Ahojte maminky,
prosím Vás o radu. Tie, čo máte v tomto veku, prípadne +- tohoto veku, dievčatko, ako ho sprchujete, kúpete? Ako prebieha intímna hygiena?
Už si neviem rady. Stále máme čosi. Ja všetko žehlim, aj spodné prádlo malej. Používam len pre deti hygienické potreby (šampón ...) a stále je čosi. Červená je zo spodu, o 1 mesiac zase ju to svrbí. Už som bezradná. Teraz nič nesvrbí všetko OK, ale som nervózna. Má žltú čiaru na nohavičkách. Či to nie je výtok. Manžel vraví, že jej úplne treba vagínku roztiahnuť (rozumej vnútorné pysky) a aj to zakaždým prečistiť. Robíte to? 😥
Prepáčte maminky za blbé otázky, ale už fakt neviem, čo by jej pomohlo. Nejaké tipy? Prípadne, ja neviem liečivé čaje?
Mne moja mamka mi nerobila takéto veci. A bolo všetko OK. Ja už mám nervy. Ďakujem Vám.
-len voda
-v 6r už nech si roztiahne sama a chrbátom ruky pretrie (prstami by sa mohla poškrabať)
-podľa potreby - napr. raz mesačne sedavý kúpeľ v bylinkách (nie taká koncentrácia ako pre dospelých)
Mozno by som skusila vyluhovat kamilky (pripadne sedavy kupel v kamilkach ak sa objavi problem) a pretriet cistym olivovym olejom na vatovom tamponiku (dostat aj v DM) pripadne kokosovym olejom. Oba by mali posobitantibakterialne/ antimykoticky. Inak mne sa este osvedcila pri dcerke prirodna kozmetika znacky Atok. Maju velmi jemnucke cistiace olejiky na intimnu hygienu pre deti a aj antimykoticky kremik ak mas podozrenie ze by sa mohlo jednat o nejake kvasinky/ mykozu.
Ahoj, normálne malú umyvam každý večer s detským mydlom (sebamed, baby dove) na hupku si dám mydlo, poumývam cele telo a samozrejme aj susulku. Keď je veľmi teplo, spoti sa, zvykne sa jej to tam zacervenat. Vtedy poriadne vyumyvam, splachnem čistou vodou a na noc dám bepanthen. Ráno je všetko OK. Nohavičky bavlnene, zehlim, periem s našimi vecami, v bežnom prášku, persil, ariel, atď. Podľa mňa čistá voda nestačí, ale to je len môj názor.
Moja dcera mavala casto zapaly, zacervenania, podrazdenie...zacala pouzivat intimne mydlo a odvtedy je všetko v poriadku
Radsej ako s manzelom, by si sa mala poradit s pediatrom. Predpokladam, ze pediater o tomto vie viac. A niekedy je menej viac, cista voda je mozno lepsia ako rozne super mydla. Pripadne uvar odvar z repika a nechaj ju posediet v tom.
Len normálne vodou, žiadne mydla...určite dbať na pitný režim ak má náhodou kvasinky obmedziť cukor a ak to pretrváva...
Možno by nebolo za škodu to riešiť lekárom..
Dcéra máva problémy so začervenanim. Kúpila som na to detský gél na intim hygienu Júlinka. Pomohlo.
@dskjhfdlkdjhl presne. Keď sa to opakuje, už to bolo treba riešiť s pediatrom. Žiadne roztahovanie atď.
Moja sa umyva sama,zatial ziadny problem. Pouziva Lactacyd mydlo,to som jej nakazala ze ma dolu pouzivat,a celkovo zdrava strava. Malo sladkeho,denne ovocie2x,zelenina rano a vecer,pripadne k obedu,pecivo len minimalne. Aktimel ma povinny kazdy den,mozno aj to pomaha. A to bavlnene pradlo,nezehlim,susim v susicke a periem na 60 niekedy 90
Ja som ako male dieta (cca tiez 6 - 8 rokov), mala silnu sennu nadchu a svrbenie odspodu bolo jednym z priznakov. Velmi neprijemne to bolo. Urcite neumyvat mydlami! Maximalne vodou a by som potierala kokosovym olejom (je naturalny a ma aj dezinfekcne ucinky).
A samozrejme ked sa to opakuje sla by som k doktorke nech sa nato pozrie.
moze mat aj vela cukru a zapal z toho .. obmedzit sladke dole len cistou vodou a jemen osusit a aj po cikani sa musi dobre utriet .. moja ma tie obcas cervenu ale po wc ked sa zle utrie ...
Kazdy vecer sprcha a iba cistou vodou ale poriadne.Ziadne mydla,tie sa neodporucaju na vnutro ani u dospelych.A ak ma vutoky tak by skm ju vlaznou vodou oplachovala aj viac krat pocas dna a menila gatky.
A este jeden detail-treba dohliadnut na spravne utieranie po stolici, lebo to moze byt zdroj zapalov.
Moja mala problemy s vytokmi ked mala nejake 4-5 rokov. Dokonca sme museli navstivit detskeho gynekologa a davat cipky, co bolo velmi neprijemne. Potom nam poradil, ze neumyvat mydlom iba cistou vodou. Odvtedy klop klop problemy neboli. Mala sa umyva sama a popripade si ju obcas vycisti intimnymi obruskami ak treba. Nohavicky ma bavlnene, periem normalne ale susim v susicke.
moja ma 8, ale umyvam ju stale ja. Chce to tak, aj ked sa sama umyje, ze nech umyjem pre istotu, alebo na kontrolu. Ziadne umyvacie prostriedky, len cista voda. Ak ma spinave gatky, skus kontrolovat, ako sa utiera, ci je to ok. Ci si dobre utiera aj zadok, niekto to robi opacne, smerom dopredu, cim si tam moze zaniest nejaku bakteriu. Na zacervenanie nam kedysi, ked bola mensia, velmi pomahala Nivea SOS krem
Vaginka je vnutri ty hovoriš o pyskoch ano treba ich vo vani očistit (len vodou a prstom) tam sa usadzuju kvapky moču - asi si ani po cikani neutre z toho tie pruzky v gatkach na vytok je mala . Mà to proste zaparene očisti a daj sudokrem. Popripade sa porad s dr.
Moze byt aj zvedava a skuma co tam ma alebo sa jej paci sa tam chytat a ak nema vzdy ciste ruky alebo skusa s nejakymi vecami tak z toho moze byt zapal. Moja teta ked bola dieta sa tam dolu skumala sponkou. Mama ju vyrusila, ona hned natiahla gatky a sponka vosla do vaginy. Samezrejme nikomu nic nepovedala. Az ked bola dospela a mala problemy mat dieta. Skus sa s nou porozpravat aj na tuto temu.
Ďakujem veľmi pekne každej z Vás za odpoveď.
Treba skontrolovat ako sa utiera po potrebe.Vela ich to robi nespravne t.j smerom od zadku k posve a tym sa dostavaju rozne plagy na pysky ci do posvy, ktore svrbia a je z toho zapal. Takze prvy uspech je riadne sa utriet, nepouzivat na umytie sampony, casto poumyvat len tak z vodou
Malej pomáham používame sprchový gél : "Beauty line Kids", ale ako sa to tu niekde písalo fakt asi treba po potrebe niekedy dozrieť či sa správne utiera. Niekedy na to zabúda. So synom 13 ročným som bola na prehliadke a tam sme dostali vynadané za hygienu😁
rovnako ako pri dospelých ..."dolu" len vlažná čistá voda ..žiadne mydlo, šampón a používať iba bavlnené spodné prádlo