6-týždňová dcéra sa veľmi šponuje

anyy23
9. dec 2020

Ahoj,dcera ma 6tyzdnov a uz par dni pozorujem ze sa strasne šponuje/natahuje uplne az ma tak velmi tuho natiahnite telicko. Je narodena SC a pije UM -Hipp,koliky nema,brusko ju neboli,kaka kazdy den.Začal mat strasne nekludne aj rucicky,a spanok tiez je nejaky pomenej posledne dni,dlho nevie zaspat aj cez 2h a ked zaspi tak ju za chvilku zobudi hlad a znova kolotoc od zaciatku.Neviete co to?

hailey1
9. dec 2020

@anyy23 ako vies, ze ju neboli brusko? Aj ked dieta kaka, moze ho pobolievat brusko.

anyy23
autor
9. dec 2020

@hailey1 robi to aj ked dame nieco na brusko aj probiotika

oblecenie99
9. dec 2020

@anyy23 Z vlastnej skúsenosti môžem všetkými desiatimi odporučiť dobrého osteopata,ktorý sa venuje bábätkám.Nam nič iné nepomohlo,len osteopatka,ja sama plánujem ísť za ňou dať sa dokopy.Maly sa tiež narodil sekciou.Nie ste náhodou z východu?

hailey1
9. dec 2020

@anyy23 aj my davame aj aj, ale niekedy mu proste nesadne a presne takto sa sponuje, natahuje, pritahuje nozicky ku brusku... 6 tyzdnove babatko este nema dovyvijanj traviacku, je to uplne normalne. Ale ak sa ti nepozdava, urcite chod k lekarovi.

marianarem
9. dec 2020

@anyy23 A ako presne sa sponuje, vypina sa aj do obluka?

anyy23
autor
9. dec 2020
marianarem
10. dec 2020

@anyy23 No pri babatkach moze clovek casto len hadat, ale jedna z hypotez je, ze taketo sponovanie moze sposobovat reflux. Nas maly to robil tiez a ak ten nepokojny spanok mal zhruba od tohto veku. A ked som sa lepsie prizrela, tak naozaj to niekedy vyzeralo, ze sa strhol a zobudil na to, ze mu nieco vyslo zo zaludka do pusinky (ale nie az von). Neskor sa pridali dalsie prejavy, bolo dost jasne, ze ma reflux, hoci skor ten tichy. Od takych 8 tyzdnov spaval cez den pri niekom z nas, uz sa fakt vela strhal a pri sebe som ho mohla okamzite ukludnit. Ale postupne sa to zlepsilo a vratil sa do postielky. No a tiez mala mojej sestry sa takto sponovala a u nej sa zase zistilo, ze ma slabsie brusne svaly, napravili to cvicenim. Takze moze to byt vselico.