plne zuby tak som ho zacala ucit spavat doobeda v postielke.Na 4 den sa to naucil i ked to nebol med lizat. Ale poobedny spanok mi odspal len a len v kociku.Sama si prides nato,co je Vam najlepsie a potom to uz len vyladit/doladit 🙂
Dobrý deň, mame 1,5mesacneho syna...nie a nie cez deň spať :-\ to ze nechce spať ok ale ked nespi tak chvilku pozoruje okolie a potom len place...už som z neho zufala...napapany,prebaleny a stále je nespokojny...ked ho dam do kocara a ideme na prechadzku v momente spi ked ho dam na terasu do kocika tam spať nebude :-\ tam sa nenatrasa...cez deň nič doma pri ňom nespravim co som nonstop pri nom :-\ myslite ze sa to zmeni? Pripadam si ako neschopna mama :-\...a je pravda ze sa dieta každých 6tyzdnov meni?
@monika2525 to isté mám aj ja. Tiež dúfam, že sa to zmení. Keby nebolo svokry, tak nejem a nepijem 😕
treba ist von. uspavat v kocari.