6 týždňové bábo sa pučí a naťahuje. Poradíte?

mariana44
8. apr 2016

Stale sa nasa malinka puci a natahuje aj ked spi tak spanok je nekludny a tak silno sa puci az vydva take smiesne zvuky...stretli ste sa stým ?

zonjushe
8. apr 2016

ano moja starsia bola taka nekludna od narodenia..teraz je velmi ziva, az hyperaktivna..to nestrasim, len konstatujem 😀

ivec16
8. apr 2016

a nechce kakat? skus odbalit a chytit do klbka nad umyvadlo, my sme takto chodili od 6 tyzdnov kakavat a aj v noci ma 2 krat zobudil co sa tak pucil a az ked som ho odbalila a chytila nad umyvadlo tak sa vykakal a spal kludne dalej

krajcikovad
8. apr 2016

nemá bolesti bruška??? Koliku??? Skúste espumisan kvapky alebo probiotiká...

pribinak
8. apr 2016

Učí sa používať brušný lis, pokial neplače, tak je to OK

uzanka16
8. apr 2016

Mne toto robila malá z koliky, my sme na UM tak sme museli zmeniť mliečko na france lait, kúpili sme flašu od canpol babies-haberman s filtrom a este zabralo kazdy den na 30 min nosit v satke a vtedy toto vsetko prestalo. Nam nepomahal ani espumisan, sub simplex, probiotika, vsetky mozne rady od lekarov alebo babske recepty na koliku. Trapili sme sa 2 mesiace.

kimmm1
8. apr 2016

ja mam to iste. my mame dojcenecky strajk, nechce sa vobec prisat a jest, natahuje sa a puci, nahlta vela vzduchu a celu noc vydava zvuky, puci sa a je nekludny. tiez mame 6 tyzdnov. Je plne dojceny ale od kedy mame tento strajk, prikrmujem um, lebo sa vobec nedokaze najest a ja som musela dojcit kazdu pol hodinu aj to bez uspechu...je mi to luto,ale je to tak...

mirkaaa80
8. apr 2016

Kocky, ešte je možný aj skrytý reflux. Babatko negrcka mliecko, iba sa mu vráti do pažeráka, to ho bolí a potom place a nechce sa prisat.

buba183
8. apr 2016

asi ma koliku.v lekarni predavaju masticku pupk a snou natierat bruskov smere hod.ruciciek nam to pomohlo.

anjeli_k
8. apr 2016

Ahoj, jednym slovom kolika.aj ked kaka, prdka a vsetko, je to kolika, treba masirovat brusko v smere hodinovych ruciciek, treba jej cvicit s nozickami(pokrcit, mierne pritlacit k brusku).drzim palce ☺

katka1981
8. apr 2016

nasa to mala, bolelo ju brusko z refluxu :(

madam33
8. apr 2016

Nas to mal pretoze ho svrbelo cele telo - atopia ci alergia - pomohol fenistil

katrin21
8. apr 2016

ked toto robi, na 1 000 000% ide o brusko.. to je typicky priznak, ze ju tlacia vetry, alebo kakanie.....
pocvicit nozickami k brusku a tak... nechat pokopať nohami.... + odporucam bud SAB SIMPLEX,8kvapiek do kazdeho mlieka, alebo INFACOL. podla navodu.... pomaha...
My by sme bez toho neprezili.... mala ma 4 tyzdne a pučí sa cely den....

liuliu
8. apr 2016

Nemusi to byt kolika. Ja som si tiez myslela ze mame koliku skusilu sme vsetky kvapky sveta , vsetky dostupne probiotika, vsetko mozne aj nemozne co by mohlo pomoct,neexistovalo uz nic co by sme nevyskusali, brusko vecne zaplynene nic nepomahalo. A v nemocnici zistili reflux. Odkedy polohujeme nema uz ziadny problem. Ono reflux sposobuje aj zvysenu plynatost takze ak nezaberaju ziadne kvapky... skuste polohovat. Kocik korytko a nonstop vo vyvysenej polohe.

dubbar
14. jún 2016

Žienky prosím poraďte. Mam 5 týždňového chlapceka, už neviem čo mám robiť. Pri kojeni pozorujem, že sa puči nie hneď od začiatku po chvíľke, ruky nohy vystreluje a je nepokojný. Najprv som myslela že sú to kolíky, potom dr.povedala ze moze to byť aj reflux, Postielku máme vyzdvihnutí. Malý si dáva do úst ruky, ale negrcá. Dnes som ho sledovala v noci od 2 do 4 spí má zavreté oči a mrvi sa puči vydáva zvuky predtým to nerobil. Ja už neviem čo je to kľudne kojenie. Koľko x je vyčerpaný a zaspáva zaspáva a prídu tie krce. V noci spí dobre uložím ho o 8 zobudí sa okolo 2 nakojim a spí ďalej ale už v tomto spánku od 2 sa puči a rozhadzuje ruky nohy. Dávam mu aj kvapky espumisan už neviem kolku fľaštičky, cvičím nohami brusku potierame s pupikom. Boli dni keď krásne spal cez deň nič ho netrápilo vonku krásne vyspal a zase máme tu dni kedy doob.poobede nepospi mrnci puči sa. Každé ráno je o 5 hore a trápime sa tak do 10 kým nejdeme von aby poslal. Sem tam sa stane že doob.zaspi aj sám aj to na 30_4omin.

gabka3103
14. jún 2016

No moja mala presne toto iste
Bola kojena uz som si myslela ze nieco zle som zedla co jej vadi. Nakoniec som prisla az do takeho štádia ze som nejedla nic okrem zeleninovej polievky. Az potom som si pozrela vedľajšie účinky vigantolu a bolo tam písané ze sposobuje tieto kŕče a tak som presla na vitamín D Jemienson a odvtedy bolo dobre.. Vyskúšajte ci to nebude ono.

olivka84
14. jún 2016

Aj nas to robil nonstop v kuse. Som bola na nervy stoho bolo to neprijemne uz pozerat sa na to. Skryty reflux sa vylucil na gastre mi dr povedala ze to sa uci pouzivat ten brusny lis a vyzrievaju mu traviece ustroje. A nakoniec to bol pupocny pruh neviem ci si ho uhnal tym stalim tlacenim ale ako som mu ten pupok zatlacala naspat a zalepila tak prestal tlačiť. Neviem ci ho to vyliezajuce crevo nejak drazdilo ale prestalo to . a postupne sa mu aj pruh zacelil